STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΚΑΟΔ ήταν και πάει...

ΚΑΟΔ ήταν και πάει...
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο στον ΚΑΟΔ με αποκορύφωμα την απόφαση του διοικητικού ηγέτη του, Βασίλη Τσακτσαρλή, να αποσύρει την ομάδα από την Basket League. Ποιοι και γιατί τον κατηγορούν. Ποια η άλλη όψη του νομίσματος.

Εδώ και μερικές ημέρες, η Δράμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της αποχώρησης του ΚΑΟΔ από το νέο πρωτάθλημα της Basket League. Οι "πράσινοι" είπαν "αντίο" στην κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια, μετά από απόφαση του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου, Βασίλη Τσακτσαρλή. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση της αποχής τους από όλα τα εθνικά πρωταθλήματα !

Τα "κατηγορώ" της τοπικής κοινωνίας είναι πολλά για τον άνθρωπο που δημιούργησε από το μηδέν την ομάδα για να έρθει η άνοδος και η αξιοπρεπής πορεία στην Basket League είναι πολλά. Κάποια εξ αυτών δικαιολογημένα ίσως, αφού ο ΚΑΟΔ "γκρέμισε" μέσα σε ένα καλοκαίρι ό,τι "έχτιζε" τόσα χρόνια.

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλο το χρονικό μέχρι το οριστικό "αντίο" στην Basket League, μιλώντας με τους ανθρώπους που προσπάθησαν να αλλάξουν την ιστορία της υπόθεσης, αλλά και τον Κώστα Μέξα, που όλο το καλοκαίρι βρισκόταν στο "περίμενε" μέχρι να μάθει τι θα γίνει. Παρεμπιπτόντως, αναφέρουμε πως η επικοινωνία με τον Βασίλη Τσακτσαρλή δεν κατέστη δυνατή, παρά τις συνεχείς προσπάθειες από μέρους μας.

Η σκέψη υφίστατο από πέρσι

Ο διοικητικός ηγέτης του ΚΑΟΔ είχε εκφράσει ήδη από πέρσι την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μικρή προσέλευση του κόσμου στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Μην ξεγελιέστε από την εικόνα του γεμάτου "Δ. Κραχτίδης" στα λεγόμενα "μεγάλα παιχνίδια", απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η παρουσία των Δραμινών δεν ήταν η αναμενόμενη.

Όλο αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τον σύλλογο, μα πάνω απ όλα... απογοήτευση για τον Βασίλη Τσακτσαρλή, ο οποίος έβλεπε πως οι επενδύσεις του στον χώρο του μπάσκετ δεν είχαν την επιθυμητή αποδοχή και ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο ΚΑΟΔ ήταν συνεπής, τόσο οικονομικά όσο κι αγωνιστικά.

Από τη μία δεν δημιουργούνταν "τρύπες" στο μπάτζετ, από την άλλη δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που αγωνιζόμενοι στην ομάδα, μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο τον επόμενο χρόνο. Πάρτε για παράδειγμα τον Γιάννη Αθηναίου (φέτος στον Ολυμπιακό), τον Νίκολα Μάρκοβιτς (φέτος στον ΠΑΟΚ) ή τον Ζακ Βον (πέρσι στον ΠΑΟΚ), που μεταπήδησαν από τον ΚΑΟΔ σε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Παρεμπιπτόντως, τα λίγα εισιτήρια που "κόβονταν" στα εντός έδρας παιχνίδια και οι μειωμένες εισπράξεις από αυτά, υποχρέωναν πολλές φορές τον ίδιο να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, το... κενό στα οικονομικά έφτασε τις 150.000 ευρώ. Πόσο που ήταν υποχρεωμένος να καλύψει ο ίδιος.

Όλοι, άλλωστε, είχαν να λένε για τη φερεγγυότητά του και την απόφαση να μην ρισκάρει ποτέ τη φήμη που είχε δημιουργήσει ως επιχειρηματίας και ως ιδιοκτήτης του ΚΑΟΔ. Κι αυτό ίσως έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή του να αποσύρει την ομάδα από το νέο πρωτάθλημα. Γιατί όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση της επιτροπής σωτηρίας που συστάθηκε ακριβώς για να τον διευκολύνει στην αποπληρωμή της "τρύπας" και της χρηματοδότησης του μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου;

Το τελεσίγραφο και η απουσία

ΚΑΟΔ ήταν και πάει...
INTIME SPORTS

Κι αν συστάθηκε σχεδόν άμεσα επιτροπή σωτηρίας της ομάδας, δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψει το... μοιραίο. Τη στιγμή που παρήλθε η ημερομηνία που είχε θέσει ως τελευταία προθεσμία ο Βασίλης Τσακτσαρλής, μια ομάδα ανθρώπων είχε ήδη ξεκινήσει συντονισμένες κινήσεις για την εξεύρεση πόρων. Με επικεφαλής τον Κώστα Γρηγοριάδη (σ.σ.: παλιός παράγοντας της ομάδας) μάλιστα εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζοντας πως " ο ΚΑΟΔ θα βρίσκεται στην Α1 ".

Η αισιοδοξία των ανθρώπων που είχαν αναλάβει να κρατήσουν την ομάδα "όρθια" βασιζόταν κυρίως στο γεγονός πως η τοπική κοινωνία δραστηριοποιήθηκε έντονα. Τουλάχιστον με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Κώστα Γρηγοριάδη στον Sport24 Radio 103.3, εκεί όπου κατήγγειλε ότι " τελείωσαν τον ΚΑΟΔ με τελεσίγραφο ", παρά το γεγονός πως " κινητοποιήθηκαν περί τους εβδομήντα επιχειρηματίες για την ομάδα".

Παρεμπιπτόντως, στην εκπομπή "Το 10 το κακό" ειπώθηκε μεταξύ άλλων πως το ποσό που απαιτούνταν για να μείνει "ζωντανή" η ομάδα έφτανε τις 120.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε αφορούσε το περσινό χρέος, που αναφέραμε παραπάνω.

Σύμμαχος ο Δήμαρχος, αλλά...

Μεταξύ αυτών που δήλωσαν "παρών" στο γενικό κάλεσμα για τη σωτηρία του ΚΑΟΔ ήταν κι ο Δήμαρχος της Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος. Βλέπετε, μέσω δικής του προσωπικής παρέμβασης ο χορηγός ονόματος της ομάδας, American Genetics, επανέφερε το προσφερόμενο ποσό για τη νέα σεζόν στα περσινά επίπεδα (σ.σ.: αρχικά είχε προταθεί σημαντική μείωση). Ακόμη κι αυτό όμως δεν ήταν αρκετό.

Όπως τονίζει στο Sport24.gr ο κ. Κώστας Γρηγοριάδης " η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία", πριν επισημάνει πως " όλο το καλοκαίρι δεν ακουγόταν τίποτα για την ομάδα. Υπήρχε σιγή ιχθύος και ξαφνικά ο κ. Τσακτσαρλής δίνει τελεσίγραφο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος".

Από την πλευρά της, η επιτροπή σωτηρίας που συστάθηκε από παλιούς παράγοντες του ΚΑΟΔ ζήτησε από τον "ισχυρό άνδρα" της ομάδας να κάνει υπομονή για λίγους ακόμη μήνες. Με την υποσημείωση βέβαια πως θα έκανε τα πάντα για να βρεθεί το ποσό που χρειαζόταν. " Του κάναμε έκκληση να κρατήσει την ομάδα για εφτά - οχτώ μήνες ακόμη, με την επισήμανση πως όλοι τοπικοί φορείς θα βρίσκονταν στο πλευρό του. Να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς το καλοκαίρι του 2016 κι από εκεί κι έπειτα να συζητηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή του συλλόγου", σχολίασε ο κ. Κώστας Γρηγοριάδης.

Ο Βασίλης Τσακτσαρλής φέρεται όμως να ήταν ανένδοτος. Εδώ εστιάζει κι η επιτροπή σωτηρίας στα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει πλέον με τον γνωστό επιχειρηματία, όπως επίσης στο γεγονός πως πλην της πρώτης, καμία φορά δεν συναντήθηκαν οι δύο πλευρές, παρά τις σχετικές οχλήσεις από τη μεριά της επιτροπής σωτηρίας. " Εκτίθεται από αυτό το γεγονός", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αβέβαιο το μέλλον

ΚΑΟΔ ήταν και πάει...
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τσακτσαρλής προφανώς και δεν θέλει να εμπλακεί άλλο στην ομάδα, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται αυτή - το μόνο βέβαιο είναι ότι η θέση του θα είναι στα τοπικά . Πέραν αυτού όμως, έχει αξία να δούμε ποια στάση θα κρατηθεί από εδώ και στο εξής ο Ερασιτέχνης (στα χέρια του οποίου περνά η ομάδα μετά τη διάλυση της ΚΑΕ) όσον αφορά τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Σε όλα αυτά κρατήστε κάτι ακόμη. Πέραν του ρόστερ, ο ΚΑΟΔ θα πρέπει να βρει και προπονητή. Ο Κώστας Μέξας δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο νεαρός τεχνικός αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, θέλοντας ίσως να εξαργυρώσει μέρος της επιτυχίας που είχε πέρσι με τους "πράσινους". Γιατί έκανε εξαιρετική δουλειά, που επισφραγίστηκε με την άνετη εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον 39χρονο προπονητή, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι όσον αφορά το μέλλον του ή την παρουσία του στην ομάδα. Αρκέστηκε να πει πως " δεν με ενημέρωσε κανείς για τίποτα όλο το καλοκαίρι. Έψαχνα παίκτες, μιλούσα με ατζέντηδες, αλλά όσο δεν γνώριζα τι μέλλει γενέσθαι, δεν ήταν εφικτό να προχωρήσω περισσότερο στην επάνδρωση του ρόστερ", για να προσθέσει πως "μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζα πως η ομάδα θα βρει τρόπο να κατέβει στο πρωτάθλημα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ