STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η Καβάλα στη θέση του Πανιωνίου;

Η Καβάλα στη θέση του Πανιωνίου;

Η ΕΕΑ απέρριψε το αίτημα του ΕΣΑΚΕ (να δώσει άλλες δέκα ημέρες προθεσμία στην ΚΑΕ Πανιώνιος), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Σύνδεσμος έχει ήδη επικοινωνήσει με την Καβάλα, να καλύψει το κενό. Αν γίνεται;

Πολύ πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνηθεί στον Ηλία Λιανό τη νέα προθεσμία, για να τακτοποιήσει η ΚΑΕ Πανιώνιος τα χαρτιά της, ώστε να παίξει στη νέα Basket League ΟΠΑΠ, πληροφορίες του sport24.gr αναφέρουν πως είχε υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του Συνδέσμου και της Καβάλας. Γιατί την Καβάλα; Επειδή παρά την πτώση της στην Α2, δεν διάλυσε την ΚΑΕ (για την ιστορία, ΚΑΕ είναι και ο Ηρακλής).

Άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσαν την ομάδα πως έχει οικονομικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσει (!), ενώ θύμισε πως είναι και τιμωρημένη, από το ΒΑΤ. Δηλαδή, δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές παικτών που έπαιξαν την περασμένη σεζόν σε άλλη λίγκα, πλην της ελληνικής (το ban υπάρχει από τις 20/11 του 2013 και φυσικά δεν έχει τακτοποιηθεί).

Δηλαδή, ο Σύνδεσμος δεν αναγνωρίζει ως πρόβλημα τις οφειλές προς ξένους παίκτες που δεν έχει τακτοποιήσει εδώ και μια διετία η Καβάλα.

Όλα αυτά βέβαια, είναι αδιάφορα, όταν μιλάμε για ελληνική πραγματικότητα. Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 13 ομάδες και άρα μπρος στο να μην υπάρξει καθυστέρηση τι είναι... ο πόνος. Υπάρχουν δε, σωματεία της Α1 που εξηγούν ότι η Καβάλα δεν έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει ομάδα που αδυνατεί να παίξει στην Basket League ΟΠΑΠ και είναι άλλη από εκείνες που προήχθησαν (ΑΕΚ και Κόροιβος).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που απομένει είναι μια επίσημη τοποθέτηση του ΕΣΑΚΕ, ως προς το τι θα γίνει με τον Πανιώνιος, αλλά και την επόμενη μέρα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ