STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η τρίτη ημέρα του "2ου SEFA Basketball Camp"

Η τρίτη ημέρα του "2ου SEFA Basketball Camp"

Τα καμπ του Αρκαδικού συνεχίζεται και καθημερινά εκλεκτοί καλεσμένοι δίνουν το παρών διδάσκοντας τους μικρούς φίλους του αθλήματος. Σήμερα (14/6) στην Τρίπολη βρέθηκε ο γυμναστής του Απόλλωνα Πάτρας, Δημήτρης Κοτσίρης

Ο πολύπειρος γυμναστής του Απόλλωνα Πατρών Δημήτρης Κοτσίρης ήταν ο τρίτος κατά σειρά καλεσμένος του Αρκαδικού στο "2ο Sefa Basketball Camp" δείχνοντας στα παιδιά αρκετές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, που σίγουρα θα τα βοηθήσουν στο μέλλον προκειμένου να γίνουν καλύτεροι αθλητές και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Κοτσίρης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και αναλυτικά δήλωσε τα παρακάτω:

Για το Camp του Αρκαδικού: " Καταρχήν θέλω να πω πως είναι τιμή μου που με κάλεσε ο Αρκαδικός και ιδιαίτερα ο Γιάννης Καστρίτης με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Όταν λοιπόν με κάλεσε, ούτε καν το σκέφτηκα.

Προσπάθησα να μεταφέρω στα παιδιά τις βασικές αρχές του μπάσκετ. Πρέπει πρώτα από όλα να μάθουν να είναι σωστοί αθλητές. Να μάθουν να κάνουν σωστά τα βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας πρώτα από το τρέξιμο. Πολλά παιδάκια δεν ξέρουν να τρέχουν, δεν κάνουν δηλαδή οικονομικό τρέξιμο. Δεν έχουν συντονισμό χεριών και ποδιών. Αυτά προσπάθησα να τους μεταφέρω και από εδώ και πέρα να τα εφαρμόσουν.

Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά. Επίσης τους μίλησα για τις θέσεις άμυνας και το πως θα πρέπει να κινούνται μέσα στο γήπεδο, το πως θα πρέπει να είναι το σώμα μας σε σχέση με τον αντίπαλο. Κάναμε και πολλές ασκήσεις για να βελτιώσουν το άλμα τους και γενικά πραγματάκια που θα μπορούν να έχουν σαν μπούσουλα ώστε να γίνουν καλοί αθλητές".

Για το πως είδε το επίπεδο των παιδιών και την συμπεριφορά τους: " Εξαιρετική συμπεριφορά από όλα τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν πολύ ήσυχα, πολύ υπάκουα και όλα προσπάθησαν για το καλύτερο. Υπήρχαν διαφορετικά επίπεδα και το σημαντικότερο είναι ότι όλα προσπάθησαν πάρα πολύ, ακόμα και τα παιδάκια που δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά γιατί με μια φορά δεν γίνεται τίποτα".

Για τα οφέλη των παιδιών από το Camp: " Είναι πάρα πολλά τα οφέλη των παιδιών. Πρώτα από όλα μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, κοινωνικοποιούνται που είναι και το πιο σημαντικό από όλα γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο παίρνω μια μπάλα και τρέχω. Τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν τα βασικά και μετά να ασχολούνται με τον αθλητισμό".

Για την φυσική κατάσταση στο σύγχρονο μπάσκετ: " Η φυσική κατάσταση είναι το Α και το Ω του σύγχρονου μπάσκετ. Πλέον το μπάσκετ έχει προχωρήσει πολύ. Παλιά οι ομάδες είχαν 3-4 ψηλούς 2.15, ενώ τώρα θα δείτε πως ο πιο ψηλός παίκτης της ομάδας θα είναι 2.08 και τρέχει λες και είναι πλέι μέικερ.

Δεν έχουμε πλέον τους αθλητές που έβαζαν 40 πόντους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Σε μια ομάδα όλοι δουλεύουν μαζί και θα πρέπει να συνεργαστούν. Οπότε η φυσική κατάσταση θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του μπάσκετ που υπάρχουν σήμερα".

Αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, η διοίκηση του Αρκαδικού τίμησε τον Δημήτρη Κοτσίρη για την παρουσία του στο "2ο SEFA Basketball Camp".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ