STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr περνάει από ακτινογραφία τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μετά από τον 4ο και τελευταίο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έκανε για δεύτερη φορά στη σειρά του break και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ. Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι δεν είναι πολλοί αυτοί που δεν... ξεχώρισα.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Είχε καλές στιγμές και βρέθηκε να τελειώνει το ματς μετά τις αποβολές στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 λάθος σε 18 λεπτά.

Αντώνης Φώτσης: Τέλειωσε το ματς με 6 πόντους (1/2 δίποντο, 1/6 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο παίζοντας 44 λεπτά! Έχασε την κρίσιμη βολή στο τέλος της παράτασης, αλλά γενικά ήταν παρών σε άμυνα και επίθεση.

Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζέιμς Φελντέιν: Τέλειωσε το ματς με 5 πόντους έχοντας 2/10 δίποντα (1/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 λάθη, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 30 λεπτά. Πήρε πολλές ένας-ένας φάσεις, χωρίς όμως να είναι σε καλή ημέρα. Φάνηκε βιαστικός να εκτελέσει.

Νικ Καλάθης: Τέλειωσε το ματς με 12 πόντους έχοντας 3/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 41 λεπτά. Έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος της πρώτης παράτασης, πήρε προσωπικές φάσεις, αλλά στο φινάλε αποβλήθηκε επειδή δεν συγκράτησε τα νεύρα του μετά την τάπα του Αγραβάνη.

Γιώργος Παπαγιάννης: Έδειξε και πάλι το επιθετικό του ταλέντο .Τέλειωσε το ματς με 7 πόντους (3/5 δίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά . Όσο ήταν στο παρκέ ήταν απειλή για το αντίπαλο καλάθι, αλλά είχε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Δεν αγωνίστηκε καθόλου

Νίκος Παππάς: Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Ήταν εξάλλου και ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους (3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/11 βολές), 9 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 25'. Έλειψε από τους "πράσινους" στο τέλος, κυρίως γιατί αποτέλεσε τη λύση τους στο ένας-ένας. Πήγε στο ριμπάουντ, έβαλε στα χέρια του στην άμυνα και γενικότερα άφησε την υπογραφή του στην εξέλιξη του ματς.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Από το πρώτο λεπτό που πάτησε το παρκέ έπαιξε με μεγάλη ενέργεια και με το παράδειγμα του στην άμυνα βοήθησε ώστε να αλλάξουν οι ισορροπιες. Είχε συνολικά 15 πόντους (3/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 6 ριμπαουντ και 6 ασίστ. Έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο στην πρώτη παράταση, αλλά στο τέλος οι διεισδύσεις του δεν έφεραν αποτέλεσμα. Συνολικά πάντως ήταν άκρως θετικός τόσο στο μπροστά, όσο και στο πισω κομμάτι. Ο γνωστός Διαμαντίδης δηλαδή.

Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζέιμς Γκιστ: Συγκλονιστικός και ο Αμερικανός έστω κι αν δεν ήταν σε καλή κατάσταση επιθετικά. Παρά τα 5 λάθη που έκανε είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 κοψίματα σε 39 παίζοντας πολύ καλές άμυνες στο φινάλε. Ήταν καθοριστικός και είναι χαρακτηριστικοί οι 6 σερί πόντοι που πέτυχε στη δεύτερη παράταση (και μετά ζήτησε αλλαγή).

Έλιοτ Ουίλιαμς: Σε σχέση με τα άλλα ματς μπήκε έχοντας πιο ενεργό ρόλο στο ματς, αλλά ήταν άτυχος. Πήρε φάσεις, αλλά τραυματίστηκε και τέλειωσε το ματς με 1 πόντο (1/2 βολές είχε και 0/1 δίποντο) και 1 ασίστ σε 3 λεπτά.

Βινς Χάντερ: Δεν αγωνίστηκε καθόλου

Μαρκίς Χέινς: Έπαιξε μόνο 48 δευτερόλεπτα στο τέλος της 3ης περιόδου.

Diamonds are for ever: Το ξεχωριστό t-shirt για το αγωνιστικό "αντίο" σε έναν μεγάλο αθλητή

Ολυμπιακός

Ιωάννης Παπαπέτρου: Έπαιξε 30 λεπτά καλύπτοντας το κενό του Γιώργου Πρίντεζη. Είχε 3 πόντους (1/3 τρίποντα, 0/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος. Στην επίθεση πήρε φάσεις στο post, χωρίς να είναι αποτελεσματικός. Επιθετικά εκτέλεσε ανοίγοντας το γήπεδο, αλλά έδωσε μεγάλες μάχες στην άμυνα, καλύπτοντας με το μέγεθος του τα mismatch.

Βασίλης Σπανούλης: Ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο... Τέλειωσε το ματς με 25 πόντους (2/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές), ενώ ακόμη είχε 6 ασίστ (αλλά και 7 λάθη), κερδίζοντας ακόμη 7 φάουλ στα 39 λεπτά που έπαιξε. Έκανε το καλύτερο του εκτελεστικά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. Φώναξε παρών σε καθοριστικές στιγμές, κερδίζοντας φάουλ, πετυχαίνοντας αποφασιστικά τρίποντα. Πέρα φυσικά από το μεγάλο σουτ που έβαλε κρίνοντας και αυτόν τον τελικό.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Ξεκίνησε 5άδα και έπαιξε τελικά 13 λεπτά. Είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 6 ριμπάουντ , χωρίς να αφήσει όμως το στίγμα του επιθετικά.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Ο αφανής ήρωας! Τέλειωσε αθόρυβα το παιχνίδι με 13 πόντους, βάζοντας το πολύ μεγάλο τρίποντο που έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση! Είχε 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 34 λεπτά. Πολύτιμη η συνεισφορά του σε άμυνα και επίθεση. Και αθόρυβη όπως συνηθίζει ο συγκεκριμένος.

Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κώστας Παπανικολάου: Ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι με 7 γρήγορους πόντους. Και εντέλει πέτυχε 13 (5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 0/1 βολές), έχοντας ακόμη 6 ριμπάουντ, 3 λάθη, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 32 λεπτά. Η καλύτερη του εμφάνιση στους φετινούς τελικούς.

Οθέλο Χάντερ: Είχε 14 πόντους (7/12 δίποντα, 0/1 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 34 λεπτά. Παίζοντας μάλιστα χωρίς να είναι 100% καθώς χτύπησε στη γάμπα. Παρόλα αυτά όσο κυλούσε το παιχνίδι έμπαινε ολοένα και περισσότερο μες στο κλίμα του αγώνα, κερδίζοντας πολλές μάχες.

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Έμεινε στο μηδέν στα 11 λεπτά που έπαιξε. Είχε 0/1 δίποντα και 0/1 τρίποντο. Έπαιξε κατά κύριο λόγο στην κανονική περίοδο (έχοντας 2 ριμπάουντ). Μπήκε και στις παρατάσεις, αλλά όταν κέρδισε το φάουλ από τον Διαμαντίδη αντικαταστάθηκε γιατί ζαλιζόταν.

Δημήτρης Αγραβάνης: Ο παίκτης-κλειδί! Πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες φάσεις. Όχι μόνο πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο με ταμπλό σε καθοριστικό σημείο στην κανονική περίοδο, αλλά έκανε αποφασιστικό κόψιμο (που κέρδισε και την αποβολή του Καλάθη), είχε επίσης σημαντικό φόλοου στη 2η παράταση, αλλά και ένα κλέψιμο στο φινάλε. Πολύτιμη η συνεισφορά του παίζοντας στο τέλος ως αντι-Πρίντεζης. Είχε 8 πόντους (1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα.

Χακίμ Ουόρικ: Δεν αγωνίστηκε καθόλου

Ντάνιελ Χάκετ: Τέλειωσε το παιχνίδι με 0/3 δίποντα, 1/3 τρίπονα, 1/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 λάθη σε 26 λεπτά. Δεν ήταν εύστοχος (ακόμη και από τις βολές), αλλά με την ενέργεια του κατάφερε να ματσάρει την αντίστοιχη των "πρασίνων". Έβαλε μάλιστα και το χέρι του στην καθοριστική φάση με τις βολές στέλνοντας τη μπάλα στον Μάντζαρη για την ισοφάριση.

Ματ Λοτζέσκι: Έμεινε στο παρκέ μόνο 8 λεπτά γιατί τραυματίστηκε. Δεν πρόλαβε να σκοράρει (0/1 τρίποντο).

Γιάννης Αθηναίου: Δεν αγωνιστηκε καθόλου.

From legend to legend: Το ιδιαίτερο t-shirt για την ερυθρόλευκη οικογένεια

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ