STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ιστορική νίκη, "σκούπα" και Παναθηναϊκός για την ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο συνδυάστηκε με "σκούπα" επί των Κρητικών και πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League. Πέμπτη και Κυριακή τα πρώτα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο "Μελίνα Μερκούρη" πανηγύρισε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Ρεθύμνου (81-70) για να κάνει το 2-0 στη σειρά των playoffs και να προκριθεί στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League. H ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος, όμως πάτησε απότομα το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, έπαιξε εκπληκτική άμυνα και διέλυσε τους Κρητικούς, που αντέδρασαν άσχημα στο "νεκρό" τους διάστημα στην επίθεση, δέχθηκαν ένα σερί 15-0 και δεν μπόρεσαν ποτέ να ανακάμψουν με αποτέλεσμα η σεζόν τους να ολοκληρωθεί με εντός έδρας ήττα. Επόμενος αντίπαλος για τους κιτρινόμαυρους ο Παναθηναϊκός.

O MVP

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έλειψε πολύ από την ΑΕΚ τους μήνες που ήταν τραυματίας, όμως τώρα έχει επιστρέψει στη σύνθεσή της και παίζει εξαιρετικά. Στο Ρέθυμνο άγγιξε το double-double (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και πλέον δείχνει πανέτοιμος για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, τα πρώτα παιχνίδια της οποίας θα γίνουν την Πέμπτη (11/5) και την Κυριακή (14/5).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το σκορ της τρίτης περιόδου. Το 6-24 ήταν αποτέλεσμα ενός σερί 0-15 της ΑΕΚ, που ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος, αλλά όταν αποφάσισε να παίξει με σοβαρότητα, "καθάρισε" ματς και πρόκριση σαν σε προπόνηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ΤΡΑΓΙΚΟ τρίτοδεκάλεπτο του Ρεθύμνου και την απογοητευτική τους αντίδραση στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Δεν μπορούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια, δεν μπορούσαν να σκοράρουν κάτω από το καλάθι, δεν μπορούσαν να παίξουν άμυνα με συγκέντρωση, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα σωστό έπειτα από ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος στο οποίο έβαλαν όχι ένα, όχι πέντε, αλλά οκτώ τρίποντα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τρεις πρωταγωνιστές είχε το πρώτο μέρος στο "Μελίνα Μερκούρη". Ο Λέμον ήταν αυτός που έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ το Ρέθυμνο (18-10), με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο +5 (23-18) και τους γηπεδούχους να κάνουν τρομερή εμφάνιση στην επίθεση. Ο Βετούλας είδε τον Σάφτενααρ να σκοράρει τέσσερα τρίποντα (!) στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Χριστοδούλου έδωσε κι αυτός λύσεις και όσο και αν προσπαθούσε η ΑΕΚ στην επίθεση, βρισκόταν σε ρόλο κυνηγού επειδή η άμυνά της ήταν απαράδεκτη. Το 50-40 του ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα των ποσοστών των παικτών του Βετούλα (66% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα), των 14 ασίστ και των μόλις τριών λαθών που είχαν κάνει την ώρα που η ΑΕΚ είχε μόλις ένα εύστοχο σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

Οι κιτρινόμαυροι έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να μαζέψουν τη διαφορά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως δυο λάθη σε εκείνο το σημείο τους στέρησαν την ευκαιρία να βάλουν ακόμη περισσότερη πίεση στο Ρέθυμνο. Κατάφεραν πάντως να προβληματίσουν τους γηπεδούχους και με κορυφαίο τον Μιλόσεβιτς να περάσουν μπροστά (54-57) στο 27' και να βρεθούν ακόμη και στο +8 (54-62) ένα λεπτό αργότερα. Η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει απότομα χάρη στο σερί 15-0 της ΑΕΚ, που είχε φέρει το ματς ξεκάθαρα στα δικά της μέτρα χάρη σε αυτό που δεν είχε στο πρώτο μέρος: Την άμυνα. Το τρίποντο του Ούκιτς στο 32' (58-69) έβαλε τους Κρητικούς σε έναν πολύ βαθύ... λάκκο, από τον οποίο δεν μπόρεσαν ποτέ να βγουν με αποτέλεσμα να ηττηθούν για να ολοκληρωθεί η σεζόν τους με εντός έδρας ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-40, 56-64, 70-81

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Βετούλας): Κώττας, Χριστοδούλου 11(1), Άρνολντ 10, Φιτζπάτρικ 6(1), Λέμον 14(1), Ραζής, Σάφτενααρ 12(4), Τάλτον 3(1τρ., 9ασ.), Καμπερίδης 12(2), Λαγουδάκης, Παναρετάκης, Γιαννόπουλος 2.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 18(2), Μιλόσεβιτς 13(1), Λαρεντζάκης 7(1), Μαυροειδής 13, Μαυροκεφαλίδης 5, ΜακΓκραθ 3, Ελονού 2, Βασιλειάδης 8(1), Σκουλίδας, Σάκοτα 12(2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ