STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κανονισμοί, αυτοί οι άγνωστοι

Κανονισμοί, αυτοί οι άγνωστοι

Κάμερες "έπιασαν" τους Σάσα Ομπράντοβιτς και Άλεξ Ρένφρο να τσακώνονται και η γερμανική λίγκα τοποθετήθηκε επί του θέματος, με ποινές που στην Ελλάδα επιβάλλονται... για διακοπή αγώνα, λόγω επεισοδίων εντός αγωνιστικού χώρου (videos).

Όταν η γερμανική λίγκα ενημέρωσε επί της απόφασης να τιμωρήσει (με 1 αγωνιστική και 2.000 ευρώ έκαστο) τον Σάσα Ομπράντοβιτς και τον Άλεξ Ρένφρο, επειδή ο τσακωμός τους, σε τάιμ άουτ του αγώνα της Άλμπα με την Όλντενμπουργκ, μεταδόθηκε live , αισθανθήκαμε κάπως άβολα.

Αφενός γιατί σκεφτήκαμε όλα όσα έχουν δει τα μάτια του Έλληνα φιλάθλου (τα οποία πλήττουν το project, αλλά... ποιος ασχολείται;), αφετέρου διότι και τα τελευταία συμβάντα -στο ποδόσφαιρο- προφανώς και γίνεται σαφές πως όταν υπάρχουν κανονισμοί που τηρούνται, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Με πρώτο το άθλημα -το όποιο άθλημα.

Αφού πρώτα θυμηθήκατε τι έγινε ακριβώς με τον κόουτς της Άλμπα και τον Αμερικανό παίκτη, θα σας ενημερώσουμε ότι στην Ελλάδα, η ολιγόλεπτη διακοπή αγώνα, λόγω επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο στοιχίζουν 1 αγωνιστική και 2.500 ευρώ (ρωτήστε τα Τρίκαλα που "έφαγαν" τη σχετική ποινή). Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί επέβαλαν πάνω κάτω τα ίδια (αφαιρώντας από τον Ομπράντοβιτς το δικαίωμα ακόμα και να μπει στο γήπεδο της Μπραουνσβάιγκ, την Κυριακή 1/3), επειδή έκριναν πως αυτό που έφτασε σε όλα τα σπίτια -διότι εκεί όλα τα ματς μεταδίδονται σε live streaming, στο επίσημο site της λίγκας-, έκανε κακό στην εικόνα του σπορ. Άρα, έπρεπε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Αυτά; Τι άλλα;

Τα ίδια... ξέρετε τι, με την Τουρκία

Για να αισθανθείτε μια παρηγόρια (αν και δεν θα έπρεπε), να σας πούμε πως όπως λειτουργούμε (τρόπον τινά) εμείς, λειτουργούν και οι γείτονες εξ αριστερών, με τον Εργκίν Αταμάν να κάθεται ακόμα στον πάγκο της Γαλατασαράι, μολονότι έχει υποπέσει σε σωρεία παραπτωμάτων. Στο Νο1 της λίστας του είναι το "οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα είναι τρομοκράτες", ατάκα που είχε ξεστομίσει την ημέρα που ο Μάρκο Ίβκοβιτς έχασε τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο αργότερα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας "δεν ήξερα για τα επεισόδια".

Η διοίκηση της Γαλατά δεν σχολίασε, η Euroleague επέβαλε σκληρή τιμωρία (αλλά όχι και παραδειγματική, αν σκεφτείτε πως χάθηκε ζωή) και η ζωή συνεχίστηκε, για τον εθνικό κόουτς της Τουρκίας. Να σημειωθεί πως πριν τη δήλωση-ντροπή, είχε κυκλοφορήσει το video που ακολουθεί.

Μετά το video, η Γαλατασαράι δεν αντέδρασε (πάλι), ο Σμιθ έφυγε και ξανά η ζωή συνεχίστηκε, έως τ ο χαστούκι του Αταμάν στον Γκοκτούρκ Ουράλ , στο ημίχρονο αγώνα της τουρκικής λίγκας. Ο παίκτης έκανε καταγγελία στην ομοσπονδία και μολονότι η Γαλατά στήριξε (!) τον κόουτς (σας θυμίζει κάτι;), η TBF τον τιμώρησε με 25.000 ευρώ και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκαναν ολόκληρο κίνημα (με υπογραφές σε ιντερνετική αίτηση), για να απολυθεί από την εθνική.

Όταν ο παίκτης έγινε... ειρηνοποιός

Θα ολοκληρώσουμε τις όμορφες στιγμές (not) που αφορούν πάγκους, με αυτή που συνέλαβε πάλι, ο φακός (της κάμερας που μετέδιδε το ματς), την περασμένη Πέμπτη (27/2), στο Τελ Αβίβ, όπου η Μακάμπι υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό. Ο Πίνι Γκέρσον σήκωσε τον Κοέν από τον πάγκο και έκανε αλλαγή, χωρίς να ειδοποιήσει τον Γκάι Γκούντες. Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη, όταν οι δυο τους άρχισαν να τσακώνονται, συνέχισαν την... κουβέντα τους κατά τη διάρκεια τάιμ άουτ και το θέμα έληξε με την παρέμβαση του Γιόγκεβ Οχαγιόν -τράβηξε τον "Πίνχας" μακριά. Όχι, η Μακάμπι δεν ανακοίνωσε κάποια ποινή, Σημείωση: στα τελευταία συμβάντα ανήκει και ο τσακωμός του Τσάβι Πασκουάλ με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, στον τελικό του Copa del Rey. Επειδή όμως, δεν κατεγράφη (δεν υπάρχει ντοκουμέντο), είναι ως μη γενόμενο, με τον κόουτς να διαψεύδει τα πάντα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ