STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός για τετράδα και πλεονέκτημα έδρας!

BASKET LEAGUE / ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κολοσσός πήρε τη νίκη στη Λευκάδα, έσπρωξε τη Δόξα προς την Α2 και πλέον κοιτάζει ακόμη και την πρώτη τετράδα στη Stoiximan.gr Basket League.

Στη Ρόδο ονειρεύονται. Όχι στον ύπνο τους, στον... ξύπνιο τους. Ονειρεύονται πως μπορούν να πετύχουν ένα μικρό θαύμα, καθώς μετά την πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας (62-61) για την 20η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, γλυκοκοιτάζουν την πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs. Οι "θαλασσί" δυσκολεύτηκαν να λυγίσουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, στο τέλος όμως τα κατάφεραν και τους έσπρωξαν προς την Α2.

O MVP

Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση. 18 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές είχε ο Αμερικανός στη Λευκάδα, μαζί με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και μόλις ένα λάθος (!) σε 37 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 5/21 τρίποντα του Κολοσσού. Θα έλεγε κανείς πως με 23% από την γραμμή των 6μ.75 δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα εκτός έδρας, όμως οι Ροδίτες "επιβίωσαν" παρά τα άσχημα ποσοστά τους, αλλά και τα 19 λάθη που έκαναν απέναντι στα μόλις οκτώ των γηπεδούχων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ξεκάθαρα στη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η Δόξα είναι σε φάση... διάλυσης, καθώς έχει κολλήσει στον πάτο της βαθμολογίας, την ώρα που ο Κολοσσός μοιάζει να έχει το πιο συμπαγές roster στην Α1 μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι Ροδίτες δεν έκαναν καλή εμφάνιση, όμως σημασία έχει ότι πήραν το αποτέλεσμα που χρειάζονταν για να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για την Δόξα, αυτό το ματς ήταν το τελευταίο της χαρτί. Θεωρητικά, διότι είναι γεγονός πως η ομάδα της Λευκάδας βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην Α2. Παρόλα αυτά, δεν μπήκε άσχημα στο παιχνίδι. Βρέθηκε μπροστά με 9-4, κράτησε το τέμπο χαμηλά και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε "επιβιώσει" (14-14) πριν βρεθεί πίσω στο σκορ στα μέσα της δεύτερης. Ο Κολοσσός δεν έπαιζε καλά, ίσως και να υποτίμησε λίγο τον αντίπαλό του, όμως είχε τον έλεγχο και στο ημίχρονο είχε και το προβάδισμα (30-31) έστω και με έναν πόντο παρά τα 10 λάθη και τα άσχημα ποσοστά του από την περιφέρεια.

Ο Χάρις έκανε μεγάλη ζημιά στους Ροδίτες, η Δόξα έμεινε όρθια και πήρε και πάλι το προβάδισμα (43-41) με καλάθι του Ψαθά στο 27'. Η τρίτη περίοδος δεν είχε ποιότητα, ο ρυθμός συνέχισε να είναι κακός, οι δυο ομάδες έβρισκαν συνεχώς σίδερο, αλλά το ντέρμπι διατηρήθηκε ζωντανό. Ο Κολοσσός έδειχνε πάντως ψύχραιμος, λες και περίμενε το κατάλληλο σημείο για να κάνει το μεγάλο χτύπημα. Δέχθηκε ένα σερί 6-0 της Δόξας που μείωσε στον πόντο λίγο πριν το φινάλε, αλλά πέταξε πολλές ευκαιρίες για να κλέψει ακόμη και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 30-31, 43-46, 61-62

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Σκοτ 7(1), Ψαθάς 4, Τσαλδάρης 5(1), Χάρις 17(2), Μάρας 15(2), Δεμερτζής, Ταπούτος 7, Ντόμπλας 6.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 5(13ριμπ.), Ρέλεφορντ 18(1), Βασιλόπουλος 2, Χολ 12(1), Γεωργαλής 4(1), Αγγελάκος, Αχόνεν 6(2), Γουάτσον 8.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ