STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλαϊτζίδης: "Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στα Τρίκαλα"

Καλαϊτζίδης: "Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στα Τρίκαλα"
INTIME SPORTS

Η Καβάλα υποδέχεται τον Κόροιβο (24/10, 17:00) σε ένα ακόμη επαρχιακό ντέρμπι της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να καταθέτουν την άποψή τους για το παιχνίδι.

Μπορεί τα συναισθήματα που τους άφησε η προηγούμενη αγωνιστική να μην είναι τα ίδια, αλλά αυτό το Σάββατο (24/10, 17:00) η Καβάλα και ο Κόροιβος έχουν τον ίδιο στόχο. Να νικήσουν. Οι δύο ομάδες κοντράρονται στην "Καλαμίτσα" για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με σκοπό να σημειώσουν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος κατέγραψαν τις σκέψεις τους για το αυριανό ντέρμπι, μέσω του blog που διατηρούν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Το blog του Δημήτρη Καλαϊτζίδη

Την προηγούμενη αγωνιστική, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, το ποσό ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον θα είναι το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έκαναν αίσθηση τα δυο διπλά, της Κηφισιάς και του Κόροιβου (αν και εγώ τα περίμενα), ο Άρης έκανε σπουδαία εμφάνιση, ο Κολοσσός πήρε μια σημαντική νίκη, το Λαύριο κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και εμείς παλέψαμε μέχρι το τέλος αλλά δεν ήταν αρκετό.

Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, να σημειώσουμε μια εκτός έδρας νίκη, η οποία θα μας ενίσχυε ψυχολογικά και βαθμολογικά για τη συνέχεια της σαιζόν. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την πίεση και το άγχος του πρώτου εντός έδρας αγώνα που θα είχε η ομάδα των Τρικάλων, αλλά δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε στο σκορ, έτσι μετά από κάποιες κακές επιθετικές μας επιλογές, δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να τρέξει το γήπεδο και να πετύχει εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να πάει η διαφορά στους 10 πόντους. Παρόλα αυτά, μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς δύο φορές και να ισοφαρίσουμε τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να κάνουμε την ολική ανατροπή.

Είδαμε τα λάθη μας, δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα έτσι ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι απέναντι στον Κόροιβο το Σάββατο. Ο Κόροιβος είναι μια πολύ καλή ομάδα, παίζει σκληρή άμυνα και προέρχεται από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε, το οποίο θέλουμε πάση θυσία να κερδίσουμε... Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας μας, βγάζοντας μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι και πιέζοντας τους αντιπάλους μας σε άμυνα και επίθεση. Περιμένουμε τον κόσμο της Καβάλας να έρθει και να δημιουργήσει μια ωραία ατμόσφαιρα για ακόμα μία φορά, να μας δώσει την έξτρα ώθηση που χρειαζόμαστε και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους...

Το blog του Παναγιώτη Βασιλόπουλου

Η νίκη που πετύχαμε απέναντι στον Απόλλων Πάτρας, χαρακτηρίζεται μεγάλη γιατί τονώθηκε η ψυχολογία μας μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Η πίεση που είχαμε κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν μεγάλη γιατί ενώ παίζαμε καλά και ακολουθούσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του κόουτς, δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον Απόλλωνα να είναι κοντά στο σκορ.

Η νίκη που κάναμε στην Πάτρα μας έκανε να χαλαρώσουμε λίγο στην ένταση που είχαμε στις προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ελπίζω στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καβάλα μα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και λόγω της δεύτερης συνεχόμενης εκτός έδρας αναμέτρησης, όπως επίσης και του ταξιδιού όπου αναμένεται πολύ κουραστικό.

Εύχομαι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και πάθος σε προπονήσεις και αγώνες και είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα θα έρθουν έτσι όπως τα έχουμε υπολογίσει.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ