STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καταχρηστική η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά Γιαννακόπουλου

Καταχρηστική η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά Γιαννακόπουλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ έκρινε ως καταχρηστική την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για δήλωσή του μετά το τέλος των περσινών τελικών. Αιχμές κατά των διοικητικών ηγετών των "ερυθρολεύκων" από τον Αθλητικό Δικαστή.

Οι περσινοί τελικοί της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ολοκληρώθηκαν στις 14 Ιουνίου 2015, αλλά ο Αθλητικός Δικαστής εξέδωσε απόφαση για καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός μόλις σήμερα (15.4.2016). Όπως ενημέρωσε επίσημα το αρμόδιο όργανο του ΕΣΑΚΕ, απορρίφθηκε ως καταχρηστική η καταγγελία των "ερυθρόλευκων" κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με αφορμή δήλωσή του μετά το πέρας των περσινών τελικών.

"Η ομάδα του χρόνου θα κερδίζει κι εσάς" είχε δηλώσει ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού" αναφερόμενος στους διαιτητές, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να προβαίνει σε καταγγελία ενάμιση (!) μήνα αργότερα, συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου. Δύο ημέρες δηλαδή μετά την κοινή απόφαση όλων των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για να μην γίνονται πλέον καταγγελίες για περασμένη αγωνιστική περίοδο, όπως επισημαίνουν οι "πράσινοι".

Κάπως έτσι μπήκε τέλος σε μία ακόμη εκκρεμούσα καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με αποδέκτη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την ώρα που -θυμίζουμε ότι- πριν από περίπου ένα μήνα είχε απορριφθεί ακόμη μία "ερυθρόλευκη" καταγγελία, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσία του "πράσινου" διοικητικού ηγέτη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος . Όπως αναφέρει μάλιστα ο Αθλητικός Δικαστής η νέα καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός " δύναται να έχει ως αποτέλεσμα την όξυνση των πνευμάτων μεταξύ των οπαδών αντίπαλων ομάδων και τελικά την πρόκληση εντάσεων".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Απορρίπτεται η από 23-7-2015 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ κατά:

1) της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ και

2) του Δημητρίου Γιαννακόπουλου για τη δημόσια δήλωση του τελευταίου στις 15-6-2015 στην εφημερίδα "Η ΠΡΑΣΙΝΗ".

Με τη σημερινή υπ’ αριθμ. 26/15-4-2016 απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ απερρίφθη ως καταχρηστική η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του Δημητρίου Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για δήλωση αποδιδόμενη στον πρώτο σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας μετά το τέλος των τελικών της Α1 της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε ότι " η υποβολή της ένδικης καταγγελίας, ενόψει όσων συμφωνήθηκαν από τους εκπροσώπους των ΚΑΕ, για δυσφημιστική συμπεριφορά αφορώσα σε ήδη λήξασα αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο δεν συντελεί στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας, αλλά δύναται να έχει ως αποτέλεσμα την όξυνση των πνευμάτων μεταξύ των οπαδών αντιπάλων ομάδων και τελικά την πρόκληση εντάσεων, κατάσταση οπωσδήποτε ανεπιθύμητη για τον χώρο του αθλητισμού εν γένει, που οφείλει να προάγει τα ευγενή συναισθήματα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ