STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ιβάνοβιτς: ''Το κάναμε περίπλοκο''

Ιβάνοβιτς: ''Το κάναμε περίπλοκο''

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη και στρέφεται στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα ενώ ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στάθηκε στο κακό ξεκίνημα στο β' ημίχρονο. Τι είπε για τον... πολυθεσίτη Γιάνκοβιτς.

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό όμως οι ''πράσινοι'' συνέχισαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και πλέον στρέφονται στην αναμέτρηση της Παρασκευής, με την Μπαρτσελόνα.

''Ξέραμε ότι επρόκειτο να είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον απλό λόγο ότι ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα και παίζει καλά. Είναι πολύ καλά δομημένος, καθοδηγείται πολύ σωστά κι έχει ξεκάθαρες ιδέες. Αλλά επίσης πιστεύω ότι κι εμείς κάναμε πιο περίπλοκο το παιχνίδι με το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και τις πολλές μπάλες που χάσαμε. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στα δεδομένα μας. Σήμερα είχαμε θέμα στη θέση του πλέι μέικερ, ανταποκριθήκαμε σωστά αλλά είμαι ικανοποιημένος γιατί νικήσαμε μία καλή ομάδα και συγχαίρω τον Άρη'' εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Εν συνεχεία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ρωτήθηκε αν υπήρχε ζήτημα συγκέντρωσης, λόγω των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. ''Όχι δεν είχαμε θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε δυσκολίες στη θέση ''1'' λόγω των απωλειών, δεν είχαμε πρόβλημα συγκέντρωσης αν και κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση''.

Όσον αφορά τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε από ''1'' μέχρι ''4'', ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: ''Είναι αλήθεια ότι έπαιξε σήμερα πολλές θέσεις, αλλά θα πρέπει να παίζουμε κάθε φορά καλύτερα, καθώς έχουμε υψηλούς στόχους''.

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε: ''Θέλω να συγχαρώ τον Άρη που ήρθε εδώ κι έπαιξε ένα δυνατό παιχνίδι. Το παιχνίδι μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε πως θα σταθούμε παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Θέλουμε να δούμε αυτό το παιχνίδι και πως μπορούμε να κοντράρουμε την Μπαρτσελόνα''.

Για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που έρχονται, ο Αμερικανός τόνισε: ''Και τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου κι αυτό με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ντέρμπι. Τώρα όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα''.

''Παιχνίδι εμπειριών και βελτίωσης''

Ο κόουτς του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, επισήμανε: ''Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Πιστεύω ότι κάναμε ένα αξιόλογο παιχνίδι. Ειδικά αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και ταυτόχρονα είχαμε ομαδικότητα στην επίθεση. Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία της απουσίας του Διαμαντίδη. Μπορούμε να πιέσουμε στο ανοιχτό γήπεδο και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι ουσίας είναι με τα Τρίκαλα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι εμπειριών και βελτίωσης της ομάδας σου και αυτά που κάνεις στο γήπεδο. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ευρώπη και Ελλάδα και συγχαρητήρια''.

Από την πλευρά των παικτών του Άρη, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς επεσήμανε: ''Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για το καλό παιχνίδι που έπαιξαν σήμερα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι παίξαμε ένα καλό ματς, δώσαμε 22 ασίστ που πρέπει να είναι οι περισσότερες για εμάς φέτος. Δεν θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να το ξεχάσουμε και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα που είναι μπροστά μας και πρέπει να το κερδίσουμε''.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ