STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ και του Άρη

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με κορυφαίο τον Λάκι Τζόουνς και εξαιρετικούς τους Μαργαρίτη - Κόνιαρη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη για την 5η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών των δυο ομάδων.

ΠΑΟΚ και Άρης έδωσαν άλλη μια σκληρή μονομαχία, όμως αυτή τη φορά όρθια στάθηκε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που πήρε τη νίκη ( 63-57 ) και μαζί μια μεγάλη ανάσα στην πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Λάκι Τζόουνς, Βαγγέλης Μαργαρίτης και Αντώνης Κόνιαρης ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, πάλεψε για τους κιτρινόμαυρους ο Γιάννης Αθηναίου. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 21 παικτών που πάτησαν το παρκέ της "PAOK Sports Arena" το απόγευμα του Σαββάτου.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

2. ΟΟΥΕΝ ΚΛΑΣΕΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/4 βολές), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 16:19

Ξεκίνησε με εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα και έκανε εκπληκτική δουλειά στο επιθετικό ριμπάουντ δίνοντας αρκετές ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ για πόντους από δεύτερη προσπάθεια. Επαιξε μόλις 16 λεπτά στα οποία ήταν απολαυστικός με την έφεσή του σε έναν τομέα που ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα από τη στιγμή που ήταν εκτός εξίσωσης ο Κρουμπάλι.

6. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/8 σουτ), 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 28:38

Τα πρώτα του σουτ ήταν άστοχα, ήταν όμως υπό καλές προϋποθέσεις και γι' αυτό ο νεαρός πλέι μέικερ πήρε και τρίτο για να το βάλει και να κάνει το 16-12. Πάσαρε καλά χωρίς να ρισκάρει και στο ημίχρονο είχε φτάσει τις 5 ασίστ! Έφτιαξε φάσεις και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, πριν βάλει τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 45-36. Μυαλωμένος, θα μπορούσε να μοιραστεί και το βραβείο του MVP με τους Μαργαρίτη - Τζόουνς αν ήταν λίγο πιο εύστοχος.

11. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/8 δίποντα, 3/5 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 1 λάθος σε 26:43

Άνοιξε το σκορ του αγώνα με εύστοχο ζευγάρι βολών, αστόχησε στα δυο πρώτα του σουτ, έκανε όμως δυο κλεψίματα και έδωσε μεγάλες μάχες με τον Τσαϊρέλη. Αντικαταστάθηκε στο 6' από τον Χρυσικόπουλο και γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έκλεψε μπάλες, σκόραρε, πήρε ριμπάουντ και είχε ένα εκρηκτικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ανοίξει τη διαφορά μαζί με τον Τζόουνς. Στο 39' έπαιξε άμυνα τον Αθηναίου και τον έκοψε στο τρίποντο, πριν μαζέψει κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ και κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Σπουδαίος, συνεχίζει να είναι ο πιο αξιόλογος ψηλός της ομάδας του και αυτός που παλεύει πάντα με όλες του τις δυνάμεις. Μοιράζεται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη με τον Λάκι Τζόουνς.

19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4 λάθη σε 24:24

Πίεσε στην άμυνα, έβαλε ένα όμορφο καλάθι στο πέμπτο λεπτό, αλλά δεν ήταν καλός στο υπόλοιπο αγώνα. Έκανε λάθη που μπορούσε να αποφύγει με την εμπειρία του, ήταν απελπιστικά άστοχος στα ελεύθερα σουτ που εκτέλεσε, δεν έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και δέχθηκε και τρίποντο από τον Αθηναίου για το 54-53 πριν δώσει άλλες δυο βολές στον άσο του Άρη και αποχωρήσει με πέντε φάουλ. Άσχημο απόγευμα για τον Έλληνα γκαρντ.

55. ΛΑΚΙ ΤΖΟΟΥΝΣ

Στατιστικά: 20 πόντοι (6/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/3 βολές), 5 ριμπάουντ σε 33:35

Πέτυχε το πρώτο τρίποντο του αγώνα (5-2) από την αριστερή γωνία, μάζεψε τα ριμπάουντ, σκόραρε και για το 11-9 όταν διέσχισε όλο το γήπεδο και τελείωσε όμορφα με λέι-απ και στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 9 πόντους. Μπήκε ακόμη πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος και σκόραρε κατά ριπάς εκμεταλλευόμενος την τρομερή του ταχύτητα, πριν πετύχει και μεγάλο τρίποντο για το 52-37 στο 27'. Έκανε πληθωρική εμφάνιση και δικαίωσε τους ανθρώπους που τον επέλεξαν το καλοκαίρι ως backup του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο Αμερικανός δείχνει σπουδαία δείγματα και απέναντι στον Άρη είχε το 1/3 των πόντων της ομάδας του.

4. ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/3 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 22:58

Έπαιξε πολύ στο πρώτο μέρος, έβαλε ένα γκολ-φάουλ και πήρε 4 ριμπάουντ, αλλά έμοιαζε διστακτικός. Στο 37', όταν ο Άρης είχε γυρίσει το ματς και πίεζε για να πάρει και το προβάδισμα, ο Κερκυφαίος έβαλε τεράστιας σημασίας τρίποντο για το 57-53 και στη συνέχεια σκόραρε εύκολο δίποντο για το 59-54 που έκρινε ουσιαστικά το ντέρμπι. Θετικός, σίγουρα όμως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, ειδικά σε βραδιές που η ομάδα του τον έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη εξαιτίας των απουσιών της.

5. ΟΥΣΜΑΝ ΚΡΟΥΜΠΑΛΙ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ σε 3:06

Παλεύει να μείνει υγιής, έπαιξε μόλις τρία λεπτά στο πρώτο μέρος και πόνεσε στην προσπάθειά του να μαζέψει ένα ριμπάουντ. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος, δεν μπορεί να κριθεί καθώς έσφιξε τα δόντια για να παίξει παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

8. ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

9. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΣΟΧΛΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/6 τρίποντα, 5/7 βολές), 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 24:00

Πήρε σουτ στο πρώτο μέρος, όμως η μπάλα τον "πούλησε". Ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, ήταν όμως άστοχα. Ο Παπαθεοδώρου τον είχε στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου κι ο πολύπειρος πλέι μέικερ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με εύστοχο τρίποντο πριν δώσει ασίστ στον Τζόουνς για το 36-31. Έμεινε πολλή ώρα στο παρκέ, καθώς "διάβαζε" εξαιρετικά το παιχνίδι, έβαλε τέσσερις κρίσιμες βολές στο φινάλε και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος, θα έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

13. ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΡΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 1 ασίστ, 1 λάθος σε 17:48

Δεν έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα στο πρώτο μέρος, μέχρι να πετύχει τρίποντο για το 29-31 στο 19'. Αυτό ήταν και το μοναδικό καλάθι του σε 18 λεπτά συμμετοχής. Λίγα πράγματα από τον Έλληνα περιφερειακό που έδωσε πάντως μεγάλες μάχες στην άμυνα.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

95. ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΤΡΙΣ

Στατιστικά: 1 ασίστ σε 2:24

"Αοσμος" με όλη τη σημασία της λέξης. 144 δευτερόλεπτα έπαιξε στο πρώτο μέρος, κανένα στο δεύτερο. Φαίνεται πως ο Αμερικανός βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση, αν και προς το παρόν αναζητείται ο αντικαταστάτης του Κέβιν Ντίλαρντ.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

9. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 29:55

Πάλεψε πολύ με τον Μαργαρίτη στο ξεκίνημα του αγώνα, έπαιξε καλές προσωπικές άμυνες, έβαλε και τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 7-7, όμως δεν συνέχισε στις ίδιες στροφές αν και έπαιξε πολύ στο πρώτο μέρος και πήρε σουτ. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του, έβαλε παλικαρίσιο καλάθι για το 54-50 αλλά τελικά δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στους κιτρινόμαυρους. Θετικός, μα μέχρι εκεί.

11. ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 14:33

Πενταδάτος ο νεαρός εξαιτίας της απουσίας του Βον, έβαλε το πρώτο καλάθι του Άρη στο ντέρμπι με όμορφη προσπάθεια και έκανε καλή δουλειά και στα ριμπάουντ. Έπαιξε αρκετά, έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και σίγουρα τα πήγε καλύτερα απ' όσο θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος. Κι ας μην έκανε τελικά τη διαφορά. Έπαιξε καλά τον ρόλο του, δικαίωσε τον προπονητή του και αξίζει μερικές ακόμη ευκαιρίες για να δείξει αν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

17. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Στατιστικά: 20 πόντοι (1/3 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη σε 31:15

Ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε τρίποντο για το 11-12 και πέτυχε και δεύτερο (από την αριστερή γωνία) για το 23-29 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Πάσαρε καλά, μπορούσε όμως να αποφύγει μερικά εύκολα λάθη. Με τον ΠΑΟΚ να έχει το momentum στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και το σκορ στο 40-31, πήρε δύσκολο τρίποντο και κράτησε τη διαφορά χαμηλά, πριν βάλει κι άλλο μακρινό σουτ στο 35' για το 54-48 που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι. Και δεν σταμάτησε εκεί, καθώς δυο φάσεις μετά σκόραρε ξανά από τη γωνία για να ρίξει τη διαφορά στον πόντο (54-53) πριν κοπεί από τον Μαργαρίτη που του στέρησε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.

25. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΒΕΡ

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 24:04

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, βοήθησε σε όλους τους τομείς χωρίς να λάμψει και ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 18-21. Στο φινάλε ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του, αλλά δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο σκοράρισμα όπου ο Άρης είχε ανάγκη από το ταλέντο του.

34. ΚΙΘ ΜΠΕΝΣΟΝ

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/1 βολή), 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 10:37

Εξαιρετικός στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Απειλούσε κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα, χωρίς να παγιδεύεται, βγήκε στο 9' και δεν τον είδαμε καθόλου στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πήρε ένα λεπτό στο δεύτερο μέρος, όμως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει (ενοχλήσεις στο ισχίο) δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί περισσότερο και να βοηθήσει με τη δεδομένη ποιότητά του τον Άρη.

7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 23:27

Επιστρατεύθηκε νωρίς, άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ, έβαλε πολύ ωραίο καλάθι από τα έξι μέτρα για το 18-23 και είδε τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται για 14 λεπτά στο πρώτο μέρος! Μετρημένος και συγκεντρωμένος, αλλά μέχρι εκεί καθώς στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του. Τα δυο τρίποντα που εκτέλεσε ήταν πολύ άστοχα.

14. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

16. ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 9:20

Δεν έδωσε πολλά στα εννέα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, άλλωστε ο ρόλος του είναι συμπληρωματικός και δεν θα του ζητηθεί ποτέ να σκοράρει πολύ ή να πιέσει καταστάσεις. Δεν τον είδαμε ποτέ στη συνέχεια της αναμέτρησης.

20. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΜΟΡΑΝΤ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 5:02

Ο coach Γιαννάκης τον έριξε στο ματς στα μέσα της δεύτερης περιόδου κι ο Αμερικανός πάλεψε με πείσμα. Τελείωσε δυναμικά μια άλεϊ-ουπ πάσα του Αθηναίου, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, έκανε όμως και δυο λάθη. Ήταν θετικός σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν τον είδαμε ποτέ στη συνέχεια της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι ο Κιθ Μπένσον δεν μπορούσε λόγω του τραυματισμού του να βοηθήσει.

21. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/6 σουτ), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 25:08

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, έπαιξε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος και δεν έδωσε κάτι. Αστόχησε στις δυο προσπάθειες που πήρε, δεν ήταν σε καλή βραδιά και στο 32' έκανε έρμπολ σε τρίποντο με καλές προϋποθέσεις. Έπαιξε όλο το δεύτερο μέρος (!) και στο τέλος του αγώνα είχε βρει έξι φορές σίδερο χωρίς να σκοράρει. Πολύ κακή βραδιά για έναν πολύ έμπειρο αθλητή που παίζει φέτος ποιοτικό μπάσκετ μετά από μία σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου.

23. ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΙ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 9:15

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδωσε σπουδαία ασίστ στον Γουίβερ που σκόραρε τρίποντο από τη γωνία. Από εκεί και πέρα όμως δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του και απογοήτευσε.

44. ΓΚΑΡΙ ΜΠΕΛ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 17:18

Άοσμος, άχρωμος, αδιάφορος ο Αμερικανός στα 150 δευτερόλεπτα που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Ο Γιαννάκης επέμεινε σε αυτόν, δεν είχε και άλλον στη διάθεσή του, όμως μία φάση χαρακτηρίζει όλη την εμφάνισή του το Παλατάκι. Έμεναν δευτερόλεπτα για το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν ο Αμερικανός ντρίμπλαρε στο τρίποντο πριν του φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια και καταλήξει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Έμεινε πάντως στο ματς, ξεκίνησε με νέο λάθος το τέταρτο δεκάλεπτο και όσο κι αν πάλεψε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Άρη.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ