STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καραποστόλου: "Καλό για το μπάσκετ οι 8 επαρχιακές ομάδες"

Καραποστόλου: "Καλό για το μπάσκετ οι 8 επαρχιακές ομάδες"

Ο Σωτήρης Καραποστόλου ήταν εκ των βασικών "γραναζιών" στη φετινή μηχανή της Καβάλας και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε και στην επάνοδο του Μακεδονικού συλλόγου στα "μεγάλα σαλόνια"

Η Καβάλα πανηγύρισε την επάνοδο της στην Basket League και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του συλλόγου, ο 37χρόνος περιφερειακός Σωτήρης Καραποστόλου, τονίζει, μέσω του esake.gr, πως η ομάδα της Μακεδονίας αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς είδες την προσπάθεια της Καβάλας φέτος, που κέρδισε την άνοδο;

" Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά, όλοι οι παίκτες και οι προπονητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις στη διάρκεια της χρονιάς, παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας".

-Πόσο σημαντικό είναι για μια επαρχιακή πόλη σαν την Καβάλα η επιστροφή της ομάδας του μπάσκετ στην Basket League;

" Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη της Καβάλας να έχει μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία και γενικότερα είναι καλό για το μπάσκετ που στην Basket League θα αγωνίζονται οκτώ ομάδες από την επαρχία".

-Ένα σχόλιο για τη δικιά σου απόδοση στη φετινή σεζόν;

" Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα, γιατί ξεκίνησε με ένα σοβαρό τραυματισμό, αλλά μπόρεσα στη διάρκεια της σεζόν να επανέλθω, να βρω ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το στόχο της. Ήρθα στην Καβάλα πριν από δύο χρόνια με μόνο στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην Α1".

-Πόσο σημαντική ήταν η στήριξη του κόσμου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2;

" Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύ σημαντική, γιατί καταφέραμε να κάνουμε την έδρα μας τόσο ισχυρή, ώστε κανείς αντίπαλος δεν μπορούσε να περάσει εύκολα".

-Πως είδες φέτος το πρωτάθλημα όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και την παρουσία άλλων ομάδων που ξεχώρισες

" Το επίπεδο της Α2 πιστεύω ότι ήταν το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια, ομάδες με καλά ρόστερ εκτός από την δικιά μας, όπως ο Αρκαδικός, η Λευκάδα και το Ψυχικό, ξεχώρισαν. Για εμένα η μεγάλη έκπληξη -ευχάριστη- ήταν το Λαύριο".

-Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνει η Καβάλα για να παραμείνει στην Basket League;

" Να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος που την έφεραν στην Α2 και να δημιουργήσει ένα ρόστερ με καλή χημεία μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων παικτών".

-Από τα παιχνίδια που παρακολούθησες της Basket League πώς έκρινες το φετινό πρωτάθλημα;

" Ήταν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με ομάδες που ξεχώρισαν εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η μάχη που δόθηκε μεταξύ των ομάδων που πάλεψαν για να μείνουν στην Basket League".

-Δύο από τις ομάδες που αγωνίστηκες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αγωνίζονται για την 3η και 4η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης;

" Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη να έχει δύο δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, όπως επίσης και ομάδες που πάνω από όλα είναι και οικονομικά υγιείς".

-Ποια είναι τα δικά σου σχέδια για την επόμενη σεζόν;

" Θέλω να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο για ακόμα μία χρονιά, σε μια ομάδα που θα μου δώσει ρόλο, κίνητρο και οικονομική σταθερότητα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ