STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κέρδισε και στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ, 2-0 τον Άρη στους μικρούς τελικούς

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τον Μάκη Αγγελόπουλο επικεφαλής της αποστολής της, η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη στη Nick Galis Hall (91-85) και έκανε το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

O Ρόκο-Λένι Ούκιτς ήταν εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ο Ντόνι ΜακΓκραθ επίσης έμεινε σε ρόλο θεατή, όμως η ΑΕΚ άντεξε και επικράτησε του Άρη (91-85) στη Nick Galis Hall για να κάνει το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου (και του Μάκη Αγγελόπουλου που ηγήθηκε της αποστολής) έκαναν καλή τέταρτη περίοδο, την ώρα που ο κόσμος του Άρη τα είχε με τους διαιτητές για αρκετές αποφάσεις τους. Αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές ο Δημήτρης Πρίφτης, τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος στα πλευρά ο Γουίλ Κάμινγκς που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο MVP

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μεγάλωσε. Και πλέον παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση, όπως απέδειξε στο Game 2 της σειράς. Σκόραρε 19 πόντους με 7/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα (το μοναδικό του εύστοχο ήταν πολύ κρίσιμο) και 2/2 βολές, ενώ γέμισε και τις υπόλοιπες στατιστικές του κατηγορίες καθώς μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και μόλις δυο λάθη στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε. Χωρίς τους Ούκιτς - ΜακΓκραθ έπρεπε να δώσει περισσότερα στην ομάδα του, το έκανε και την οδήγησε ένα βήμα μακριά από την τρίτη θέση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μόλις δέκα (από τους συνολικά 85) πόντους του πήρε ο Άρης από τους δυο ξένους που έχουν μείνει στο ρόστερ του, καθώς πρώτοι σκόρερ ήταν ο Μούρτος με 18, ο Γιάνκοβιτς με άλλους τόσους και ο Τσαϊρέλης με 17. Ο δεύτερος, μάλιστα, έκανε και double-double καθώς μάζεψε και 12 ριμπάουντ στα σχεδόν 34 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ έδωσε και δυο τελικές πάσες. Το double-double άγγιξε, αλλά δεν πέτυχε ο Μάικλ Ντίξον, καθώς είχε μεν 11 πόντους, αλλά του έλειψε μία ασίστ (ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είχε 9 από τις 16 της ΑΕΚ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο (επί μέρους σκορ 17-28). Ο Άρης είχε χάσει τον βασικό του γκαρντ, είχε χάσει και τον προπονητή του, ο κόσμος γκρίνιαζε για τις αποφάσεις των διαιτητών και οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη δεν βρίσκονταν σε μια κατάσταση στην οποία μπορούσαν να έχουν "καθαρό" μυαλό. Αντίθετα με τους αθλητές της ΑΕΚ που είδαν την ευκαιρία και την άρπαξαν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με οκτώ Έλληνες στις βασικές τους πεντάδες (Κάμινγκς από τη μία, Νιούλεϊ από την άλλη ήταν οι μόνοι ξένοι), Αρης και ΑΕΚ προσπάθησαν να παίξουν καλό μπάσκετ και να διασκεδάσουν το απόγευμά τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο πείσμα στο ξεκίνημα, κράτησαν σταθερά το προβάδισμα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με την ελάχιστη διαφορά (21-22). Οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια ένα κακό δίλεπτο με πολλή ένταση, έμειναν όμως κοντά στο σκορ και στη συνέχεια έτρεξαν ένα επί μέρους 14-2 για να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης μαζί με μια διαφορά επτά πόντων (35-28 στο 15') πριν ο Ξανθόπουλος γράψει το 47-37 και κλείσει το πρώτο μέρος στο 51-43 με τον Μούρτο πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης με 11 πόντους και την ομάδα του να σουτάρει συνολικά με 58%.

Το κακό για τον Άρη ήταν πως έχασε νωρίς τον Κάμινγκς, που τραυματίστηκε στα πλευρά και αποχώρησε από τη "Nick Galis Hall" για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο κακό ήταν πως αποβλήθηκε ο προπονητής του. Ο Πρίφτης δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή στο 24', όταν διαμαρτυρήθηκε για αγκωνιά του Μαυροειδή στον Καββαδά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μαζέψει τη διαφορά στους τρεις (55-52) και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν σε ένα δύσκολο σημείο, μα συσπειρώθηκαν και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου (68-63), πριν η ΑΕΚ αντεπιτεθεί και με τους Λαρεντζάκη - Μαυροκεφαλίδη κάνει το 71-73 στο 34'. Ο Ελονού κυριάρχησε στη ρακέτα, αλλά κι ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα.

Μείωσε στον πόντο (80-81), σημείο που πήρε δυο κακές αποφάσεις στην επίθεση, πριν ο Μαυροκεφαλίδης βάλει τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 80-85 που έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17(4), Κάμινγκς 8(2), Γιάνκοβιτς 18(2τρ., 12ριμπ.), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19(1), Νιούλεϊ 10(2), Μωραϊτης 3(1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19(1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7(1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11(2τρ., 5ριμπ., 9ασ.).

* Το επόμενο ματς γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) στο ΟΑΚΑ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ