STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η βολή του Καββαδά έδωσε το ντέρμπι στον Αρκαδικό

Η βολή του Καββαδά έδωσε το ντέρμπι στον Αρκαδικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Καββαδάς είχε 1/2 βολές στα 2'' για να δώσει στον Αρκαδικό την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Κόροιβο (61-60) που βάζει "φωτιά" στη μάχη της παραμονής! Πάλευε μόνος του ο Ντουέιν Ντέιβις, που είχε 36 πόντους με 13/22 σουτ.

Η αγωνία σε ό,τι αφορά την παραμονή στην κατηγορία παρατείνεται. Ο Κόροιβος έχασε την ευκαιρία να "τελειώσει" με την εξασφάλιση της σωτηρίας. Ή, αν προτιμάτε, ο Αρκαδικός πήρε τη νίκη της χρονιάς (μέχρι την επόμενη) στην Αμαλιάδα (61-60) με τον Βασίλη Καββαδά να εξελίσσεται στο πρόσωπο του αγώνα για την ομάδα του, αφού ήταν αυτός που με 1/2 βολές στα 2'' "έγραψε" το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ντουέιν Ντέιβις είχαν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν. Ο Αμερικανός φόργουορντ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 36 πόντους με 7/11 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο σε 32'56''. Κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία είδε τους Κόρεϊ Ουέμπστερ (1/4 σουτ), Παναγιώτη Βασιλόπουλο (0/6 σουτ), Αλεξάνταρ Τσάπιν (1/11 σουτ) και Κρις Άλεν (0/8 σουτ) να κάνουν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, στο πιο ακατάλληλο σημείο.

Με αυτή τη νίκη, ο Αρκαδικός απέκτησε πολλές περισσότερες ελπίδες για την παραμονή, την ώρα που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα στην "ουρά". Παρεμπιπτόντως, στο παιχνίδι του α' γύρου, ο Κόροιβος είχε κερδίσει στην Τρίπολη με την ίδια διαφορά, αυτή του ενός πόντους (88-89). Κοινώς, θρίλερ!

Ο πρωταγωνιστής

Ο Κάμερον Τζόουνς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αρκαδικού με 21 πόντους, αλλά αυτός που έκρινε το παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Καββαδάς. Ο 24χρονος σέντερ μάζεψε το μοναδικό του επιθετικό του ριμπάουντ στην τελευταία φάση του αγώνα και με 1/2 βολές έδωσε στην ομάδα του τη νίκη που της δίνει πολύ περισσότερες ελπίδες για την παραμονή.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Ντουέιν Ντέιβις είχε 36/60 πόντους της ομάδας του στο παιχνίδι, για να ολοκληρώσει με 13/22 σουτ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου είχαν 8/39 σουτ. Αυτό κι αν είναι εντυπωσιακό!

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όταν ο Κάμερον Τζόουνς έχασε μεν το τζαμπ σουτ από τα τέσσερα μέτρα, αλλά ο Βασίλης Καββαδάς μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους για να "γράψει" το τελικό σκορ με 1/2 βολές.

Ο αγώνας

"Αίμα κι άμμος" ήταν το παιχνίδι στην Αμαλιάδα, με το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη να παίζει εναντίον του Ντουέιν Ντέιβις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν μια ομάδα μόνος του αφού σκόραρε με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, την ώρα που οι συμπαίκτες του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί μεν οι γηπεδούχοι να είχαν το προβάδισμα (31-30) στην ανάπαυλα, αλλά με τους Κόρεϊ Ουέμπστερ, Αλεξάνταρ Τσάπιν, Κρις Άλεν και Παναγιώτη Βασιλόπουλο να έχουν... 0/14 σουτ, ήταν αδύνατο να ελπίζουν σε νίκη.

Κάτι που αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Αρκαδικού παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι. Με την πίεση να βαραίνει πλέον αυτούς του Κοροίβου, οι φιλοξενούμενοι είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση, στηρίχθηκαν στον Κάμερον Τζόουνς και σταδιακά "έχτισαν" το προβάδισμά τους. Θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν πάρει πολύ πιο εύκολα τη νίκη, αν ο Ντουέιν Ντέιβις δεν ήταν... διαστημικός. Κι αυτό γιατί έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να δώσει στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου το δικαίωμα να ελπίζει.

Με 1'04'' να μένουν στο παιχνίδι, έδωσε στον Κόροιβο το προβάδισμα (60-58), αλλά ακολούθησε το δίποντο του Βασίλη Καββαδά (στα 48'') και οι 1/2 βολές στα 2'' για να ολοκληρώσουν την ανατροπή των νεοφώτιστων, που έχουν πλέον κάθε δικαίωμα να ελπίζουν στην παραμονή!

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 31-30, 43-46, 60-61.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ουέμπστερ 2, Ντέιβις 36 (7/11 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 4/5 βολές), Βασιλόπουλος 3 (8 ριμπ.), Τσάπιν 3 (1/8 τρίπ.), Χάρις 5, Άλεν 2, Χαριτόπουλος 7 (1), Κόβατς, Σλαφτσάκης 2.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 11 (11 ριμπ.), Βαν Όοστρουμ 11 (1/7 τρίπ.), Καλλινικίδης 8 (2), Λι, Λίτζιον 6 (2), Τζόουνς Κ. 21 (2), Στεφανίδης, Τζόουνς Κ., 2, Νουουτίνεν 2.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ