STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Καθάρισε" στο Βενετόκλειο ο Παναθηναϊκός

"Καθάρισε" στο Βενετόκλειο ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο Βενετόκλειο, επικρατώντας του Κολοσσού (71-80), για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επόμενος αντίπαλος ο Άρης.

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη, μετά τη δεύτερη διαδοχική νίκη επί του Κολοσσού. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επιβλήθηκε των "θαλασσί" στο Βενετόκλειο με 80-71 και κάνοντας το 2/2 στην προημιτελική σειρά, "έκλεισε" θέση για τους ημιτελικούς.

Εν αντιθέσει με ό,τι είδαμε τη Μεγάλη Δευτέρα (25/4) στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά το "τριφύλλι" δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρις ότου επικρατήσει του Κολοσσού. Το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστικό, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να "καθαρίσουν" με ευκολία το παιχνίδι.

Παρεμπιπτόντως, ο Κολοσσός στερήθηκε των υπηρεσιών του Χρήστου Σαλούστρου (λόγω τραυματισμού), ενώ ο Παναθηναϊκός των Βλάντο Γιάνκοβιτς (κάταγμα στο μετακάρπιο) και Γιώργου Παπαγιάννη (κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού).

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε στο "5" το παιχνίδι, δίνοντας πολλές λύσεις στην ομάδα του -σε άμυνα και επίθεση. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στη συγκεκριμένη θέση, τελειώνοντας τις φάσεις κοντά στο καλάθι, μα πάνω απ όλα κλείνοντας χώρους και διαδρόμους στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι "πράσινοι" πήραν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε. Σε γενικές γραμμές, η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή που επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, για να πάρουν το πάνω χέρι στο σκορ και να διατηρηθούν μπροστά ως το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το παιχνίδι έχοντας μόλις 31% (9/29) πίσω από τη γραμμή των 6μ75, με τη διαφορά στις βολές όμως (6/8 έναντι 23/34) να αποτελεί ένα από τα... αντίδοτα για τη νίκη τους στο Βενετόκλειο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Χαραλαμπόπουλο να ξεκινά στο "4" και τον Γκιστ στο "5" ήταν εμφανές πως ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να δοκιμάσει πράγματα εν όψει των επόμενων αγώνων. Επί της ουσίας όμως, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιβάλλει τα δικά του "θέλω" στο παιχνίδι στην πρώτη περίοδο.

Κάτι που φάνηκε από τους 10 πόντους που είχε ο Λαρεντζάκης μέχρι το 4'03'' για το +2 (12-10) του Κολοσσού. Σταδιακά πάντως, το "τριφύλλι" βελτίωσε την εικόνα του στο παιχνίδι, προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (15-19) στο 9'04'', αλλά πέντε σερί πόντοι των γηπεδούχων στα επόμενα 56'' τούς έδωσαν το προβάδισμα στο φινάλε της πρώτης περιόδου (20-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που υπέδειξε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο Βενετόκλειο, με τους Γκιστ και Ουίλιαμς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Οι δυο τους, μαζί με τον Διαμαντίδη, αποτέλεσαν τον λόγο για τον οποίο οι "πράσινοι" έφτασαν το +7 (28-35) στο 16'00'' και στο +8 (35-43) στο 19'10''. Ενδιάμεσα, ο Κολοσσός είχε μειώσει στον πόντο, αλλά οι εμφανώς περισσότερες επιλογές στην επίθεση ήταν το... αντίδοτο του Παναθηναϊκού σε αυτό.

Εν τέλει, οι "πράσινοι" πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ως παρακαταθήκη το +9 (37-46), που δημιουργήθηκε χάρη στα 8 κλεψίματα και τα 10/18 δίποντα. Κι όλα, παρά τα 7/12 τρίποντα των γηπεδούχων στην αναμέτρηση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη φρόντισαν να προστατεύσουν τη ρακέτα τους και, παράλληλα, να αφήσουν το περιφερειακό σουτ στους αντιπάλους τους. Τακτική που τους δικαίωσε απόλυτα, αν κρίνουμε από το 27% (6/22) που είχαν οι "πράσινοι" από τα 6μ75. Το προβάδισμα δεν άλλαξε μεν χέρια (58-63), αλλά ήταν σαφές πλέον πως ο Κολοσσός θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη νίκη.

Κάτι που αποδείχθηκε από το γεγονός πως οι "θαλασσί" μείωσαν τη διαφορά στον πόντο (62-63) στο 31'13'', υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν βρισκόταν στον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται για να μείνουν σε απόσταση βολής (69-71) στο 36'35''. Όπλο τους; Τα 13/25 τρίποντα που είχαν μέχρις εκείνο το σημείο, όπως επίσης τα +10 ριμπάουντ εν συγκρίσει με τους "πράσινους".

Αυτός που όμως έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για νίκη ήταν ο Φώτσης. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ σκόραρε για τρεις στο 39'06'', για να δημιουργήσει το +8 (71-79) της ομάδας του, την ώρα που ο Ρέλεφορντ απέτυχε να "απαντήσει" λίγο αργότερα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη (71-80), εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει ο Άρης του Δημήτρη Πρίφτη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-46, 58-63, 71-80.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 12 (2), Λίντεν, Άχονεν 12 (4), ΜακΓκι 10, Λιούις 14 (4), Μπιλλής 2, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 6 (2), Ντέιβις 6, Γεωργαλλής 2, Ρέλεφορντ 7 (1), Αγγελάκος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 1, Φελντέιν 10 (2), Γκιστ 14, Καλάθης 7 (1), Ουίλιαμς 12 (1), Φώτσης 11 (3), Ραντούλιτσα 11, Παππάς 3, Διαμαντίδης 6 (1), Χάντερ 2, Χέινς 3 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ