STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της φετινής αγωνιστικής περιόδου, το Sport24.gr παρουσιάζει τις δεκατέσσερις (14) ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη της φετινής ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Η αναμονή λαμβάνει τέλος αφού σε μερικές ώρες η Basket League θα κάνει ντεμπούτο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα είναι έτοιμες για τον φετινό μαραθώνιο, με την εικόνα όσον αφορά στους "μονομάχους" να έχει αλλάξει παραπάνω από το συνηθισμένο. Αιτία αποτελεί η οικειοθελής αποχώρηση του ΚΑΟΔ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο Λαύριο.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είναι μία εκ των σταχτοπούτων της νέας χρονιάς, αφού κι ο Αρκαδικός δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Basket League. Από την άλλη, η Καβάλα επέστρεψε στα... σαλόνια μετά από διάλειμμα δύο ετών, ενώ οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν σημαντικά. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα παλέψουν εκ νέου για την τρίτη θέση, έχοντας όμως πλέον ακόμη περισσότερο ανταγωνισμό. Από την ΑΕΚ, η οποία μπαίνει σε νέα τροχιά, θέλοντας να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Η "Ένωση" αποκλείστηκε πρόωρα από το Κύπελλο Ελλάδος, με τη Basket League να αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να ρεφάρει τις εντυπώσεις και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη φετινή σεζόν. Παρεμπιπτόντως, η Κηφισιά, ο Απόλλων Πατρών και τα Τρίκαλα δεν θυμίζουν σε τίποτα τις ομάδες που ολοκλήρωσαν την περσινή αγωνιστική περίοδο, με τον Κόροιβο να ετοιμάζεται για τη δεύτερη διαδοχική παρουσία του στην πρώτη κατηγορία.

Άκρως ανανεωμένοι όμως είναι (και) οι "αιώνιοι", αφού τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έκαναν πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό τιμ (οι "πράσινοι"), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον εσωτερικό ανταγωνισμό.

Το Sport24.gr, που ορίζεται ως ο απόλυτος ψηφιακός μπασκετικός προορισμός μετά την έναρξη της συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ , παρουσιάζει τις δεκατέσσερις (14) ομάδες του νέου πρωταθλήματος, με όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το πρώτο τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε τις πρώτες σκέψεις των Μάνου Μίχαλου, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Παντελή Διαμαντόπουλου και Στέφανου Τριαντάφυλλου για τη συνεργασία του ΕΣΑΚΕ με την 24MEDIA και το Sport24.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται και φέτος πανίσχυρος σε όλες τις θέσεις, διαθέτοντας ποιότητα τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους παίκτες. Οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης είναι οι παλαιότεροι παίκτες του ρόστερ, όντας σημαντικά μέλη του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Οι Ματ Λοτζέσκι και Οθέλο Χάντερ έχουν ταιριάξει στην φιλοσοφία των ερυθρολεύκων, δημιουργώντας όλοι μαζί μία δυνατή πεντάδα.

Οι Πάτρικ Γιανγκ και Νίκολα Μιλουτίνοφ δυναμώνουν την ομάδα στο "5", η περιφέρεια έχει ενισχυθεί με τους Ντάνιελ Χάκετ και Ντι Τζέι Στρόμπερι, ενώ στο "3" φέτος θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ιωάννη Παπαπέτρου. Στο "4" οι Δημήτρης Αγραβάνης και Μιχάλης Τσαϊρέλης έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου ήρθε ώστε να βοηθήσει περισσότερο έχοντας τον ρόλο/πόστο του πέμπτου γκαρντ στο ροτέισον. Οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο ύψος και μέγεθος στο ρόστερ τους, στοιχεία τα οποία και θα αξιοποιήσουν κυρίως στην άμυνα τους.

Γκαρντ: Βασίλης Σπανούλης, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Μάντζαρης, Ντάνιελ Χάκετ, Γιάννης Αθηναίου.

Φόργουορντ: Ιωάννης Παπαπέτρου, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Ματ Λοτζέσκι.

Σέντερ: Πάτρικ Γιανγκ, Οθέλο Χάντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο προπονητής: Γιάννης Σφαιρόπουλος

Στην δεύτερη του σεζόν με τον Ολυμπιακό, φέτος έκανε για πρώτη φορά προετοιμασία με την ομάδα ως πρώτος προπονητής της και σκοπός του είναι η ομάδα να επαναλάβει τον θρίαμβο της περασμένης χρονιάς, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Ύστερα από μία τριετία (2005-2008) ως βοηθός προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο, επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι ώστε να μείνει για αρκετά χρόνια στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Αρχή του και ταυτόχρονα... νόμος, πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα.

Το αστέρι: Βασίλης Σπανούλης

Είναι ο μεγάλος ηγέτης και αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη, με νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα στο πως να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι, τόσο με τις δημιουργικές του αρετές, όσο και με το επιθετικό του ταλέντο. Στα 33 του χρόνια πλέον, ο πολύπειρος γκαρντ, αν και έχει κατακτήσει πάρα πολλές διακρίσεις, τίτλους, μετάλλια και βραβεία στην πλούσια καριέρα του, εξακολουθεί να βρίσκει κίνητρο ώστε να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Στόχος του φέτος να διατηρήσει τους ερυθρόλευκους στην κορυφή της Basket League και να δώσει το "παρών" με τον σύλλογο σε ένα ακόμη Final-Four στην Euroleague.

Ήρθαν: Ντάνιελ Χάκετ, Πάτρικ Γιανγκ, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Γιάννης Αθηναίου, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Βασίλης Τολιόπουλος.

Έφυγαν: Μπράιαν Ντάνστον, Κώστας Σλούκας, Τρεμέλ Ντάρντεν, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Όλιβερ Λαφαγιέτ, Ανδρέας Χριστοδούλου (δανεικός).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά το φετινό καλοκαίρι. Πάνω απ όλα όμως άλλαξε τεχνικό επιτελείο αφού τίποτα δεν θυμίζει τον πάγκο που βρέθηκε πέρσι στο "τριφύλλι" είτε στο ξεκίνημα είτε στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τους "πράσινους", οι οποίοι έφεραν πίσω στο ΟΑΚΑ τον Νικ Καλάθη. Ο ομογενής πλεϊμέικερ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στην Basket League και μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη οι παίκτες που θα αναλάβουν το κομμάτι της δημιουργίας -σε πρώτο χρόνο.

Από εκεί και πέρα, η άφιξη του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αλλάζει εν πολλοίς το status quo κοντά στο καλάθι, ενώ αυτή του Όγκνιεν Κούζμιτς προσθέτει ύψος και καλή άμυνα κοντά και μακριά από το "βαμμένο". Ο Τζέιμς Φελντέιν θα είναι ο παίκτης που θα δώσει λύσεις στο σκορ -ειδικά εν τη απουσία του Νίκου Παππά- ενώ, ο Σάσα Πάβλοβιτς θα αναλάβει ουκ ολίγα βράδια να κάνει το κάτι παραπάνω για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε νίκες.

Γκαρντ: Νικ Καλάθης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τζέιμς Φελντέιν, Μιχάλης Λούντζης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Φόργουορντ: Σάσα Πάβλοβιτς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τζέιμς Γκιστ, Αντώνης Φώτσης.

Σέντερ: Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς, Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο προπονητής: Σάσα Τζόρτζεβιτς

Μετά από την επιτυχημένη παρουσία του στον πάγκο της Σερβίας για δύο σερί καλοκαίρια, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε ρόλο προπονητή σε ευρωπαϊκό σύλλογο, μετά το πέρασμά του από Αρμάνι Μιλάνο (2006-'07) και Μπενετόν Τρεβίζο (2011-'12). Πλέον, όντας πιο έμπειρος -από το πέρασμά του από τους "όρλοβι"- και με τη δυνατότητα να δουλέψει σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων, ο 48χρονος τεχνικός θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί με τον Παναθηναϊκό. Οι συγκρίσεις που γίνονται με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι αναπόφευκτες, με τον ίδιο πάντως να αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση αφορά τον "Ζοτς" και τις όποιες ομοιότητες έχουν.

Το αστέρι: Δημήτρης Διαμαντίδης

Ποιος άλλος; Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκινά την τελευταία του σεζόν ως παίκτης, θέλοντας να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει καταστήσει σαφές πως το επόμενο καλοκαίρι θα πει "αντίο", πλην όμως το κίνητρό του παραμένει στα... ύψη.

Ήρθαν: Γιώργος Καλαϊτζάκης, Νικ Καλάθης, Τζέιμς Φελντέιν, Σάσα Πάβλοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Έφυγαν: Έι Τζέι Σλότερ, ΝτεΜάρκους Νέλσον, Γιάνις Μπλουμς, Ντι Τζέι Κούπερ, Ρέιμαρ Μόργκαν, Γιώργος Διαμαντάκος, Εστέμπαν Μπατίστα, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

ΠΑΟΚ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Αν μπορούσε ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό να "κρατούσε" τον περσινό κορμό και ειδικά τους Κέβιν Λάνγκφορντ και Τζέικ Οντουμ, θα το έκανε. Υπάρχει όμως και το οικονομικό στη μέση καθώς αυτό έπαιξε ρόλο στο να μην μείνουν οι δύο Αμερικανοί. Φέτος αποκτήθηκαν τέσσερις Σέρβοι, ένας Αμερικανός και ο Κώστας Βασιλειάδης (μαζί με αυτούς και ο νεαρός, Νίκος Καμάρας). Ο Ούρος Ντούβνιακ είναι μια... δοκιμασμένη λύση αφού είχε παίξει στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2011-12, είναι παίκτης που μπορεί στην καλή του μέρα να δώσει πολλές βοήθειες και να συνεισφέρει επιθετικά. Ο Νίκολα Μάρκοβιτς μέχρι στιγμής αποτελεί την... ευχάριστη έκπληξη καθώς κάνει καλά παιχνίδια (μιλάμε για τα φιλικά αλλά και το ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο) ενώ ο Ντάρκο Μπάλαμπαν (υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο αλλά υπάρχει η προοπτική της παραμονής του) αποτελεί μια εξτρά λύση για την ρακέτα.

Ο Γουίλιαμ Χάτσερ (είχε παίξει στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-13) θα βοηθήσει οργανωτικά και μπορεί να δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι του "Δικεφάλου" ενώ με την απόκτηση του τελευταίου ίσως να μπορέσει να... απελευθερωθεί ο Μιλένκο Τέπιτς ο οποίος έδειξε πως στη θέση "1" είχε κάποια προβλήματα. Ο Κώστας Βασιλειάδης καλείται να έχει τον ρόλο του ηγέτη... Το βασικό ζητούμενο είναι ο ΠΑΟΚ με τους αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες που έχει "μαζέψει" να μην έχει πρόβλημα αμυντικά...

Γκαρντ: Γουίλιαμ Χάτσερ, Μιλένκο Τέπιτς, Μιχάλης Λιάπης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Βασιλειάδης, Απόλλων Τσόχλας, Ούρος Ντούβνιακ.

Φόργουορντ: Κώστας Κακαρούδης, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Νίκος Καμάρας

Σέντερ: Νίκολα Μάρκοβιτς, Θωμάς Κώττας, Ντάρκο Μπάλαμπαν

Ο προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος

Για έβδομη συνεχόμενη σεζόν θα είναι στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Σούλης Μαρκόπουλος. Για την προπονητική του αξία, μάλλον τα λόγια περισσεύουν. Εχει δείξει... ποιος είναι και τις τελευταίες δύο σεζόν οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με μικρό μπάτζετ για μια ομάδα του επιπέδου του "Δικεφάλου". Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Μαρκόπουλος είναι ένα από τα... όπλα του ΠΑΟΚ. Κατορθώνει να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων των παικτών της ομάδας και στον "Δικέφαλο" τρέφουν τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό του. Οπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η άμυνα είναι κάτι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τον έμπειρο κόουτς. Ανέκαθεν άλλωστε δίνει μεγάλο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα...

Το αστέρι: Κώστας Βασιλειάδης

Δίχως σκέψη ο Κώστας Βασιλειάδης... Ηδη στο πρώτο επίσημο ματς της φετινής σεζόν, αυτό απέναντι στο Ρέθυμνο για τον θεσμό του Κυπέλλου, έδειξε την αξία του. Πέτυχε 17 πόντους, είχε 29 ranking, "κατέβασε" οχτώ ριμπάουντ και έδωσε τέσσερις ασίστ. Αν βρεθεί στην μέρα του, δύσκολα σταματιέται... Ο ΠΑΟΚ είναι αυτονόητο πως περιμένει πολλά από αυτόν στο επιθετικό κομμάτι και ο ίδιος θα κληθεί σε ουκ ολίγα ματς να πάρει από το... χεράκι τον "Δικέφαλο".

Ήρθαν: Γουίλιαμ Χάτσερ, Μιλένκο Τέπιτς, Ούρος Ντούβνιακ, Ντάρκο Μπάλαμπαν, Νίκος Καμάρας, Νίκολα Μάρκοβιτς, Κώστας Βασιλειάδης.

Έφυγαν: Τζέι Αρ Μπρέμερ, Κέβιν Λάνγκφορντ, Μαρκ Κάρτερ, Τζέικ Οντουμ, Τζούλιαν Βον, Εντι Σιναντίνοβιτς, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος (ενημερώθηκε στις 7/10 πως πρέπει να βρει ομάδα).

ΑΡΗΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συνδυασμό με τις φιλοδοξίες για επιστροφή στην τρίτη θέση, έχουν ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων στον Άρη. Ο Δημήτρης Πρίφτης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ σε σχέση με πέρσι, κάτι στο οποίο βοήθησε -πέραν όλων των άλλων- το γεγονός πως οι "κίτρινοι" γέμισαν τα ταμεία τους από την πώληση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στον Άρη. Οι προσθήκες των Βασίλη Ξανθόπουλου, Θοδωρή Ζάρα και Μιχάλη Πελεκάνου ενισχύουν σημαντικά το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ, ενώ οι ξένοι που αποκτήθηκαν έχουν αποδείξει, στην έως τώρα πορεία τους, πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος των απαιτήσεων του Άρη.

Ο Τζερέλ ΜακΝιλ έχει καλό όνομα και βιογραφικό ερχόμενος από τις ΗΠΑ, ο Οκάρο Ουάιτ πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στην Ιταλία, ενώ ο Τζέικ Κοέν προέρχεται από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από εκεί και πέρα, οι Ντομινίκ Ουότερς και Τζαμέλ Χάγκινς ήρθαν... πακέτο από τον Κολοσσό, ενώ ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς θα αποτελέσει ακόμη μία λύση από τον πάγκο για τους "κίτρινους".

Γκαρντ: Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Ζάρας, Ντομινίκ Ουότερς, Σπύρος Μούρτος, Νίκος Δίπλαρος, Τζερέλ ΜακΝιλ, Τάσος Δήμας.

Φόργουορντ: Μιχάλης Πελεκάνος, Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Οκάρο Ουάιτ, Τζέικ Κοέν.

Σέντερ: Τζαμέλ Χάγκινς, Βασίλης Σίμτσακ.

Ο προπονητής: Δημήτρης Πρίφτης

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του από πέρσι, θέλοντας αυτή τη φορά να κάνει το κάτι παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Να οδηγήσει τον Άρη στην τρίτη θέση. Οι επιλογές που έκανε στο μεταγραφικό παζάρι ήταν πολύ προσεκτικές, αφού φρόντισε να "γεμίσει" το ρόστερ με ξένους που έχουν εμπειρία από την Ευρώπη, ενώ η προσθήκη παικτών με παραστάσεις από την Basket League βοηθά στην ταχύτερη προσαρμογή τους στα δεδομένα του Άρη.

Το αστέρι: Τζερέλ ΜακΝιλ

Ο Τζερέλ ΜακΝιλ έχει το πιο "βαρύ" βιογραφικό από αυτούς που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Με θητεία στους Φοίνιξ Σανς και καλά νούμερα στο NBDL, ο 28χρονος γκαρντ έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να ηγηθεί της προσπάθειας σε Basket League και Eurocup. Αν επιβεβαιώσει τα όσα καλά ακούγονται για εκείνον, τότε είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας των "κιτρίνων" για επιστροφή στην πρώτη τριάδα, κι από εκεί θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο το επόμενο καλοκαίρι.

Ήρθαν: Βασίλης Ξανθόπουλος, Θοδωρής Ζάρας, Ντομινίκ Ουότερς, Νίκος Δίπλαρος, Τζερέλ ΜακΝιλ, Μιχάλης Πελεκάνος, Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Οκάρο Ουάιτ, Τζέικ Κοέν, Τζαμέλ Χάγκινς.

Έφυγαν: Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης (δανεικός), Στέφεν Αντεγκμπόγιε, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιάννης Καραθανάσης, Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Κώστας Χαρίσης, Ντρου Νέιμικ, ΛαΜάρκους Ριντ.

ΑΕΚ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Η ΑΕΚ παρουσιάζεται ενισχυμένη την φετινή σεζόν, έχοντας κάνει δυνατές μεταγραφικές κινήσεις και ξεκινάει την σεζόν έχοντας φιλοδοξίες. Απέκτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Κατσίβελη από τον Ολυμπιακό, ενώ στο ρόστερ της παρέμεινε ο εξαιρετικός Μαλίκ Χέρστον, με μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο Euroleague. Ο Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, ήρθε φέτος στην "Ένωση", ο Όου Ντι Ανοσίκε από την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και φέτος στην ομάδα ο αρχηγός της, Ντούσαν Σάκοτα.

Γκαρντ: Νώντας Παπαντωνίου, Κρις Ουόρεν, Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ, Φίλιπ Σκραμπ, Δημήτρης Κατσίβελης, Δημήτρης Μωραΐτης, Έντιν Άτιτς, Νίκος Καμαριανός,

Φόργουορντ: Ντούσαν Σάκοτα, Μαλίκ Χέρστον, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Νικ Παύλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Σέντερ: Ζήσης Σαρικόπουλος, Όου Ντι Ανοσίκε.

Ο προπονητής: Ντράγκαν Σάκοτα

Συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στην ΑΕΚ, όντας η τέταρτη συνολικά στην καριέρα του στην "Ένωση", καθώς υπήρξε προπονητής της και την διετία 2001-2003. Μαζί κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας την σεζόν 2001-2002, με τους κιτρινόμαυρους να παραμένουν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πάρει τον τίτλο γυρνώντας την σειρά από 0-2 σε 3-2.

Το αστέρι: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο πιο έμπειρος παίκτης του ρόστερ της ΑΕΚ, έχοντας και τις περισσότερες εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Euroleague, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο παρελθόν υπήρξε παίκτης και της Μπαρτσελόνα. Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και στην "Ένωση" φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στο να παίζουν με πλάτη στο "ζωγραφιστό" , διαθέτοντας εξαιρετική τεχνική και καλές κινήσεις στην επίθεση ώστε να τελειώνει τις φάσεις.

Ήρθαν: Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ, Νικ Παύλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Καμαριανός, Φίλιπ Σκραμπ, Δημήτρης Κατσίβελης, Κρις Ουόρεν, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Έντιν Άτιτς, Γιάννης Καλαμπόκης, Όου Ντι Ανοσίκε.

Έφυγαν: Μιχάλης Πολυτάρχου, Ποπς Μενσά Μπονσού, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιώργος Τσιάκος, Καρλ Ίνγκλις, Σκότι Ουίλμπεκιν, Τόμας Ντελινικάιτις, Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Δίπλαρος, Ντάνιελ Όρτον.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Το Ρέθυμνο έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του φέτος, φέρνοντας πολλά νέα πρόσωπα. Ήρθε στο κλαμπ ο εξαιρετικός Ολλανδός γκαρντ, Σαρλόν Κλουφ, το νούμερο 12 στο Draft του ΝΒΑ το 2005, Γιάροσλαβ Κορόλεφ, αλλά και ο Χάρης Γιαννόπουλος, με παρελθόν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Γκαρντ: Μάρκος Δουλγεράκης, Σαρλόν Κλουφ, Ράιαν Χάροου, Μάριος Ματαλών, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Πατατάς.

Φόργουορντ: Σταύρος Σχίζας, Γιάροσλαβ Κορόλεφ, Μάρκους Ρέλφορντ, Μιχάλης Καμπερίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιάννης Παναρετάκης.

Σέντερ: Ρόλαντ Σάφτενααρ, Ντέρεκ Κουκ.

Ο προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

Ο 50χρονος προπονητής παρέμεινε στο Ρέθυμνο, ενώ αποτελεί και στενό συνεργάτη του Ομοσπονδιακού προπονητή, Φώτη Κατσικάρη. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος με την κρητική ομάδα.

Το αστέρι: Σαρλόν Κλουφ

Αστέρι της ομάδας είναι ο Σαρλόν Κλουφ. Ο Ολλανδός διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε καλό Eurobasket και διαθέτει ικανότητα σε σκορ, δημιουργία και ριμπάουντ. Ο 25χρονος πλέι-μέικερ θα έχει συχνά τα μπάλα στα χέρια του και από αυτά θα περνάνε οι περισσότερες επιθέσεις του Ρεθύμνου.

Ήρθαν: Γιάροσλαβ Κορόλεφ, Μάρκους Ρέλφορντ, Ντέρεκ Κουκ, Σαρλόν Κλουφ, Ράιαν Χάροου, Μάριος Ματαλών, Μιχάλης Καμπερίδης (δανεικός), Χάρης Γιαννόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Πατατάς, Γιάννης Γιαναρετάκης.

Έφυγαν: Φάνης Κουμπούρας, Βίνσεντ Κάουνσιλ, Τζέισον Άλεν, Γιάννης Καλαμπόκης, Ντέγιαν Κράβιτς, Ντέιμιαν Χόλις, Μοχάμεντ Φαγιέ, Γιάννης Σίνης.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Ο Κολοσσός Ρόδου θα συνεχίσει με τον Άρη Λυκογιάννη στην άκρη του πάγκου του, στην ένατη συνεχόμενη παρουσία των "θαλασσί" στην Basket League. Από την περσινή ομάδα που προκρίθηκε στα playoffs ως 7η στην τελική κατάταξη παρέμειναν οι Μανωλόπουλος, Λαρεντζάκης και Λίντεν. Στο Βενετόκλειο ήρθε ένας ακόμη Σκανδιναβός, ο Φινλανδός Ρουπ Αχόνεν, ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Οι Αμερικανοί Ρέλεφορντ, Λιούις θα ενισχύσουν την περιφερειακή γραμμή ενώ οι σέντερ Ντέιβις, ΜακΓκι θα "γεμίσουν" τη ρακέτα.

Γκαρντ: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Οικονομόπουλος, Τρέβορ Ρέλεφορντ, Αλέξανδρος Αγγελάκος, Ρουπ Αχόνεν, Κέλβιν Λιούις.

Φόργουορντ: Γιάννης Γεωργαλλής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Τομ Λίντεν, Σωτήρης Μπιλλής.

Σέντερ: Γκάρι ΜακΓκι, Ουίλ Ντέιβις ΙΙ.

Ο προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

Ο Άρης Λυκογιάννης βρίσκεται για 2η σεζόν στην ομάδα της Ρόδου ενώ κοουτσάρει για έκτη χρονιά στην Basket League. Ο 46χρονος προπονητής έκατσε στον πάγκο του Σπόρτιγκ την περίοδο 2002-06, ακολούθησε το πέρασμά του από το Παγκράτι (2006-08) κι εν συνεχεία ο Ίκαρος (2008-14), με ενδιάμεσο σταθμό την σουηδική Σόλνα (2012-13). Πέρσι διετέλεσε ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού στα playoffs.

Το αστέρι: Ουίλ Ντέιβις

Ο 23χρονος φόργουορντ (2μ.07) Ουίλ Ντέιβις ΙΙ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Irvine, όπου τη σεζόν 2014-'15 στο NCAA είχε κατά μέσο όρο 12.9 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, σε 29.8 λεπτά συμμετοχής.

Ήρθαν: Σωτήρης Μπιλλής, Κώστας Οικονομόπουλος, Ουίλ Ντέιβις ΙΙ, Τρέβορ Ρέλεφορντ, Αλέξανδρος Αγγελάκος, Ρουπ Αχόνεν, Γκάρι ΜακΓκι, Κέλβιν Λιούις.

Έφυγαν: Ντομινίκ Ουότερς, Άγγελος Τσάμης, Έρνεστ Σκοτ, Τζαμέλ Χάγκινς, Βασίλης Τολιόπουλος, Τέιλορ Σμιθ, Χριστόφορος Στεφανίδης, Τζάστιν Ρόμπινσον.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Ο Κόροιβος συμμετείχε πέρσι για πρώτη φορά στα "σαλόνια" του ελληνικού μπάσκετ και κατάφερε όχι μόνο να ανανεώσει την συμμετοχή του, αλλά και να προκριθεί στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου έπαιξε με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά. Πλέον το ζητούμενο για την ομάδα της Ηλείας είναι η καθιέρωση και γι' αυτό ακριβώς πρόσθεσε στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος. Ο Κόροιβος ενέταξε στο ρόστερ του τους Τρότερ, Χάρις και Σλαφτσάκη από τον ΚΑΟΔ ενώ αποκτήθηκαν ως δανεικοί και οι Ανδρέας Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Στέλιος Πουλιανίτης (Άρης).

Γκαρντ: Αριστείδης Συνετός, Στέλιος Πουλιανίτης, Ανδρέας Χριστοδούλου, 'Ομπι Τρότερ, Νίκος Μπατής, Βίνσεντ Κάουνσιλ.

Φόργουορντ: Ντουέιν Ντέιβις, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Σέντερ: Μαρίνος Βαρδακαστάνης, Γιώργος Γεωργάκης, Ντάρελ Χάρις

Ο προπονητής: Χάρης Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κόροιβου τον Ιούλιο του 2014, κάνοντας έτσι το μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά χρέη χεντ κόουτς σε ομάδα της Α1. Στην πρώτη του χρονιά στον Κόροιβο, ο 33χρονος κόουτς είχε ρεκόρ 11-17. Στο παρελθόν διετέλεσε βοηθός προπονητής στον ΠΑΟΚ (2005-14) ενώ τη σεζόν 2006-07 έκατσε ως πρώτος στον πάγκο του Ηρακλή, έχοντας ρεκόρ 15-15 στην Α2.

Το αστέρι: Ντουέιν Ντέιβις

Ο Ντουέιν Ντέιβις ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, παρά το γεγονός ότι είχε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένου σκευάσματος. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ αγωνίστηκε πέρυσι σε 13 παιχνίδια στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και είχε κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 11 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ (ranking).

Ήρθαν: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Άρης Συνετός, Στέλιος Πουλιανίτης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Όμπι Τρότερ, Γιώργος Γεωργάκης, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Βίνσεντ Κάουνσιλ.

Έφυγαν: Γιώργος Γαλιώτος, Τζος Ματζέτ, Μιχάλης Γιαννακίδης, Νίκος Αγγελόπουλος, Γιώργος Παπαπέτρου, Ντόνοβαν Κερκ, Τιμ Μπάουερς, Παναγιώτης Φιλιππάκος, Σάσα Βασίλιεβιτς, Γκιγιέρμο Ρούμπιο, Ανδρέας Κανονίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Με νέο "πρόσωπο" θα παρουσιαστεί ο Απόλλων Πατρών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ την νέα σεζόν. Ο κόουτς Βετούλας μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ομάδα αποχώρησε και το "τιμόνι" των "μελανόλευκων" δόθηκε στον κόουτς Θανάση Παπαχατζή. Από το ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς παρέμειναν ο αρχηγός Νίκος Αργυρόπουλος και οι Πατρινοί Νιφόρας, Πελεκούδας, ενώ επέστρεψε από τον Έσπερο Πατρών, στον οποίο είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού, ο Οικονομόπουλος.

Γκαρντ: Νίκος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, Ντάρελ Ντάνκαν, Περικλής Μπαζίνας, Πέρι Πέτι, Ντίνος Νικολόπουλος.

Φόργουορντ: Βασίλης Νιφόρας, Γιάννης Αθανασούλας, Μάρτιν Πάλμπλαντ, Διονύσης Τάταρης, Ανδρέας Οικονομόπουλος, Τόνι Μέιερ.

Σέντερ: Ανδρέας Πελεκούδας, Τόνι Γουντς.

Ο προπονητής: Θανάσης Παπαχατζής

Ο Θανάσης Παπαχατζής βρίσκεται αντιμέτωπος με την υπέρτατη πρόκληση. Να κρατήσει τον Απόλλωνα σε υψηλό επίπεδο και να προωθήσει νέα παιδιά δίνοντας συνέχεια στο έργο που άφησε πίσω του ο Νίκος Βετούλας, ο οποίος αποχώρησε από την Πάτρα έπειτα από πέντε χρόνια.

Το αστέρι: Ντάρελ Ντάνκαν

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ Ντάρελ Ντάνκαν αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Φινλανδία με την Salon Vilpas έχοντας 14.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μ.ό.

Ήρθαν: Δημήτρης Βεργίνης, Γιάννης Αθανασούλας, Μάρτιν Πάλμπλαντ, Διονύσης Τάταρης, Ντάρεν Ντάνκαν, Τόνι Μέικερ, Πέρι Πέτι, Τόνι Γουντς, Ντίνος Νικολόπουλος.

Έφυγαν: Αλέξανδρος Σιγκούνας, Μπράντον Πεν, Μάριος Μπατής, Τόρλιν Φιτζπάτρικ, Κέβιν Γκάλογουεϊ, Μίκαελ Ότζο, Γάιος Σκορδίλης, Μουχάμεντ Αλ-Αμίν, Γιάννης Μολφέτας, Γιάννης Γεωργαλλής.

ΚΗΦΙΣΙΑ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Ένα καλοκαίρι γεμάτο αλλαγές ήταν το φετινό για την Κηφισιά, η οποία άλλαξε τη λογική με την οποία προσεγγίζει την Basket League. Ξεχάστε τους "μπαρουτοκαπνισμένους" γηγενείς παίκτες, αφού πλέον το ρόστερ αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρούς, που θα επιδιώξουν μέσα από την παρουσία τους στην ομάδα να εξελιχθούν. Η παραμονή του Δημήτρη Μαυροειδή ήταν το μεγαλύτερο "συν" των "κόκκινων", ενώ η άφιξη του Νίκου Γκίκα προσθέτει ενέργεια, δημιουργία και... φαντασία στην περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, οι Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Λεωνίδας Κασελάκης και Λίνος Χρυσικόπουλος θα αγωνιστούν ξανά στην Basket League, ενώ ερωτηματικό αποτελούν οι ξένοι που αποκτήθηκαν, αφού δεν έχουν ιδιαίτερες περγαμηνές.

Γκαρντ: Γιαννούλης Χατζηνικόλας, Νίκος Γκίκας, Πέταρ Πόποβιτς, Τζερόντ Στίγκερς, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Τσαντ Φρέιζιερ.

Φόργουορντ: Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Ντάστιν Χογκ.

Σέντερ: Γιώργος Διαμαντάκος, Δημήτρης Μαυροειδής, Κέβιν Μπρίστολ.

Ο προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα καθοδηγήσει την Κηφισιά στην Basket League για τρίτη σερί χρονιά, θέλοντας να αποδείξει πως έμαθε μετά από όσα έγιναν πέρσι. Με την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα, από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων, ο προπονητής των "κόκκινων" επέλεξε φέτος να δουλέψει σε διαφορετική βάση, προτιμώντας νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες.

Το αστέρι: Δημήτρης Μαυροειδής

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ανανέωσε τη συνεργασία του με την Κηφισιά κι είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας για δεύτερη σερί σεζόν. Πέρσι αναδείχθηκε MVP του α' γύρου της Basket League, δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο. Μένει να κάνει κάτι αντίστοιχο και φέτος, για να μπορέσει -μέσω της Κηφισιάς- να εξασφαλίσει ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο, ενδεχομένως στο εξωτερικό.

Ήρθαν: Γιαννούλης Χατζηνικόλας (από δανεισμό), Νίκος Γκίκας, Τζερόντ Στίγκερς, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Τσαντ Φρέιζιερ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Ντάστιν Χογκ, Γιώργος Διαμαντάκος, Κέβιν Μπρίστολ.

Έφυγαν: Κέιντ Ντέιβις, Γιάννης Ψαθάς, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Καυκής, Νίκος Λιακόπουλος, Νίκος Μπάρλος, Ούρος Ντούβνιακ, Πέτρος Μελισσαράτος, Ντι Τζέι Κόβινγκτον, Δημήτρης Μενουδάκος, Νίκολα Πεσάκοβιτς, Εξέιβιερ Σάιλας.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Η εικόνα του έμψυχου δυναμικού άλλαξε σε σημαντικό βαθμό αφού μόλις ένας (!) παίκτης παρέμεινε στο ρόστερ, σε σχέση με πέρσι. Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης είναι ο... τυχερός της υπόθεσης, αφού όλοι οι άλλοι αποχώρησαν με νέους παίκτες να έρχονται στη θέση τους. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο "ελέγχονται" τα Τρίκαλα, αυτό είναι το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκαν σημαντικά με γηγενείς παίκτες, που έχουν εμπειρία από την Basket League. Είναι ενδεικτικό πως μόνο ο Γιώργος Τσιάρας έχει πολυετή θητεία στην πρώτη κατηγορία, την ώρα που οι υπόλοιποι είναι σχετικά "φρέσκιοι" στα της Basket League. Οι ξένοι που αποκτήθηκαν δεν έχουν ιδιαίτερα γεμάτο βιογραφικό, πλην όμως τα Τρίκαλα μάς έχουν συνηθίσει σε "λαβράκια" από την αγορά του εξωτερικού, πλην του Τζάστιν Ρόμπινσον, που γνωρίζει από πέρσι (όταν φόρεσε τη φανέλα του Κολοσσού) τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα.

Γκαρντ: Ριτζέρ Ντάουελ, Θοδωρής Τσιλούλης, Τζάστιν Ρόμπινσον, Φίλιππος Καλλογιανίδης, Χέρντουρ Βίλιαμσον.

Φόργουορντ: Γιώργος Τσιάρας, Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, Όβι Όσκο, Δημήτρης Σιόλογκας, Ντιμίτριους Κόντζερ, Γιάννης Καραθανάσης.

Σέντερ: Τζιν Τιγκ, Μανώλης Κουκουλάς.

Ο προπονητής: Κώστας Φλεβαράκης

Ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε στον πάγκο των Τρικάλων μετά το σύντομο πέρασμά του από την Κοζάλιν στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Για τρίτη σερί χρονιά είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να "χτίσει" την ομάδα, με σκοπό να... τριτώσει το καλό, ήτοι να τη διατηρήσει στην Basket League. Η εμπειρία που διαθέτει σε συνδυασμό με την ικανότητά του στα ντέρμπι παραμονής είναι τα δύο στοιχεία που δίνουν στους Θεσσαλούς ένα σημαντικό "συν" σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού,

Το αστέρι: Τζάστιν Ρόμπινσον

Αφού έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Τζάστιν Ρόμπινσον είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη. Το γεγονός πως γνωρίσει τι εστί Basket League θα τον βοηθήσει προκειμένου να κάνει το κάτι παραπάνω στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, εκεί όπου -λογικά- οι άλλοι θα... ψάχνονται. Αν καταφέρει να διατηρήσει την παραγωγικότητά του σε υψηλά επίπεδα καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τότε δεδομένα θα είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά.

Ήρθαν: Ριτζέρ Ντάουελ, Θοδωρής Τσιλούλης, Τζάστιν Ρόμπινσον, Φίλιππος Καλλογιανίδης, Γιώργος Τσιάρας, Όβι Όσκο, Δημήτρης Σιόλογκας, Ντιμίτριους Κόντζερ, Γιάννης Καραθανάσης, Μανώλης Κουκουλάς, Τζιν Τιγκ.

Έφυγαν: Αλεξάντερ Λίντκβιστ, Θάνος Θώδος, Άλεξ Χάρις, Νίκος Χουχούμης, Μπράιαν Τρέισι, Θάνος Καμαριώτης, Κουάμε Αλεξάντερ, Μάριος Ματαλών, Στιβ Πάνος, Αλέξανδρος Σπανός, Ντίνος Νικολόπουλος, Τζάστιν Ίνγκραμ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

ΚΑΒΑΛΑ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ρόστερ

Γεμάτη αλλαγές είναι η Καβάλα της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α2 κατηγορία. Οι "Αργοναύτες" άλλαξαν ριζικά την εικόνα του ρόστερ τους, με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, τον Πέτρο Βελισσαρίου και τον Σωκράτη Γκέλιο να είναι οι μοναδικοί που συνεχίζουν, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να μην έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στο περσινό ροτέισον. Από εκεί και πέρα, οι προσθήκες που αφορούν τους ξένους παίκτες δεν μπορούν να κριθούν από τώρα, αφού μιλάμε για παίκτες που είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Αυτός που πάντως είναι... για τα καλά γνωστός είναι ο Χρήστος Ταπούτος, στον οποίο θα στηρίξει πολλά ο Γιάννης Τζήμας. Μιλάμε άλλωστε για τον πιο έμπειρο παίκτη των νεοφώτιστων.

Γκαρντ: Άλεξ Γκόρντον, Τσβάνταρ Κοστόφ, Πέτρος Βελισσαρίου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Νικόλας Λίβας, Γιάννης Δεμερτζής, Πρέστον Μέντλιν.

Φόργουορντ: Μόρις Κεμπ, Χρήστος Ταπούτος, Γιάννης Σταμπουλής, Σωκράτης Γκέλιος, Γιάννης Σίνης.

Σέντερ: Τόμας Φαν Ντε Μαρς, Ελόι Βάργκας.

Ο προπονητής: Γιάννης Τζήμας

Ο Γιάννης Τζήμας έφτασε στην Καβάλα πριν από περίπου δύο χρόνια. Στην πρώτη του απόπειρα δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην άμεση επιστροφή στην Basket League, αφού -πέραν των άλλων- έπρεπε να διαχειριστεί το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας στην Α2 κατηγορία. Πέρσι όμως, που "έχτισε" ο ίδιος από την αρχή την ομάδα, την οδήγησε στην άνετη εξασφάλιση της ανόδου. Πλέον, καλείται να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" στην Basket League και να βάλει το ληθια

Το αστέρι: Χρήστος Ταπούτος

Ο Χρήστος Ταπούτος αποτελεί τον πιο έμπειρο παίκτη που υπάρχει στο φετινό ρόστερ της Καβάλας. Ο 33χρονος φόργουορντ θα φορέσει τη φανέλα των "Αργοναυτών" τη φετινή αγωνιστική περίοδο, θέλοντας να αφήσει πίσω του την περσινή σεζόν, όπου δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η εμπειρία, η ποιότητα και το εξαιρετικό περιφερειακό σουτ που διαθέτει είναι τρία στοιχεία που έχει ανάγκη, όσο τίποτε άλλο, η Καβάλα για φέτος.

Ήρθαν: Άλεξ Γκόρντον, Τσβάνταρ Κοστόφ, Νικόλας Λίβας, Γιάννης Δεμερτζής, Πρέστον Μέντλιν, Νικόλας Λίβας, Γιάννης Δεμερτζής, Γιάννης Σίνης, Τόμας Φαν Ντε Μαρς, Ελόι Βάργκας.

Έφυγαν: Μπόγιαν Κρστέφσκι, Σταύρος Κουμλέλης, Κώστας Τότσιος, Δημήτρης Καλαμπάκας, Νίκος Κατσαρές, Βασίλης Αγγελακόπουλος, Νίκος Παπαρέγκας, Τάσος Χαρισμίδης, Βαγγέλης Καράμπουλας.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Η παρθενική παρουσία του Αρκαδικού στην Basket League σηματοδοτεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Τρίπολη να ισχυροποιήσει τη θέση της στο ελληνικό μπάσκετ. Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη, οι νεοφώτιστοι θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα της καθιέρωσης στην κατηγορία μέσω της παραμονής. Ο Ντέβον Βαν Όοστρουμ με τον Φώτη Λαμπρόπουλο είναι οι δύο αγωνιστικοί πόλοι του Αρκαδικού, με τους νεοφώτιστους να στηρίζουν πολλά σε ακόμη τρεις παίκτες -για διαφορετικούς λόγους. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης και ο Αβραάμ Καλλινικίδης θα προσθέσουν εμπειρία στο ρόστερ, ενώ ο Μάτι Νουουτίνεν καλείται να επιβεβαιώσει όσα εξαιρετικά έκανε στο Eurobasket.

Γκαρντ: Γιάννης Καραμαλέγκος, Ντέβον Βαν Όοστρουμ, Γιώργος Κοψαύτης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χριστόφορος Στεφανίδης, Μάριος Τσέλλος, Άσκια Μπούκερ.

Φόργουορντ: Φώτης Λαμπρόπουλος, Τοντ Μπράουν, Μάτι Νουουτίνεν, Αβραάμ Καλλινικίδης, Κώστας Εζόμο, Ντάρις Σάντι, Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Σέντερ: Σάββας Τζουγκαράκης

Ο προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

Ο Γιάννης Καστρίτης είναι (μαζί με τον Χάρη Μαρκόπουλο) ο νεότερος προπονητής της Basket League, έχοντας την ευκαιρία (και μαζί την τύχη) να κοουτσάρει για πρώτη φορά στην Basket League. Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια στην Α2 ως ο πρώτος προπονητής του Αρκαδικού, θα "γράψει ιστορία" ως εκείνος που θα καθοδηγήσει τους "μπλε" στα πρώτα τους παιχνίδια στην κατηγορία. Η απειρία είναι ένα από τα δεδομένα προβλήματα, πλην όμως έχει αποδείξει -στην Α2 κατηγορία- πως... το έχει.

Το αστέρι: Φώτης Λαμπρόπουλος

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος επέστρεψε στη χώρα μας για να ενισχύσει τον Αρκαδικό στην παρθενική του παρουσία στην Basket League. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία με τα χρώματα της Τενερίφης, με τις παραστάσεις που έχει από τη Liga Endesa να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες για ένα ρόστερ που εν πολλοίς δεν γνωρίζει τι εστί η Basket League.

Ήρθαν: Φώτης Λαμπρόπουλος, Ντέβον Βαν Όοστρουμ, Χριστόφορος Στεφανίδης, Τοντ Μπράουν, Σάββας Τζουγκαράκης, Άσκια Μπούκερ

Έφυγαν: Πέτρος Νοέας, Σάκης Καρύδας, Νίκος Χατζής, Σταμάτης Αναστασάκης, Γιάννης Θανόπουλος, Ντίνος Μάλλιος, Στέφαν Τζόρτζεβιτς.

ΛΑΥΡΙΟ

Η παρουσίαση της ΣΚΡΑΤΣ Basket League
INTIME SPORTS

Το ρόστερ

Περίπου ένα μήνα πριν το τζάμπολ, το Λαύριο ενημερώθηκε από επίσημα χείλη πως θα αγωνιστεί στην Basket League τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γίνουν πολύ γρήγορα οι μεταγραφές, με τον Χρήστο Σερέλη να φέρνει στο Λαύριο τέσσερις ξένους παίκτες, προσπαθώντας να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ του. Σε αυτό πάντως συνεχίζουν κάποιοι εξ αυτών που οδήγησαν την ομάδα στην Basket League, με πρώτους και καλύτερους το δίδυμο των Βαγγέλη Σακελλαρίου και Σάκη Γιαννακόπουλου. Ο πρώτος ήταν ο ηγέτης του Λαυρίου πέρσι, ενώ ο δεύτερος έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην ομάδα.

Γκαρντ: Γιώργος Δανάς, Μπράντον Γιανγκ, Παναγιώτης Τσίρος, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Τζαμάλ Νίξον, Γιάννης Καπώνης, Βαγγέλης Μπέμπης

Φόργουορντ: Ουσμάν Κρουμπαλί, Γιώργος Μπάκας, Τάκης Νικολακόπουλος, Σάκης Γιαννακόπουλος, Νίκος Μπάρλος

Σέντερ: Μιχάλης Περράκης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Τζέρι Έβανς.

Ο προπονητής: Χρήστος Σερέλης

Έχοντας περάσει μια ζωή στον πάγκο του Λαυρίου, ο Χρήστος Σερέλης θα κοουτσάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Basket League. Ο Έλληνας τεχνικός είναι από τους πλέον έμπειρους σε ό,τι αφορά την Α2 κατηγορία, πλην όμως θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί στις νέες απαιτήσεις. Γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα στο Λαύριο, χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των ανθρώπων του συλλόγου, κι αν οι ξένοι παίκτες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ σταθούν στο ύψος τους, τότε έχει τα φόντα για να κρατήσει τους "κυανοκίτρινους" στην κατηγορία/

Το αστέρι: Νίκος Μπάρλος

Σε μια ομάδα γεμάτη -άγνωστους στο ευρύ κοινό- ξένους παίκτες, ίσως η πιο ασφαλής επιλογή για τον ρόλο του αστεριού είναι αυτή του Νίκου Μπάρλου. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ θα φορά τη φανέλα του Λαυρίου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, συνεχίζοντας την περιπλάνησή του στην Basket League. Οι παραστάσεις και οι εικόνες που έχει από την πρώτη κατηγορία αναμένεται να αποδειχθούν υπερπολύτιμες για μια ομάδα που φείδεται εμπειρίας, αλλά όχι ταλέντου.

Ήρθαν: Μπράντον Γιανγκ, Τζαμάλ Νίξον, Γιάννης Καπώνης, Βαγγέλης Μπέμπης, Ουσμάν Κρουμπαλί, Γιώργος Μπάκας, Τάκης Νικολακόπουλος, Νίκος Μπάρλος, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Τζέρι Έβανς.

Έφυγαν: Γιώργος Μπρόζος, Χρήστος Χασάπης, Γιώργος Μουρίκης, Φαίδων Παγώνης, Φίλιππος Κεσκινίδης, Γιώργος Ψωμαδέρης, Δημήτρης Μπένος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ