STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η πρωτιά περνάει από το Nick Galis Hall

Η πρωτιά περνάει από το Nick Galis Hall
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, το ενδιαφέρον σε κορυφή και "ουρά" κορυφώνεται. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Nick Galis Hall με φόντο την πρωτιά στη regular season, ενώ η μονομαχία του Κοροίβου με τον Αρκαδικό κρίνει την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, στα τελευταία μέτρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τις ομάδες να παλεύουν για την είσοδο στα πλέι οφ και την αποφυγή του υποβιβασμού. Πάνω απ όλα όμως, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη στο Nick Galis Hall κυνηγώντας τη νίκη που θα τον φέρει "αγκαλιά" με την πρώτη θέση στη regular season και -κατ' επέκταση- το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πέραν της αναμέτρησης της Θεσσαλονίκης, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή μεταξύ του Κοροίβου και του Αρκαδικού στην Αμαλιάδα, αφού σε περίπτωση ήττας των φιλοξενούμενων είναι πολύ πιθανό να μπει τέλος σε κάθε ελπίδα παραμονής τους στην κατηγορία. Με το μάτι και το αυτί στην πόλη της Ηλείας, το Λαύριο κοντράρεται με τον Απόλλωνα Πατρών και τα Τρίκαλα με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ - Κολοσσός (ΟΑΚΑ, 26/3, 17:00): Μετά από τρεις σερί ήττες που την φέρνουν μακριά από την τρίτη θέση, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει άλλες γκέλες. Όχι γιατί διακυβεύεται κάτι μαθηματικά, αλλά για λόγους γοήτρου. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών για να βρουν ρυθμό εν όψει των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, την ώρα που επίκειται περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Είτε αφορά την απόκτηση του Μάικλ Έρικ, είτε ενός γκαρντ τον οποίο έχει στο μυαλό του ο Γιούρι Ζντοβτς. Από την άλλη, ο Κολοσσός είναι το φαβορί για την πέμπτη θέση της regular season, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα δύο νίκες ακόμη για να τα καταφέρει. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν έχει άγχος, οπότε θα κυνηγήσει με όσες δυνάμεις έχει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.

- Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4

Η πρωτιά περνάει από το Nick Galis Hall
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λαύριο - Απόλλων Πατρών (ΚΓ Λαυρίου, 26/3, 17:00) : Η επιστροφή του Κέβιν Ντίλαρντ στη σύνθεση του Απόλλωνα (μετά τη δίμηνη τιμωρία) αποτελεί το μεγαλύτερο "συν" για τον Απόλλωνα Πατρών, που παλεύει να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ. Οι "μελανόλευκοι" δεν είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος όταν αγωνίζονται μακριά από την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά το παιχνίδι με το Λαύριο είναι... στα μέτρα τους. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θέλουν το δίποντο που θα τους φέρει "αγκαλιά" με την παραμονή, ή -ακόμη καλύτερα- θα τους δώσει πρόωρα την παραμονή, εφόσον την ίδια ώρα ο Αρκαδικός ηττηθεί στην Αμαλιάδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Χρήστο Σερέλη, που θα στηριχθεί στους Μάρκο Κέσελ και ΝτεΜάριους Μπολντς, τους δύο κορυφαίους σκόρερ του στα τελευταία παιχνίδια.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ (ΔΚ Τρικάλων, 26/3 - 17:00): Από τη στιγμή που ηττήθηκαν στην Τρίπολη, τα Τρίκαλα απέκτησαν... πρόβλημα αναφορικά με τη σωτηρία. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη χρειάζεται τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ για να μην βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, ευελπιστώντας παράλληλα πως ο Κόροιβος θα νικήσει τον Αρκαδικό. Ο "δικέφαλος" κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα είναι πάντως αφού η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο την περασμένη εβδομάδα, θέτει αν αμφιβόλω την παρουσία του στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Κιθ Κλάντον έκανε προπονήσεις με την ομάδα καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε ο βαθμός ετοιμότητάς του θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Κηφισιά - Ρέθυμνο (Ζηρίνειο, 26/3 - 17:00): Η είσοδος στα πλέι οφ περνάει από το Ζηρίνειο για τις δύο ομάδες, αφού η Κηφισιά και το Ρέθυμνο έχουν τον ίδιο στόχο. Με τέσσερις σερί ήττες να τη βαραίνουν πάντως, η Κηφισιά δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, εν αντιθέσει με το Ρέθυμνο να προέρχεται από την εντός έδρας επιτυχία επί της ΑΕΚ. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες, με τον νικητή να μπαίνει... γερά στο κόλπο της οκτάδας και τον ηττημένο να χάνει πολύτιμο έδαφος.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Η πρωτιά περνάει από το Nick Galis Hall
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κόροιβος - Αρκαδικός (ΚΓ Ήλιδας, 26/3 - 17:00) : Το ματς της αγωνιστικής! Πέραν αυτού είναι το πλέον κρίσιμο για τις δύο ομάδες, που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο Κόροιβος θα παρουσιαστεί αλλαγμένος αφού προσέθεσε στο δυναμικό του τον Κρις Άλεν (σ.σ.: έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό) και τον Κόρεϊ Ουέμπστερ, μεταγραφές που διαφοροποιούν τα δεδομένα στο ροτέισον. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν στο παιχνίδι του α' γύρου με ένα πόντο (89-88), διαφορά ουσιαστικά... μηδενική, όπερ και σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουν τη νίκη για να πατήσουν πιο γερά στην κατηγορία. Κι η νίκη πάντως ενδεχόμενως να μην αρκεί σε περίπτωση πολλαπλών ισοβαθμιών με τις άλλες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Καβάλα - Παναθηναϊκός (ΔΑΚ Καλαμίτσας, 27/3 - 18:00): Ενδεχομένως να είναι το παιχνίδι στο οποίο θα επισφραγιστεί ο υποβιβασμός της Καβάλας, αν ο Κόροιβος νικήσει τον Αρκαδικό. Οι "πράσινοι" του Σάσα Τζόρτζεβιτς έρχονται με φόρα από την εκτός έδρας νίκη επί της Νταρουσάφακα και θέλουν να διατηρηθούν σε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της μονομαχίας με την Τσεντεβίτα, που θα σφραγίσει την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Euroleague. Θυμίζουμε πως εκτός δωδεκάδας θα είναι οι Σάσα Πάβλοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς που "κόπηκαν" από το ρόστερ του πρωταθλήματος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος απουσίασε από το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα λόγω γαστρεντερίτιδας. Από την άλλη, απών από την αποστολή θα είναι ο Μαρκίζ Χέινς λόγω προβλήματος στον δικέφαλο.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Άρης - Ολυμπιακός (Nick Galis Hall, 28/3 - 19:00): Το τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού πριν την εξασφάλιση της πρωτιάς στη regular season. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δοκιμάζεται στην πιο "καυτή" έδρα της Ελλάδας, με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να παλεύουν για τη νίκη προκειμένου να "κλειδώσουν" την τρίτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας σε σχέση με την ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη εξασφαλίζουν επί της ουσίας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και κατ επέκταση στους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Ματ Λοτζέσκι θα απουσιάσει από ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς επιστρέφει για λογαριασμό του Άρη δίνοντας τη δυνατότητα στον Δημήτρη Πρίφτη να καταστρώσει τα πλάνα του με άνεση.

- Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ