STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καββαδάς: "Θα μετρήσει πιο πολύ η ψυχή και η καρδιά"

Καββαδάς: "Θα μετρήσει πιο πολύ η ψυχή και η καρδιά"
Καββαδάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Καββαδάς μιλάει στο Sport24.gr για την σαββατιάτικη "μάχη" της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, δίνει προβάδισμα νίκης στην "Ενωση" ωστόσο θεωρεί πως οι "ασπρόμαυροι" μπορούν να πάρουν την πρόκριση.

Αναμφίβολα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της κανονικής διάρκειας του φετινού (2015-16) πρωταθλήματος και από αυτούς που ξεχώρισαν.

Ο λόγος για τον Βασίλη Καββαδά ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση αγωνιζόμενος στον Αρκαδικό (δανεικός από τον Ολυμπιακό), έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη και φανέρωσε την μεγάλη του αγωνιστική ποιότητα σε πολλά ματς.

Ο Ελληνας σέντερ πρόσφατα αντιμετώπισε την ΑΕΚ αλλά και τον ΠΑΟΚ και έτσι το Sport24.grτου ζήτησε να σχολιάσει το ντέρμπι των "Δικεφάλων".

"Υπερτερεί η ΑΕΚ αλλά μπορεί την πρόκριση ο ΠΑΟΚ που έχει πολύ κάλο προπονητή"

Αρχικά μας είπε για τον αγώνα (16/4, 18.30) του ΟΑΚΑ: " Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι. Και οι δύο είναι ιστορικές ομάδες, έχουν βαριά φανέλα και ποιότητα σαν ρόστερ. Πιστεύω πως η ΑΕΚ αυτή την στιγμή υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Είναι γεμάτη και έχει πιο πολύ βάθος. Είναι και στην έδρα της το ματς και πιστεύω πως έχει πιο πολλές πιθανότητες (σ.σ. για την νίκη)".Οσο για το αν οι "ασπρόμαυροι" μπορούν να κάνουν την "ζημιά" στην ΑΕΚ και να πάρουν στην συνέχεια την πρόκριση; "Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Παίξαμε αντίπαλοι φέτος. Εχει έναν πολύ καλό προπονητή, έχει δείξει ποιότητα μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση από αυτή την σειρά", υπογράμμισε ο Καββαδάς.

"Αν κάνει το break ο ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα στη Θεσσαλονίκη"

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως είναι "κλειδί" το πρώτο ματς απέναντι στην ΑΕΚ (αυτή η άποψη επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, αν και υπάρχει πλέον το απρόοπτο της απουσίας του Σοφοκλή Σχορτσανίτη) προκειμένου να κάνουν το "break" και μετά να πάρουν την πρόκριση στο "Παλατάκι" (το οποίο λογικά θα έχει πολύ κόσμο, σε περίπτωση που οι "ασπρόμαυροι" "αρπάξουν" το "διπλό" στο ΟΑΚΑ).

" Συμφωνώ, είναι σημαντικό",είπε ο Ελληνας σέντερ αναφορικά με αυτή την άποψη που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε για το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου: "Εφόσον κερδίσει μέσα στην ΑΕΚ και κάνει το break στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι που λογικά η ΑΕΚ θα έχει γεμάτο ΟΑΚΑ και τον κόσμο της βοηθό, μετά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα πάνω στη Θεσσαλονίκη καθώς θα έχει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ. Στο γήπεδό του θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

"Υπάρχουν ηγέτες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι και θέμα ημέρας η απόδοση"

Πέραν των όσων έχουν δείξει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της σεζόν, στα πλέι οφ όλα μπορούν να είναι διαφορετικά και ο ίδιος στάθηκε στο πόσο καλή μέρα θα βρεθούν οι δύο ομάδες στην μεταξύ τους "μάχη". " Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες με μεγάλες δυνατότητες και έχουν χρόνια εμπειρία στην Α1 αλλά και στην Ευρώπη. Εχουν πάρει τίτλους, έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα. Είναι πιστεύω ανάλογα την μέρα, το πώς θα παίξει σαν σύνολο η κάθε ομάδα. Σίγουρα και στις δύο ομάδες υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και μπορούν να κάνουν την ζημιά".

"Παίζει ρόλο η ενέργεια και το ποιος το θέλει περισσότερο"

Τι θα παίξει περισσότερο ρόλο στο παιχνίδι του Σαββάτου για τους δύο "Δικεφάλους"; "Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει πιο πολύ η καρδιά και η ψυχή. Το πόσο ενέργεια θα βγάλεις μέσα στο παρκέ και το ποιος το θέλει περισσότερο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα οι προπονητές θα κάνουν κάποια τρικ για κάποιους συγκεκριμένους παίκτες για να τους παγιδεύσουν ή να τους απομονώσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αντίπαλη ομάδα", τόνισε ο Καββαδάς που απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποιον παίκτη των δύο ομάδων.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ