STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κόροιβος για τετράδα, νίκησε (και) το Ρέθυμνο

Κόροιβος για τετράδα, νίκησε (και) το Ρέθυμνο
INTIME SPORTS

Μπορεί να έκανε τα εύκολα... δύσκολα, αλλά η ουσία μετράει. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας επικράτησε εντός έδρας του Ρεθύμνου με 83-79 και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Κόροιβος είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, κάτι που δεν σταματά να αποδεικνύει κάθε Σάββατο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ρεθύμνου να "υποκλιθεί" στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία επιβλήθηκε των Κρητικών πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό +4 όπως αυτό εκφράζεται από το 83-79.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές, αλλά παραλίγο να "αυτοκτονήσουν" στην τελευταία περίοδο, επιτρέποντας στο Ρέθυμνο να πάει το παιχνίδι στο σουτ, στο τελευταίο λεπτό. Ο Όμπι Τρότερ ήταν όμως ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, "κλειδώνοντας" τη νίκη για τον Κόροιβο που διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Όμπι Τρότερ πέτυχε 20 πόντους στο παιχνίδι. Δύο εξ αυτών μάλιστα ήταν οι πιο κρίσιμοι στο παιχνίδι αφού με αυτούς "έγραψε" το τελικό σκορ.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Το Ρέθυμνο είχε περισσότερα εκτελεσμένα σουτ εντός παιδιάς (61 έναντι 54), πλην όμως ηττήθηκε. Σε αυτό έπαιξε ρόλο αφενός η αστοχία του (50% έναντι 55%), αφετέρου η αδυναμία των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου να παίξουν άμυνα πάνω του μετρίου στο πρώτο ημίχρονο.

Που κρίθηκε

Στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του Κοροίβου, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα το +20 (47-27), που αποδείχθηκε αρκετό.

Ο αγώνας

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Ρέθυμνο. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου (προεξάρχοντος του Δημήτρη Χαριτόπουλου) πάτησαν το "γκάζι" από πολύ νωρίς, έχοντας ως μεγάλο τους "όπλο" την ευστοχία από την περιφέρεια.

Κάπως έτσι μπήκαν γρήγορα σε ρόλο... οδηγού στο παιχνίδι, κάνοντας ό,τι χρειαζόταν για να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου κι έπειτα. Την ίδια ώρα, η άμυνά τους έκανε εξαιρετική για να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους σε πολλές κακές επιλογές ή ακόμη και λάθη, που έδιναν στον Κόροιβο την ευκαιρία να "τρέξει" στο ανοιχτό γήπεδο.

Όλα αυτά έφεραν το +20 (47-27) του ημιχρόνου, που καθιστούσε το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου σε μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Όπως κι έγινε, παρά την αντεπίθεση του Ρεθύμνου στην τελευταία περίοδο. Με την εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου να το βρίσκει στο -13 (66-53), το Ρέθυμνο έπαιξε... τα ρέστα του στο παρκέ. Κυρίως από την περιφέρεια, όπου άρχισε να πετυχαίνει διαδοχικά σουτ τριών πόντων.

Κάπως έτσι, ο Χάρης Γιαννόπουλος έφερε το παιχνίδι στο σουτ (81-79) με 14'' να μένουν για το τέλος, αγχώνοντας υπερβολικά τους αντιπάλους του. Όλους, πλην του Όμπι Τρότερ, ο οποίος είχε 2/2 βολές για να "γράψει" το τελικό σκορ. Βλέπετε, στην επόμενη κατοχή, ο 25χρονος γκαρντ των Κρητικών αστόχησε σε νέο σουτ τριών πόντων, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του να παλέψει για την ολική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-27, 66-53, 83-79.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 22(4), Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 7, Βασιλόπουλος 8(2), Κάουνσιλ 7, Χάρντινγκ 5, Πουλιανίτης, Τρότερ 20(4), Γεωργάκης 12, Σλαφτσάκης 2.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 10(3), Ρέλφορντ 6(1), Σάφτενααρ 14(2), Χάροου 14, Στόουν 19(3), Σχίζας, Γιαννόπουλος 4(1), Τσακαλέρης, Κάρτερ 12, Ματαλόν.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ