STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός - Πανιώνιος 63-73

Κολοσσός - Πανιώνιος 63-73
INTIME SPORTS

Σε όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που νίκησε στο πέμπτο ματς τον Κολοσσό με 73-63 και τερμάτισε στην 3η θέση. Καταχειροκροτήθηκαν οι "θαλασσί" από τον κόσμο τους

Ωραία ατμόσφαιρα δημιούργησε ο κόσμος του Κολοσσού στον πέμπτο μικρό τελικό της Basket League ΟΠΑΠ, έστω κι αν βρήκε νικητή τον Πανιώνιο ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 73-63.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 3-2 στις νίκες και τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αφήνοντας 4ο τον Κολοσσό ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν.

Το ευχάριστο ήταν ότι ο κόσμος χειροκρότησε και τις δύο ομάδες και αφού διέκοψε για περίπου πέντε λεπτά το ματς πετώντας πολύχρωμα χαρτάκια, στο τέλος αποθέωσε όλους τους παίκτες και κυρίως εκείνους του Βασίλη Φραγκιά.

Στο 1.15'' πριν το τέλος ο Καββαδάς σκόραρε για το 61-66 με 2/2 βολές, ενώ στα 54'' πήγε στη γραμμή ο Χαρίσης ο οποίος πέτυχε μόλις τη μία. Σε νεκρό χρόνο ο Γεωργαλής έκανε φάουλ στον πρώτο ο οποίος ήταν εύστοχος και πάλι στις κρίσιμες βολές και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς για την ομάδα του.

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Τζον Ντίμπλερ ο οποίος τελείωσε το ματς 20 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Καββαδάς πρόσθεσε άλλους 15 και ήταν καθοριστικός με τις εύστοχες βολές του, όταν ο Κολοσσός πίεσε.

Ο αγώνας:

Ο Κολοσσός μπορεί να πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, ωστόσο ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που έδειξε πιο αποφασιστικός και έτσι ξέφυγε με 2-10 με τη συμπλήρωση του πρώτου τρίλεπτου. Οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να ροκανίζουν τη διαφορά (7-12, 9-14) και να ξαναμπαίνουν στο ματς.

Στο 9' ο Καλαϊτζής ισοφάρισε με 2/2 βολές σε 16-16 και παρ' ότι στη συνέχεια τον μιμήθηκε ο Παραγιός, ο Νίκος Λιακόπουλος έγραψε το 18-18 του α' δεκαλέπτου, ισοφαρίζοντας και πάλι για τον Κολοσσό που έπαιρνε ενέργεια κυρίως στην επίθεση από τον κόσμο του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φραγκιάς ζητούσε ένα ξέσπασμα από τους παίκτες του, προκειμένου να ξεφύγουν από τον Πανιώνιο που έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα και είχε εγκλωβίσει τους "θαλασσί". Με καλάθι και φάουλ, ο Λιακόπουλος έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +5 (26-21), άσχετα αν τελικά ο Πανιώνιος απάντησε με σερί 7-0 που του χάρισε το προβάδισμα και πάλι (26-28).

Πάντως, ο Κολοσσός ξέφυγε και πάλι στη συνέχεια... Οι βολές του Καλαϊτζή στο 18' έγραψαν το 35-29, προβληματίζοντας τον Μπαρτζώκα που ζητούσε συνεχή πίεση στην άμυνα. Οι οδηγίες του έπιασαν τόπο και έτσι όχι μόνο η ομάδα του μείωσε, αλλά κατάφερε να φύγει για τα αποδυτήρια με θετικό πρόσημο (36-39).

Ασημακόπουλο οι μεν, Ντίμπλερ οι δε

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε το ίδιο αποφασισμένος στο παρκέ για να διεκδικήσει τη νίκη και να μην επιτρέψει στον Κολοσσό να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας του. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τον Ασημακόπουλο πέρασαν μπροστά στο 23' με σκορ 42-41.

Η αντίδραση των "κυανέρυθρων" ήταν άμεση και με τους Καββαδά, Νάντζφεϊ να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια, βρέθηκαν στο +9 (46-55) στο 27' υποχρεώνοντας τον Βασίλη Φραγκιά να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Τελικά, με τον Ασημακόπουλο να πετυχαίνει δύο διαδοχικά καλάθια ο Κολοσσός μείωσε σε 50-55 με τη λήξη του α' δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, ο Τσάμης με λέι απ έκανε το 52-55, όμως ο Πανιώνιος κράτησε το προβάδισμα παίζοντας και πολύ καλή άμυνα. Κι αν ο Ντίμπλερ έχασε το πρώτο σουτ που επιχείρησε στο 33', πέτυχε εκείνο που επιχείρησε δύο λεπτά αργότερα κάνοντας το 55-62.

Τα διαδοχικά λάθη και οι βιαστικές ενέργειες του Πανιωνίου, έδωσαν την ευκαιρία στον Κολοσσό να μειώσει σε 58-62 μετά από τρίποντο του Χάτεν στο 36'. Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, ο Καλαϊτζής με καλάθι και φάουλ έγραψε το 61-64 στο 38', ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Στα 35'' πριν τη λήξη ο Μπατής με 3/4 βολές έκανε το 62-71. Ο Ασημακόπουλος δεν κατάφερε να απαντήσει και τελικά ο Χάτεν έσπευσε να κάνει φάουλ.

Σε εκείνο το σημείο ο κόσμος του Κολοσσού πέταξε μέσα στο παρκέ πολύχρωμα χαρτάκια το ματς διακόπηκε για πέντε λεπτά και όντας όλοι σε εύθυμη κατάσταση άρχισαν να ανταλλάσσουν χειραψίες και συγχαρητήρια. Τελικά, ο Ασημακόπουλος με 1/2 βολές έγραψε το τελικό σκορ καθώς ο Πανιώνιος δεν έκανε επίθεση στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-39, 50-55, 63-73

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7, Χάτεν 7(1), Καλαϊτζής 11, Γεωργαλλής, Ασημακόπουλος 16(1), Μπόικιν 2, Χαρίσης 5, Τσάμης 5, Χόπσον 10(1).

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 1, Κις 9(1), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 20(3), Μπατής 5, Καββαδάς 15, Νάντζφεϊ 9(1), Παραγυιός 6, Μπάρλος 8(1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ