STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Προμηθέας κέρασε πικρό καφέ τον Απόλλωνα

Ο Προμηθέας κέρασε πικρό καφέ τον Απόλλωνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο μεγάλο ντέρμπι της Πάτρας, οι νεοφώτιστοι νίκησαν μέσα στην "Περιβόλα" (53-67) και πλέον είναι τα... αφεντικά της Αχαϊας

Ο Προμηθέας είναι το αφεντικό της Πάτρας. Με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, οι νεοφώτιστοι στην stoiximan.gr BasketLeague νίκησαν μέσα στην κατάμεστη Περιβόλα την παραδοσιακή δύναμη της πόλης, τον Απόλλωνα, με 53-67 και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Ο Καβέλ Τζόνσον έβαλε την υπογραφή του στο μεγάλο διπλό της νέας δύναμης που γεννιέται όχι μόνο στην Αχαϊα, αλλά συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ, με 19 πόντους και 22 στην αξιολόγηση.

Ο Προμηθέας "καθάρισε" το ματς στην τελευταία περίοδο, απέναντι στον αγχωμένο Απόλλωνα, τον οποίο εγκλώβισε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και τον κράτησε πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα.

MVP

Ο Καβέλ Τζόνσον ήταν εξαιρετικός και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Προμηθέα. Είχε 19 πόντους με 3/4 βολές, 5/6 δίποντα και 2/6 τρίποντα, πήρε 6 ριμπάουντ και έκανε 3 κοψίματα. Μαζί με τον Φαγιέ και τον Μουρ ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων στο μεγάλο διπλό στην Περιβόλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Απόλλωνας είναι ομάδα που στηρίζεται στο μακρινό σουτ και ο Νίκος Βετούλας το διάβασε πολύ καλά. Ο παλιός παίκτης και προπονητής του Απόλλωνα διάβασε την παλιά του ομάδα και της σταμάτησε τα τρίποντα. Μόλις 1 στα 17 είχαν οι γηπεδούχοι σε όλο το ματς, είχαν 0/8 στο πρώτο ημίχρονο. Με 5% στα τρίποντα, κανείς δεν μπορεί να κερδίσει παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μέχρι το 30' καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Οποιος κατάφερνε να ξεφύγει πρώτος, είχε και το προβάδισμα. Ο Προμηθέας έκανε το 40-50 στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, φόρτωσε με άγχος τον Απόλλωνα κι εκεί κρίθηκαν όλα. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό. Οι δύο ομάδες ήταν εξίσου αγχωμένες, κάτι που φαίνεται και από το 28-25 που έγραψε το ταμπλό πριν πάρουν το δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο Προημηθέας έκανε καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε με 7-10, ο Απόλλωνας όμως απάντησε άμεσα και έκανε το 13-10 και το 24-17 στο 15', με καλάθι του Τσιάρα.

Ο Προμηθέας έκανε το δικό του σερί, ισοφάρισε σε 24-24 με τον Τζόνσον, για να φτάσουμε στο 28-25 του πρώτου μέρους. Κόμπινς και Σλαφτσάκης έκαναν την περισσότερη δουλειά για τους γηπεδούχους, ο Τζόνσον για τους φιλοξενούμενους.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και στην τρίτη περίοδο. Ο Απόλλωνας έκανε το 31-27, ο Προημηθέας το 37-40 στο 26', με τον Μουρ να ανεβάζει στροφές. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει κι άλλο, με συνέπεια να φτάσουμε στο 40-44 στο 30'.

Εν τέλει στο 33 ο Προμηθέας έκανε το 40-50 με τους Τζόνσον, Μουρ και Φαγιέ να αλλάζουν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ηταν η πρώτη φορά που η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα. Ο ασταμάτητος Τζόνσον έφερε τη διαφορά στους 14 (44-58) στο 36', ο Απόλλωνας δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 53-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-27, 40-44, 53-67

Απόλλων (Μέξας): Κόμπινς 11, Χίκι 4, Βεργίνης 7, Διαμαντάκος 3, Σλαφτσάκης 8, Ράσελ 4, Μπάβτσιτς 1, Κουζέλογλου, Τσιάρας 2, Βίτκοβατς 6, Καλινόσκι 7.

Προμηθέας (Βετούλας): Κλαρκ 10, Άντερσον 2, Γιαννικόπουλος, Γκίκας 6, Πέττας 4, Γερομίχαλος, Φαγιέ 14, Τσάμης, Τζόνσον 19, Σαρικόπουλος, Μουρ

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ