STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Καθάρισε" ο ΠΑΟΚ, 78-68 το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για τέταρτη φορά φέτος το Λαύριο DHI (78-68) και πήρε το εισιτήριο για τον β' γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με μειονέκτημα έδρας.

Παρά το κάκιστο ξεκίνημά του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα του Λαυρίου DHI (78-68) και μαζί το εισιτήριο για τη β' φάση των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρέθηκε στο -12 στο α' δεκάλεπτο, αλλά με την άμυνά του να βελτιώνεται αισθητά στη συνέχεια, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, με τους "κυανοκίτρινους" να ολοκληρώνουν την πρώτη τους παρουσία στην post season.

Στον επόμενο γύρο των playoffs, ο "δικέφαλος" (που φέτος είχε 4/4 απέναντι στο Λαύριο DHI) θα αντιμετωπίσει τον Άρη, με μειονέκτημα έδρας. Παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει δις φέτος τον "αιώνιο" αντίπαλό.

Ο MVP

Ο Κιθ Κλάντον συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ο πιο σταθερός και αξιόπιστος παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος, φτάνοντας πολύ κοντά στο νταμπλ νταμπλ. Στα 29'06'' που αγωνίστηκε, ο σέντερ του "δικεφάλου" είχε 15 πόντους (με 6/6 δίπ., 3/7 βολ.), 9 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο. Παρεμπιπτόντως, πέτυχε τους 13/15 πόντους του στο β' μέρος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η άμυνα του ΠΑΟΚ στο β' μέρος υποχρέωσε σε πολλά σουτ υπό κακές προϋποθέσεις τους παίκτες του Λαυρίου DHI, με τα ποσοστά τους να πέφτουν ραγδαία. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 14/19 δίποντα και τα 2/7 τρίποντα, έπεσαν στα 6/23 δίποντα και τα 4/13 τρίποντα μετά την ανάπαυλα. Μέσα σε όλα, έμειναν χωρίς πόντο για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά στην δ' περίοδο, χάνοντας έντεκα (!) σερί επιθέσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ώθηση που έδωσαν στην ομάδα τους οι Ιβάν Άσκα, Κιθ Κλάντον και Νέιθαν Σόμπεϊ στο β' μέρος αποτυπώνεται στο γεγονός πως σημείωσαν το 84.8% των πόντων της ομάδας τους σε αυτό το διάστημα. Με 39/46 πόντους του "δικεφάλου" (σ.σ.: 13 ο καθένας) αποτέλεσαν άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Λαυρίου DHI.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, δείχνοντας να έχουν μάθει από τα (πολλά) λάθη τους στον α' αγώνα των δύο ομάδων. Με όπλο τα εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (7/8), το Λαύριο DHI βρέθηκε στο +12 (17-5 στο 6'03''), με τον Στίβεν Γκρέι να ξεκινά όντας "ζεστός".

Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα για αρκετή ώρα, όχι όμως μέχρι το τέλος του α' μέρους, το οποίο βρήκε τον ΠΑΟΚ να αντιδρά και να μειώνει στους εφτά (39-32) παρά το γεγονός πως οι παίκτες του έβρισκαν ως επί το πλείστον το σίδερο από τα 6μ75 (3/11 στο ημίχρονο).

Η ανάπαυλα λειτούργησε ευεργετικά για τον "δικέφαλο", ο οποίος βελτίωσε αισθητά την αμυντική του συμπεριφορά. Κάπως έτσι δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο παιχνίδι (47-48 στο 26'10'') με τον Γιάνις Πέινερς να αποτελεί τον βασικότερο λόγο της αλλαγής σκηνικού.

Σταδιακά βέβαια, η τριάδα των Ιβάν Άσκα - Κιθ Κλάντον - Νέιθαν Σόμπεϊ πήρε την μπαγκέτα, για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ μέχρι το +10 (60-70) στο 33'17''. Ένα προβάδισμα που δεν απειλήθηκε ποτέ μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να φτάνει στην τέταρτη φετινή της νίκη επί του Λαυρίου DHI (78-68), που της έδωσε το εισιτήριο για τον β' γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Εκεί όπου περιμένει ο Άρης, που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στη μονομαχία των "αιωνίων" της Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 39-32, 56-62, 68-78.

ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 11 (2), Αθανασούλας 3, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 5, Νίξον 11 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σάμλερ 2, Έβανς 8 (7 ριμπ.), Τσίρος, Γκρέι 19 (2), Στεφανίδης, Περράκης 5 (1), Γιαννακόπουλος 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 13 (2), Κόνιαρης 7 (1 τρίπ., 5 ασ.), Πέινερς 12 (2), Κλάντον 15 (9 ριμπ.), Μαργαρίτης 10, Χρυσικόπουλος 3 (6 ριμπ.), Τσόχλας, ΜακΦάντεν 5 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Άσκα 13.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ