STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Κλειδώνει" playoffs, κοιτάζει ακόμη και τετράδα ο Κολοσσός!

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την όγδοη φετινή του νίκη πήρε ο Κολοσσός, που επικράτησε του Πανιωνίου (70-62), έκανε αποφασιστικό βήμα για τα playoffs και περιμένει τον Μπράντον Γιανγκ για να κοιτάξει ακόμη ψηλότερα.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν αποχαιρέτησε την Ρόδο, ήδη εντυπωσιάζει με την φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κι ο Κολοσσός βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του, χωρίς τον μέχρι πριν από λίγες μέρες κορυφαίου του παίκτη στην τρέχουσα σεζόν. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη επικράτησαν εύκολα του ουραγού Πανιωνίου στο Βενετόκλειο (70-62), έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κλειδώσουν την συμμετοχή τους στην πρώτη οκτάδα της Stoiximan.gr Basket League που θα τους στείλει στα playoffs και περιμένουν να ενσωματωθεί στο roster ο Αμερικανός σούπερ σκόρερ Μπράντον Γιανγκ για να κοιτάξουν ακόμη ψηλότερα, γιατί όχι και μέχρι την πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου που θα ισοδυναμεί με ένα μικρό μπασκετικό θαύμα γι' αυτούς. Ο Ιστορικός, από την άλλη, έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με τα Τρίκαλα και κοιτάζει την δύσκολη συνέχεια που θα τον βρει στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα.

Με τον Μπρέι να βάζει τους 14 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο (με 4/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα), ο Κολοσσός πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Έγραψε το 27-19 στο 10', δεν έκανε λάθος στην περίοδο, αλλά συνέχισε με επτά στην δεύτερη. Βέβαια, ο Πανιώνιος που έβρισκε τρόπους να κρατάει τη διαφορά σε... λογικά επίπεδα, δεν ήταν σε κατάσταση να προβληματίσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν σπουδαία δουλειά από την περιφέρεια. Πλην του Μπρέι, ο Σχίζας, ο Γουέρ, ακόμη και ο Μπιλλής με τον Τσαλμπούρη πήραν σουτ από τα 6μ.75 και τα έβαλαν, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 50-40 χάρη στα 10/17 τρίποντα της ομάδας της Ρόδου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εμφανίστηκε πολύ πιο πεισμωμένη στο τρίτο δεκάλεπτο, μείωσε μάλιστα στους έξι (56-50), όμως εκεί δέχθηκε ένα καλάθι από τον Τζόουνς, που στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Γουέρ (61-50). Ο Κολοσσός στάθηκε όρθιος σε μία πολύ άσχημη για εκείνον περίοδο και από εκεί και πέρα δεν συνάντησε αντίσταση από τον Πανιώνιο που δεν είχε ούτε την ποιότητα, ούτε τον πλουραλισμό, ούτε το κουράγιο για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση. Η ομάδα της Ρόδου κοιτάζει ήδη τον αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον Α' γύρο του πρωταθλήματος, ενώ εκείνη της Νέας Σμύρνης θα παίξει ξανά εκτός έδρας, απέναντι στον πολύ δυνατό Προμηθέα Πάτρας.

* Ο Μπόρις Νταλό δεν αγωνίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς -σύμφωνα με δήλωση του προπονητή του Πανιωνίου Βαγγέλη Ζιάγκου στην ΕΡΤ- υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο MVP

Ο Τι Τζέι Μπρέι ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα για να γίνει ο ηγέτης του Κολοσσού. Έζησε μερικούς μήνες στην σκιά του Μάλκολμ Γκρίφιν, άργησε να βρει ρυθμό, τελευταία παίζει όμως εξαιρετικό μπάσκετ. Ο Αμερικανός πέτυχε τους 14 από τους 21 πόντους του στην πρώτη περίοδο, για να συνεχίσει στο υπόλοιπο της αναμέτρησης να κάνει λίγο απ' όλα. Μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του σε μία άνετη επικράτηση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 10/17 τρίποντα που είχε ο Κολοσσός στο πρώτο μέρος. Η ομάδα της Ρόδου έκανε τρομερή δουλειά, κυκλοφόρησε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, όμως δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στη συνέχεια καθώς από στο δεύτερο μέρος έβαλε μόλις ένα μακρινό σουτ σε 12 προσπάθειες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή άμυνα του Κολοσσού στον Βαγγέλη Σακελλαρίου. Ο σκόρερ του Πανιωνίου δεν πέτυχε καλάθι στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ και ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, ο σέντερ Ντέγιαν Κράβιτς, δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός παρά τους 10 πόντους που έβαλε σε 16:18. Ο Κολοσσός είχε περισσότερες λύσεις, οι

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Σε ποσοστό 60-70% γέμισε το Βενετόκλειο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Τζαφλέρης, Τσώνος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-19, 50-40, 61-50, 70-62

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Χάρις 5 (2/10 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σχίζας 9 (3), Σταμάτης 2, Μπρέι 21 (8/15 σουτ, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ράιτ 5, Τζόουνς 9 (7 ριμπάουντ), Γεωργαλής, Μπιλλής 6 (2), Παπαδάκης, Τσαλμπούρης 3 (1), Γουέρ 10 (2).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζιάγκος): Ντάλο 10 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τσούπκοβιτς 11 (1), ΜακΝίλι 9 (1), Σαρικόπουλος 11, Σακελλαρίου 4 (0/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη σε 27:58), Δίπλαρος 7 (1), Κράβιτς 10 (4/10 δίποντα), Καμπερίδης, Κουακουμένσα, Ραλλάτος.

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 15/25 δίποντα, 11/29 τρίποντα, 7/13 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 6 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 14 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά του Πανιωνίου: 16/37 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 15/20 βολές, 25 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 3 επιθετικά), 12 ασίστ, 6 κλεψίματα, 16 λάθη).

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Κολοσσός θα υποδεχθεί τον Κόροιβο Αμαλιάδας στις 14/2 (18:00), ενώ ο Πανιώνιος θα παίξει και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά στην Πάτρα με τον Προμηθέα την ίδια μέρα και ώρα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ