STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η ώρα της κρίσης: τα σενάρια για την παραμονή

Η ώρα της κρίσης: τα σενάρια για την παραμονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της προτελευταίας αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, το Sport24.gr σάς θυμίζει τι συμβαίνει στην "ουρά" του βαθμολογικού πίνακα. Ποια τα σενάρια για κάθε ομάδα.

Δύο αγωνιστικές έμειναν! Τόσο απέχουν πλέον τα Τρίκαλα, ο Αρκαδικός, ο Κόροιβος και η Καβάλα από την εξασφάλιση της παραμονής, ή -για τους απαισιόδοξους- από τον υποβιβασμό. Οι τέσσερίς τους είναι πλέον που παλεύουν για τις δύο θέσεις που θα δώσουν τη σωτηρία, αφού το Λαύριο εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλων Πατρών την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά σε ό,τι αφορά τα σενάρια. Αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες (Τρίκαλα, Αρκαδικός και Κόροιβος) ισοβαθμούν έχοντας από εφτά νίκες. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου είναι αυτή που υποβιβάζεται. Δηλαδή, ο Κόροιβος δεν θέλει σε καμία περίπτωση την τριπλή ισοβαθμία στο φινάλε του πρωταθλήματος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως μετρούν τα αποτελέσματα των τριών αντιπάλων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Εκεί, τα Τρίκαλα έχουν τρεις νίκες, ο Αρκαδικός έχει δύο νίκες, ενώ ο Κόροιβος μόλις μία. Κοινώς, προκύπτει η εξής βαθμολογία:

11. Τρίκαλα

12. Αρκαδικός

13. Κόροιβος

Πάμε τώρα στις διπλές ισοβαθμίες. Κι εδώ, τα Τρίκαλα είναι αυτά που έχουν τον απόλυτο έλεγχο, επειδή έχουν δύο νίκες με τον Κόροιβο, ενώ στην ισοπαλία (1-1) με τον Αρκαδικό βρίσκονται από πάνω με +15 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, ο Αρκαδικός κέρδισε μεν τον Κόροιβο την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το γεγονός πως ισοφάρισε τη διαφορά της ήττας του στο παιχνίδι του α' γύρου (1+1) δεν του αρκεί. Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση, το στοιχείο που θα μετρήσει είναι το συνολικό goal average (δηλαδή, η διαφορά πόντων) των δύο ομάδων. Πριν το τζάμπολ της 25ης αγωνιστικής, ο Κόροιβος έχει -185 ενώ ο Αρκαδικός -240 στο σύνολο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

1) Τα Τρίκαλα θέλουν να έχουν -στη χειρότερη- τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους δύο διεκδικητές της παραμονής. Αν έχουν μόνο ήττες, κι οι άλλοι δύο πάρουν από μία νίκη, υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία.

2) Ο Κόροιβος θέλει να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον Αρκαδικό (δύο ήττες, δύο νίκες, από μία νίκη) για να εξασφαλίσει τη σωτηρία. Επ' ουδενί όμως δεν θέλει τα Τρίκαλα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία αφού έτσι θα είναι αυτός η ομάδα που θα υποβιβαστεί.

3) Ο Αρκαδικός θέλει μία νίκη παραπάνω από τον Κόροιβο, ή την τριπλή ισοβαθμία που έχει δημιουργηθεί τούτη την ώρα.

Τα δεδομένα για την Καβάλα

Σε όλα τα παραπάνω, οφείλουμε πάντως να λάβουμε υπ' όψιν κάτι ακόμη. Το ενδεχόμενο να μπει στη μάχη της παραμονής η Καβάλα. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου μπορεί να ελπίζει εφόσον κάνει το 2/2 για να έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει στο "παρά πέντε". Πρέπει, δηλαδή, να επικρατήσει πάση θυσία του Αρκαδικού στην Τρίπολη για να υπάρχει συνέχεια στα όποια σενάρια την κρατούν στο κόλμπο. Τι θα χρειαστεί όμως; Να μην κάνουν νίκη ούτε ο Αρκαδικός, ούτε ο Κόροιβος, ούτε τα Τρίκαλα. Ή, να κερδίσει μόνο ένας εξ αυτών.

Κι εξηγούμαστε: Σε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Κοροίβου και μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Τρικάλων, η Καβάλα είναι αυτή που εξασφαλίζει την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όσο για το ακόμη πιο δύσκολο σενάριο, αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Καβάλα, Τρίκαλα, Αρκαδικό και Κόροιβο, οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές

25η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Κόροιβος

Λαύριο - Τρίκαλα

Αρκαδικός - Καβάλα

26η αγωνιστική

Κόροιβος - Λαύριο

Τρίκαλα - Απόλλων Πατρών

ΑΕΚ - Αρκαδικός

Καβάλα - ΠΑΟΚ

Τι έχουν κάνει οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια

Κόροιβος - Τρίκαλα 64-73

Αρκαδικός - Κόροιβος 88-89

Τρίκαλα - Αρκαδικός 82-54

Τρίκαλα - Κόροιβος 85-74

Αρκαδικός - Τρίκαλα 79-66

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ