STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους παίκτες του Παναθηναϊκού και την εμφάνισή τους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν 2016-2017, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ανέτοιμος. Με μια λέξη, αυτό ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν ( 88-63 ). Η "τρύπα" στις θέσεις των γκαρντ είναι μεγάλη, ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη και οι "πράσινοι" πρέπει να την καλύψουν ΑΜΕΣΑ καθώς ακολουθεί μια σειρά από πολύ "ζόρικους" και κρίσιμους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι με τον εντυπωσιακό στο πρώτο ημίχρονο Γιάννη Μπουρούση, όμως δεν κατάφερε να κλείσει ποτέ τη διαφορά, πήγε στα αποδυτήρια με -18 και γνώρισε μια βαριά ήττα που θα πρέπει να την προβληματίσει.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24 λεπτά)

Δεν ήταν "ψαρωμένος" ούτε στο ελάχιστο στο ξεκίνημα του ντέρμπι, αλλά έκανε δυο γρήγορα φάουλ και έκατσε στον πάγκο. Ήταν πολύ δυναμικός στις πρώτες φάσεις της τρίτης περιόδου και έβγαλε καλές άμυνες, συνέχισε να παλεύει όταν η διαφορά έμενε κοντά στους 20 πόντους και ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας. Ο Αμερικανός είναι πολύ χρήσιμος παίκτης, αλλά σε ματς που "άνοιξε" τόσο γρήγορα, δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 9 πόντοι, 3/9 σουτ σε 23 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έβαλε το πρώτο τρίποντο που σούταρε και στη συνέχεια χάθηκε. Έκανε ένα απίστευτο έρμπολ στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, έπαιξε 11 λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν φανερά εκτός αγώνα, εκτός κλίματος, εκτός ρυθμού. Δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, αν και μάλλον θα έπρεπε να πάρει 2-3 προσπάθειες περισσότερες από τη στιγμή που δεν υπήρχε αξιόπιστη επιλογή για τους "πράσινους".

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός, 10 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 29 λεπτά)

Έβαλε το πρώτο του τρίποντο για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (11-10), αλλά δεν έκανε κάτι πραγματικά σημαντικό στην πρώτη περίοδο. Ούτε στη δεύτερη. Δεν πήρε ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο κι ας έπαιξε 14 λεπτά. Έβαλε πόντους, έπαιξε τις άμυνές του, αλλά για τα δικά του δεδομένα, έκανε μια μέτρια εμφάνιση. Έπαιξε 29 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλον μετά τον Καλάθη, μα παρασύρθηκε κι αυτός στη μετριότητα.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (βασικός, 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Ήταν πενταδάτος, κλήθηκε να μαρκάρει τον τρομερά πιο έμπειρο και υπερβολικά απειλητικό Πρίντεζη, πήρε δυο ριμπάουντ, αλλά δεν έπαιξε πολύ. Γύρισε για το δεύτερο ημίχρονο, μα ήταν και πάλι ακίνδυνος για τον Ολυμπιακό.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 5 πόντοι, 2/9 σουτ, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη σε 35 λεπτά)

Άργησε να πάρει σουτ, αλλά το πρώτο του τρίποντο ήταν εύστοχο. Με 3 πόντους (1/5 σουτ), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη στο πρώτο μέρος, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Συνέχισε να πετυχαίνει σίδερο και στην τρίτη περίοδο, δεν έβρισκε διαδρόμους για να περάσει μερικές πάσες και ξέρει και ο ίδιος ότι χρειάζεται οπωσδήποτε έναν ακόμη γκαρντ δίπλα του που θα προσφέρει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να συγκεντρωθεί αυτός στην οργάνωση της ομάδας και όχι το σκοράρισμα, την άμυνα και τις σημαντικές μεν, δευτερεύουσες δουλειές δε. Έπαιξε περισσότερο απ' όλους, 35 λεπτά για την ακρίβεια. Κακή βραδιά για τον πολύπειρο πλέι μέικερ.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (3 πόντοι, 1/4 σουτ σε 20 λεπτά)

Έδωσε πολλές μάχες με τον Ντάνιελ Χάκετ, προσπάθησε να ποστάρει, "μπούκαρε" στη ρακέτα του Ολυμπιακού, κέρδισε φάουλ, έδειξε ότι ξέρει τι σημαίνει "ντέρμπι" καθώς έπαιξε σε πολλά clasico της Ισπανίας, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από τη μετριότητα της ομάδας του. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Παναθηναϊκού και τη φιλοσοφία του Αργύρη Πεδουλάκη. Με 3 πόντους σε 20 λεπτά, κανένα ριμπάνουντ, καμία ασίστ, κανένα κλέψιμο και 2 φάουλ, ήταν κακός.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (0 πόντοι σε 21 δευτερόλεπτα)

Έπαιξε ελάχιστα, όταν μπήκε για την τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους και δεν μπορεί να κριθεί.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη κι ας είχε ο Παναθηναϊκός τεράστιο πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (3 πόντοι, 1/2 τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής)

"Έβγαλε" το πρώτο ημίχρονο χωρίς να πάρει σουτ σε 9 λεπτά συμμετοχής. Έβαλε ένα τρίποντο στο δεύτερο μέρος και κέρδισε πέντε ριμπάουντ, αλλά έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του σε ντέρμπι. Και παίζει τέτοια ματς από το 1998...

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (9 πόντοι, 4/7 σουτ, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να βρει χώρο και να πάρει προσπάθειες, όμως έβαλε ένα τρομερό εκτός ισορροπίας σουτ στο τέλος της πρώτης περιόδου για να κρατήσει τη διαφορά στους έξι πόντους. Πήρε προσπάθειες, έδειξε να θέλει να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του, αλλά έκανε τρίτο φάουλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

20. ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ

Δεν έβγαλε ποτέ τη φόρμα του και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (12 πόντοι, 4/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα σε 16 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε στο ματς στο έκτο λεπτό μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, πήρε αμέσως προσπάθειες, αλλά το σίδερο δεν ήταν φιλικό για εκείνον. Ένα γκολ-φάουλ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ένα καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ για το 32-26, ισορρόπησαν το κακό του ξεκίνημα. Η απόδοσή του ανέβηκε ραγδαία και στο ημίχρονο είχε 12 πόντους, επτά περισσότερους από τον δεύτερο Γκιστ. Στο δεύτερο δεν σκόραρε, έπαιξε λίγο και αποσύρθηκε νωρίς. Ήταν ο μόνος μαζί με τον Σίνγκλετον που ήθελε να παλέψει και να διεκδικήσει κάτι από αυτό το ντέρμπι.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ