STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Kee-Kee reloaded, δέκα χρόνια μετά

Kee-Kee reloaded, δέκα χρόνια μετά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστροφή του Κέιντρεν "Κικι" Κλαρκ στην Stoiximan.gr Basket League σήμανε την επιστροφή σε... άλλες εποχές. Το Sport24.gr θυμάται την πρώτη του θητεία στα μέρη μας και εξετάζει πόσοι συνεχίζουν ακόμη από τότε.

Πέρασαν δέκα χρόνια περίπου από την τελευταία φορά που είδαμε τον Κέιντρεν "Κικι" Κλαρκ στα μέρη μας. Να ναι καλά οι άνθρωποι του Προμηθέα Πατρών που επανέφεραν στην Stoiximan.gr Basket League έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα την περασμένη δεκαετία. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα όσα... θεαματικά έκανε με τη φανέλα του Αιγάλεω, στην πρώτη επαγγελματική χρονιά της καριέρας του;

Μόλις στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (το 2006-'07) σημείωσε 51 πόντους (με 8/10 δίποντα, 9/11 τρίποντα, 8/8 βολές) για να δείξει πως... το έχει. Δέκα χρόνια μετά, δεν χρειάστηκε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα για να χαρίσει στον Προμηθέα Πατρών την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Αγωνίστηκε για 19'19'' μετρώντας 16 πόντους (με 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Το ranking του (19) μπορεί να μην ήταν το υψηλότερο (σ.σ.: ο Μουχάμαντ Φαγιέ είχε 22), αλλά ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη μονομαχία των νεοφώτιστων .

Γι αυτό άλλωστε αποκτήθηκε από τον Προμηθέα Πατρών, με τον Νίκο Βετούλα να του εμπιστεύεται τη μία θέση κοινοτικού που είχε να καλύψει. Η ποιότητα, η εμπειρία και η ικανότητά του στο σκοράρισμα μάλιστα δεν καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση των "μελανόλευκων" αυτή τη στιγμή. Κάτι λέει αυτό....

Kee-Kee reloaded, δέκα χρόνια μετά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια είναι η πρώτη; Ο ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου φορούσαν πριν μια δεκαετία (2006-'07) οι Δημήτρης Βεργίνης (Απόλλων Πατρών), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Σωτήρης Μανωλόπουλος (Τρίκαλα) και Δημήτρης Χαριτόπουλος (ΑΕΚ). Όσο για τις ομάδες που δεν έχουν πλέον εκπροσώπους; Ο Απόλλων Πατρών και η ΑΕΛ, που φέτος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας. Παρεμπιπτόντως, ο Προμηθέας Πατρών με τέσσερις είναι η ομάδα με τους περισσότερους "παλιούς" αφού, εκτός των τριών πρώην του Αιγάλεω, έχει στο ρόστερ του τον Άγγελο Τσάμη (τότε στην Ολυμπιάδα Πατρών).

Αναλυτικά όσοι παίζουν ακόμη στην Stoiximan.gr Basket League:

Όνομα Τότε (2006-'07) Τώρα (2016-'17)
Δημήτρης Μαυροειδής Πανιώνιος ΑΕΚ
Αλέξανδρος Σιγκούνας Πανιώνιος Κύμη
Παναγιώτης Βασιλόπουλος Ολυμπιακός Κολοσσός
Γιάννης Μπουρούσης Ολυμπιακός Παναθηναϊκός
Γιώργος Πρίντεζης Ολύμπια Λάρισας Ολυμπιακός
Γιώργος Τσιάρας Ολύμπια Λάρισας Απόλλων Πατρών
Βασίλης Ξανθόπουλος Παναθηναϊκός Άρης
Άγγελος Τσάμης Ολυμπιάδα Πατρών Προμηθέας Πατρών
Δημήτρης Βεργίνης ΠΑΟΚ Απόλλων Πατρών
Χάρης Γιαννόπουλος ΠΑΟΚ Ρέθυμνο
Σωτήρης Μανωλόπουλος ΠΑΟΚ Τρίκαλα
Δημήτρης Χαριτόπουλος ΠΑΟΚ ΑΕΚ
Ρασάντ Άντερσον Αιγάλεω Προμηθέας Πατρών
Νίκος Πέττας Αιγάλεω Προμηθέας Πατρών
Κέιντρεν "Κικι" Κλαρκ Αιγάλεω Προμηθέας Πατρών
Δημήτρης Τσαλδάρης Άρης Δόξα Λευκάδας
Χριστόφορος Στεφανίδης Μαρούσι Λαύριο
Γιάννης Γεωργαλής Πανελλήνιος Κολοσσός
Νίκος Παππάς Πανελλήνιος Παναθηναϊκός
Σταύρος Τουτζιαράκης Μακεδονικός Κύμη
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ