STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Καθάρισε" εύκολα πριν από τον τελικό ο Παναθηναϊκός, 90-61 τη Δόξα Λευκάδας

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÄÏÎÁ ËÅÕÊÁÄÁÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÄÏÎÁ ËÅÕÊÁÄÁÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η "Ημέρα Φιλάθλου" που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟΑΚΑ συνδυάστηκε με επιβλητική νίκη επί της Δόξας Λευκάδας (90-61), στην πρόβα τζενεράλε πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο του Παναθηναϊκού Superfoods στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Δόξα Λευκάδας ήταν εκ προοιμίου εύκολο, αφού απέναντί του βρήκε την πιο αδύναμη ομάδα της Stoiximan.gr Basket League. Στην πράξη η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε απόλυτα, με το "τριφύλλι" να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (90-61), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο MVP

Ο Κένι Γκάμπριελ έδειξε πολύ νωρίς πως έχει διάθεση να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Σκόραρε με δύο εντυπωσιακά καρφώματα στην α' περίοδο, βρήκε τον στόχο από τα 6μ75 και βρέθηκε γρήγορα στην θέση του πρώτου επιλαχόντα για τον τίτλο του πολυτιμότερου. Όπως κι έγινε, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους (με 3/4 δίπ., 3/4 τρίπ., 2/2 βολ.), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα σε 21'33'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με το "καλησπέρα", ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ, βάζοντας πρόωρο τέλος σε οποιαδήποτε φιλοδοξία των φιλοξενούμενων να πιέσουν για την έκπληξη. Το +12 (27-15) της α' περιόδου προέκυψε από τα 6/8 δίποντα και τα 5/12 τρίποντα των "πρασίνων", που είχαν επίσης 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν από επιθετικά ριμπάουντ, εν αντιθέσει με τους ίδιους. Είναι χαρακτηριστικό πως το "τριφύλλι" πέτυχε 20 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, ενώ η Δόξα Λευκάδας μόλις ένα καλάθι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξέφυγε πολύ γρήγορα από τον έλεγχο της Δόξας Λευκάδας, η οποία αρκέστηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησαν στο παρκέ, σκόραραν κατά ριπάς από την περιφέρεια και με τον Κένι Γκάμπριελ να αποτελεί -μαζί με τον Νίκο Παππά- την αιχμή του δόρατος, το "τριφύλλι" έφτασε πολύ νωρίς στο +15 (25-10 στο 8'51''). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπους να "παγώσουν" τον ρυθμό, κυρίως γιατί δεν μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα τους στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό.

Η διαφορά έφτασε στο +20 (37-17 στο 13'03''), με το α' μέρος να ολοκληρώνεται στο +24 (51-27) για το "τριφύλλι", που είδε τον Νικ Καλάθη να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια και τον Αντώνη Φώτση να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους.

Ο νικητής ήταν ουσιαστικά γνωστός, με το β' μέρος να αποτελεί τυπική διαδικασία. Ο Νίκος Παππάς πήρε την σκυτάλη από τους συμπαίκτες του για να διατηρήσει το "πράσινο" προβάδισμα πάνω από τους τριάντα πόντους, τη στιγμή που ο Τζάστιν Ρόμπινσον πάλευε να συμμαζέψει την κατάσταση.

Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν τον αγώνα με το +29 (90-61) να σφραγίζει την υπεροχή τους έναντι των νεοφώτιστων, στην πρόβα τζενεράλε πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Nick Galis Hall (18/2, 17:00).

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 51-27, 72-39, 90-61.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 17 (3), Καλάθης 13 (4/6 τρίπ.), Ρίβερς 10 (1), Τζέιμς 9 (1), Μποχωρίδης 2, Φώτσης 9 (1), Παππάς 13 (3), Τζεντίλε 6, Μπουρούσης.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σκοτ 6 (6 ασ.), Ντόμπλας 6, Ρόμπινσον 14 (2), Χάρις 8 (2), Μάρας 10, Πεταλωτής, Άμποτ 7 (1), Γεωργάκης 4, Ψαθάς 2, Τσαλδάρης 4.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ