STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η "μάχη" της παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Η "μάχη" της παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Με πέντε αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της regular season στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι σαφές πλέον ποιες ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η συζήτηση περιλαμβάνει πέντε που μάχονται για τη σωτηρία, με δύο εξ αυτών να αποχαιρετούν και τρεις να πανηγυρίζουν.

Η ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν δημιούργησε κάποια μεταβολή στις θέσεις που βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Τα Τρίκαλα, ο Κόροιβος, το Λαύριο, ο Αρκαδικός και η Καβάλα είναι οι πέντε ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού με τους "Αργοναύτες" να είναι στη χειρότερη θέση αφού απέχουν δύο νίκες από την παραμονή, ενώ έχουν τρία εντός έδρας παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο είναι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου διασύρθηκε στο ΣΕΦ, αλλά αυτό είναι το έλασσον που απασχολεί. Άπαντες έχουν στοχεύσει το παιχνίδι που ακολουθεί, με αντίπαλο το Ρέθυμνο (εντός), αφού είναι αυτό που θα δώσει ή θα... τελειώσει τις ελπίδες για ανατροπή σκηνικού στη μακεδονική πόλη. Ειδικά σε περίπτωση που το Λαύριο πάρει το ντέρμπι με τον Αρκαδικό, στο λεκανοπέδιο. Αυτό άλλωστε, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, αφού από το αποτέλεσμά του δεν επηρεάζονται μόνο οι δύο ομάδες που εμπλέκονται, αλλά κι η ουραγός που θα θέλει το "διπλό" του Αρκαδικού για να περιπλακεί περισσότερο η κατάσταση στις τελευταίες θέσεις.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι αυτή που διαθέτει (θεωρητικά) το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, μαζί με το Λαύριο, εξ όσων βρίσκονται στην τελευταία θέση. Κι αυτό γιατί θα παίξει με τις άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνη. Κοινώς όλα κρίνονται από την ίδια, σε αγώνες που είναι στα... μέτρα της και μπορεί κερδίσει -έστω τα περισσότερα εξ αυτών. Ειδικά σε περίπτωση εκτός έδρας νίκης επί του Λαυρίου, ο Αρκαδικός θα είναι πολύ πιο κοντά στο να πετύχει τον στόχο του.

Από εκεί και πέρα, με τρία παιχνίδια στην έδρα του (εκ των οποίων τα δύο με ανταγωνιστές), το Λαύριο βρίσκεται σε κατάσταση να ελέγξει πλήρως την κατάσταση, την ώρα που ο Κόροιβος θα χρειαστεί να υπερασπιστεί την έδρα του για να μην μπει σε περιπέτειες. Αν κρίνουμε πάντως από τα έως τώρα πεπραγμένα, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου δεν έχει δημιουργήσει κάποιο απόρθητο "κάστρο" στο ΔΚΓ Ήλιδας. Με 30% ποσοστό επιτυχίας εντός έδρας , ο Κόροιβος κάθε άλλο παρά σίγουρος μπορεί να νιώθει για τους αγώνες που γίνονται στην Αμαλιάδα.

Όσο για τα Τρίκαλα; Με δεδομένο ότι την 22η αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, καταλαβαίνετε ότι κοιτάζει ήδη το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τον Αρκαδικό στην Τρίπολη. Αυτό ίσως είναι το "ματς της χρονιάς" για το σύνολο του Κώστα Φλεβαράκη, αφού ενδεχόμενη εκτός έδρας επικράτηση επί των νεοφώτιστων μπορεί να βάλει πρόωρο τέλος στα σενάρια υποβιβασμού. Αν καταφέρει να φύγει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το ροζ φύλλο αγώνα, τότε θα έχει ξεμπερδέψει αφήνοντας τις άλλες τέσσερις ομάδες να παλεύουν για να τα καταφέρουν.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός - Καβάλα 115-61

Παναθηναϊκός - Λαύριο 94-56

Αρκαδικός - ΠΑΟΚ 66-68

Κολοσσός - Τρίκαλα 79-69

Ρέθυμνο - Κόροιβος 75-67

Αναλυτικά το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών

Η "μάχη" της παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ