STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η δήλωση-εξήγηση του Γιάννη Τζήμα

Η δήλωση-εξήγηση του Γιάννη Τζήμα

Ο Γιάννης Τζήμας εξήγησε από την πλευρά του τι συνέβη στα Τρίκαλα, τι μεσολάβησε και γιατί τελικά απολύθηκε ξανά από την νεοφώτιστη στη Basket League ΟΠΑΠ oμάδα

Με γραπτή του δήλωση, ο Γιάννης Τζήμας θέλησε να εξηγήσει από τη δική του πλευρά τι έγινε στα Τρίκαλα και τι μεσολάβησε τελικά για να απολυθεί εκ νέου από τη νεοφώτιστη ομάδα.

Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση:

"Δυστυχώς από την άνοδο στην Α1 και για αρκετό διάστημα η διαδικασία της μετάβασης της ομάδας σε ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιούργησε ένα ασαφές τοπίο γύρω από αυτή, με πολλά προβλήματα. Παίκτες με αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον τους κι εγώ απολυμένος τον Ιούλιο, πριν τελικά επαναπροσληφθώ.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και για να ξεκινήσει η διαδικασία οικοδόμησης της ομάδας για την Α1, συμφωνώ με τη διοίκηση, αποδεχόμενος τους όρους εργασίας.

Κάνω τις εισηγήσεις μου: Την παραμονή 6 παικτών από την περσινή ομάδα – παιδιά που άξιζαν και δικαιούνταν να μείνουν, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ηθικά – την προσθήκη 2 Ελλήνων με εμπειρία στην Α1 και 4-5 ποιοτικών ξένων. Μου απαιτείται, όμως, να μην έχω καμία διαπραγμάτευση με τους παίκτες της «παλιάς φρουράς». Κι ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση ότι το θέμα παραμονής τους είναι τυπικό και, παράλληλα, η ομάδα έχει συμφωνήσει προφορικά σε όλα με έναν ικανότατο Έλληνα, ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι οι παίκτες αποχωρούν την ίδια μέρα αφήνοντας αιχμές…

Εκφράζω στη διοίκηση την απογοήτευση, την ανησυχία μου για την πορεία του προγραμματισμού και τις σκέψεις μου για πιθανή παραίτηση. Την αμέσως επόμενη μέρα, με εισήγηση απευθείας στη διοίκηση του «κυρίου» Νικολαϊδη, η ομάδα ανακοινώνει την απόκτηση τριών ξένων παικτών χωρίς καν να το γνωρίζω ή να έχω δώσει οποιαδήποτε συγκατάθεση για τις συγκεκριμένες επιλογές.

Θέλοντας να προστατέψω την προσπάθεια, ζητάω από την διοίκηση της ομάδας, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Να έχω αποκλειστικά την πλήρη ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος, με τις δικές μου επιλογές και τη δική μου αγωνιστική φιλοσοφία. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό, η διοίκηση είχε τη δική της φιλοσοφία για τη λειτουργία της ομάδας και πολύ αργότερα προχώρησε στη λύση της συνεργασίας μας.

Το καλοκαίρι δεν συζήτησα καν προτάσεις που είχα από άλλες ομάδες, γιατί όλοι μας είχαμε έρθει στα Τρίκαλα πριν από δύο χρόνια με ένα όραμα. Τελικά για μένα χάθηκε και το όραμα και η θέση σε μια ομάδα της Α1, αλλά παρόλα αυτά έμεινα σιωπηλός όλο αυτό το διάστημα σεβόμενος την αρχή ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και θεωρώντας ότι δεν πρέπει να ζημιωθεί περεταίρω. Με λυπούν, ευτυχώς λίγα μόνο, δημοσιεύματα που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία μου. Ο κόσμος γνωρίζει την προσωπικότητά μου και την προσφορά μου στο τρικαλινό μπάσκετ και στην ομάδα, η οποία πραγματικά προσέφερε και σε εμένα τόσα πολλά σε όλους τους τομείς.

Νιώθω την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ πάνω από όλα στους παίκτες, στους συνεργάτες, στα στελέχη της διοίκησης που έτρεξαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτά τα δυο χρόνια. Επίσης, στους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, τους χορηγούς, και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Εύχομαι στη διοίκηση, και ιδιαίτερα στον κ. Ρουσιαμάνη, καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της και στην ομάδα, ειλικρινά να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Άφησα τελευταίο τον φίλαθλο κόσμο. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω αυτό που έχω εισπράξει, από τις εκδηλώσεις αγάπης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου. Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων για τις μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε. Έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην τεράστια επιτυχία και είμαι περήφανος που συνέβαλα κι εγώ στο να επιστρέψει και πάλι το μπάσκετ της Α1 στο κλειστό των Τρικάλων".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ