STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κόροιβος - Αρκαδικός: Από το πουθενά... ανταγωνιστές

Κόροιβος - Αρκαδικός: Από το πουθενά... ανταγωνιστές

Ποιος να το έλεγε στον Κόροιβο και τον Αρκαδικό πως θα πάλευαν για την αποφυγή του υποβιβασμού, την επομένη της αναμέτρησής τους στον α' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κι όμως, η... ζωή τα έφερε έτσι ώστε να παίζουν τη ζωή τους στην Αμαλιάδα. Το Sport24.gr αναλύει.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Κόροιβος κι ο Αρκαδικός "παίζουν τα ρέστα τους" για την παραμονή στο "ΚΓ Ήλιδας" (26/3, 17:00). Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου βρίσκεται μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού -και κατ' επέκταση τον Αρκαδικό- αλλά κάθε άλλο παρά άνετα νιώθει αφού το +1 της νίκης στην Τρίπολη δεν δημιουργεί ασφάλεια σε περίπτωση που το παιχνίδι "στραβώσει".

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που φέτος, ο Κόροιβος έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας στα εντός έδρας παιχνίδια, μετρώντας μόλις τρεις (3) νίκες σε έντεκα (11) παιχνίδια. Κοινώς, η έδρα κάθε άλλο παρά αποτελεί σύμμαχο για την ομάδα της Αμαλιάδας τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Προσεγγίζοντας την αποψινή αναμέτρηση από στατιστικής πλευράς, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς τους λόγους για τους οποίους ο Κόροιβος έφτασε από διεκδικητής μιας θέσης στα πλέι οφ να καταλήξει να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το γεγονός πως από το παιχνίδι της 23ης Δεκεμβρίου κι έπειτα έχει πετύχει μόλις μία νίκη (επί της Κηφισιάς με 87-77) καταδεικνύει το μέγεθος του αγωνιστικού προβλήματος. Για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς, θα σας πούμε πως στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από εκείνη την αναμέτρηση, οι "μπλε" έχουν ηττηθεί έντεκα φορές.

Από την άλλη, ο Αρκαδικός έχει σημειώσει τον ίδιο αριθμό νικών (3), με αποτέλεσμα να μειώσει στο ελάχιστο τη διαφορά από τον Κόροιβο, την ώρα που διεκδικεί στην Αμαλιάδα το "διπλό" που θα τον φέρει σε θέση ισχύος για την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όλες επιτεύχθηκαν στην Τρίπολη.

Πέραν αυτών, οι μέσοι όροι των δύο αντιπάλων μεταβλήθηκαν ραγδαία μετά το πρώτο τους ραντεβού. Ο Κόροιβος σκοράρει -3.1 πόντους ανά παιχνίδι, την ώρα που δέχεται +3.6. Δηλαδή, έχει 7.7 πόντους "χασούρα" κατά μέσο όρο σε σχέση με τη συγκομιδή του στο φινάλε του 2015. Στην αντίπερα όχθη, η άμυνα του Αρκαδικού παραμένει άλυτο πρόβλημα για τον Γιάννη Καστρίτη (σταθερά στους 79 πόντους το παθητικό), όχι όμως κι η επίθεση, η οποία παρουσίασε βελτίωση της τάξης των +3.1 πόντων ανά παιχνίδι.

Η στατιστική πλευρά των δύο

Κόροιβος - Αρκαδικός: Από το πουθενά... ανταγωνιστές
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ