STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 66-74

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 66-74
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 74-66 του Κολοσσού, προκρίθηκε με 3-1 νίκες και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μετά το Final-4 στους τελικούς του πρωταθλήματος

Μία ακόμα καλή προπόνηση είχε την ευκαιρία να κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Κολοσσό ο οποίος έπαιξε και πάλι χωρίς άγχος μπροστά στον κόσμο του και δυσκόλεψε τους "πράσινους" κυρίως στο α' ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και έλεγξε το ρυθμό που τελικά του χάρισε τη νίκη.

Μία νίκη πάντως που ήρθε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 74-66, καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με σκορ 70-50 στο 37', αλλά χαλάρωσε υπερβολικά και ο Τσάμης βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στο τέλος με διαδοχικά καλάθια.

Ο Παναθηναϊκός μετά το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας:

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να τεστάρει τις δυνάμεις της ομάδας του και ξεκίνησε το ματς χωρίς τον Διαμαντίδη στην πεντάδα του. Ωστόσο, το παιχνίδι ήταν πολύ νευρικό και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το 2-2 του ξεκινήματος να παραμείνει για ένα γεμάτο τετράλεπτο. Στη συνέχεια, βέβαια ο Διαμαντίδης μπήκε στο παρκέ, ωστόσο ούτε η δική του παρουσία ήταν αρκετή για να αλλάξει την κατάσταση για τον Παναθηναϊκό, που έχανε πολλά θεωρητικά εύκολα καλάθια.

Στο 8' ένα τρίποντο του Γιασικεβίτσιους έκανε το σκορ 8-12, ωστόσο ο Κολοσσός είχε απαντήσεις με τους Τσάμη και κυρίως τον Λιακόπουλο ο οποίος ήταν σε πολύ καλή επιθετική βραδιά και έδινε συνέχεια λύσεις στην ομάδα του. Ο Ασημακόπουλος με 1/2 βολές έγραψε το 14-16 του α' δεκαλέπτου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει 3/9 δίποντα (33%) και 1/5 τρίποντα (20%). Λίγο καλύτερα τα ποσοστά των γηπεδούχων οι οποίοι πάντως με τη σειρά τους είχαν χάσει πολλά καλάθια.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να βάζουν με το σταγονόμετρο καλάθια στο ματς και το παιχνίδι να διακόπτεται συχνά πυκνά από πολλά φάουλ. Ο Βουγιούκας έκανε το 19-23 στο 13ο λεπτό του αγώνα, όμως οι Τσάμης και Ασημακόπουλος απάντησαν αμέσως.

Με πολλές δυσκολίες και αφού οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +5 (22-27 στο 16'). Οι "πράσινοι" αν και απελπιστικά άστοχοι (39% στα δίποντα και 18% στα δίποντα) έπαιρναν επιθετικά ριμπάουντ και πήγαιναν σε δεύτερες επιθέσεις που τους επέτρεπε να πετυχαίνουν κάποιους πόντους. Ο Διαμαντίδης πήρε προσπάθειες, κέρδισε ριμπάουντ και τελικά με 6/6 βολές έγραψε και το 27-33 στο τέλος του α' ημιχρόνου.

Ο Κολοσσός από την άλλη είχε 17 ριμπάουντ (έναντι 24) κι ένα περισσότερο λάθος (6-5) ενώ το ποσοστό του στα τρίποντα ήταν ακόμα χειρότερο (14%).

Ανέβασε ρυθμό στην επανάληψη

Ο Παναθηναϊκός, όπως ήταν φυσικό, στο β' ημίχρονο ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα των παικτών του. Οι "πράσινοι" ξέφυγαν με 27-35 στο 22' όμως ο Λιακόπουλος με πέντε προσωπικούς του πόντους έκανε το 32-37. Η νευρικότητα στα σουτ του α' ημιχρόνου είχε εγκαταλείψει πλέον τους παίκτες των δύο ομάδων και τελικά το γ' δεκάλεπτο αποδείχθηκε το καλύτερο επιθετικά.

Με επιμέρους 24-18 ο Παναθηναϊκός ξέφυγε αρχικά με 39-50 και παρ' ότι ο Κολοσσός μείωσε σε 45-52 μετά από βολές του Χόπσον, οι "πράσινοι" κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γ' δεκάλεπτο με διαφορά 12 πόντων. Οι Σάτο και Γιασικεβίτσιους σκόραραν στο τέλος για τους "πράσινους" κι έκαναν το 45-57.

Στο δ' δεκάλεπτο, η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" το ματς και αυτό φάνηκε... Τελικά, τα εύστοχα σουτ των Καϊμακόγλου και Λόγκαν, ήταν απλά η απόδειξη ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πια το μομέντουμ του αγώνα. Το 50-61 μετατράπηκε σε 50-70 στο 37' με τον Καϊμακόγλου να εκτοξεύει τη διαφορά στους 20 πόντους και τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 9-0.

Πάντως, κάπου εκεί το τεχνικό τιμ ξεκίνησε τις αλλαγές και υπήρξε σχετική χαλάρωση που επέτρεψε στον Κολοσσό να μειώσει στο σκορ. Ειδικά, ο Τσάμης στο τέλος το πήρε προσωπικά και με συνεχόμενους πόντους μάζεψε τη διαφορά για την ομάδα του. Θερμό ήταν το χειροκρότημα στο 36' για τον Πατ Καλάθη ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό και ο κόσμος της Ρόδου δεν ξέχασε την προσφορά.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 27-33, 45-57, 66-74

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 20(2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλλής 7(2), Ασημακόπουλος 8, Μπόικιν, Χαρίσης 5, Τσάμης 15(2), Χόπσον 4.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου, Λόγκαν 6, Σάτο 5(1), Πατ Καλάθης, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 17, Νικ Καλάθης 9, Σμιθ 5(1), Καϊμακόγλου 13(1), Γιασικεβίτσιους 8(2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ