STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Άρης - ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών του Άρης - ΑΕΚ
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr περνάει από το "μικροσκόπιο" τους παίκτες του Άρη και της ΑΕΚ στο ντέρμπι που ουσιαστικά κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Άρης κέρδισε την ΑΕΚ με 77-76 στο ντέρμπι - θρίλερ της 21ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Sport24.gr τσεκάρει την απόδοση των παικτών των δύο ομάδων που βρέθηκαν εντός των τεσσάρων γραμμών της Nick Galis Hall.

ΑΡΗΣ

Βασίλης Ξανθόπουλος: Ήρθε για ένα ακόμη παιχνίδι από τον πάγκο και έδωσε στον Άρη αυτό που ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ηρεμία στην οργάνωση και πίεση στην άμυνα ενώ είχε και δύο σημαντικά τρίποντα.

Μιχάλης Πελεκάνος: Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με την φανέλα του Άρη στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Εκτός από τους 15 πόντους με κρίσιμα τρίποντα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με δύο ενέσεις καθώς είχε υποστεί θλάση στο δεξιό του πόδι στην προπόνηση της Τετάρτης. Μάλιστα αγωνίστηκε περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του με 25:48 και δεν υπέπεσε σε λάθος ενώ μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα.

Σλάβεν Τσούπκοβιτς: Όσο αγωνίστηκε ερχόμενος από τον πάγκο για να καλύψει το κενό του Ουάιτ όταν είχε φορτωθεί με φάουλ είχε θετική παρουσία κυρίως που βοήθησε στα ριμπάουντ.

Οκάρο Ουάιτ: Τη φορά αυτή δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του MVP των προηγούμενων νικηφόρων ντέρμπι του Άρη με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως η απόδοσή του να επηρεάστηκε από το φόρτωμά του με φάουλ, καθώς αποβλήθηκε με 5 φάουλ στο 29΄. Κάτι που φαίνεται και από τον χρόνο της συμμετοχής του που ήταν 14:32. Ωστόσο δεν ήταν όσο συγκεντρωμένος θα έπρεπε.

Ντομινίκ Ουότερς: Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έδωσε και πάλι λύσεις στην επίθεση τόσο με τους 11 πόντους με προσεγμένες προσπάθειες (1/1 βολές, 4/5 δίποντα και 0/1 τρίποντα) όσο και αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του με 3 ασίστ.

Νίκος Δίπλαρος: Αγωνίστηκε μόλις 6" οπότε δεν είναι δυνατόν να κριθεί.

Θόδωρος Ζάρας: Τη φορά αυτή αγωνίστηκε μόλις 3:32 παρά το γεγονός ότι ο ΜακΝίλ δεν τράβηξε επιθετικά οπότε και η εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ δεν μπορεί να κριθεί.

Τζαμέλ Χάγκινς: Κινήθηκε στον μέσο όρο του στην επίθεση με τους 12 πόντους αν και θα μπορούσε όντας λίγο πιο ψύχραιμος θα μπορούσε να είχε ευστοχήσει σε δύο από τα τέσσερα άστοχά του δίποντα. Κι όσο για τις τέσσερις χαμένες βολές ειδικά οι 2/4 στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν κρίνανε το παιχνίδι σε βάρος του Άρη σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ και στο τελευταίο σουτ.

Τζέικ Κοέν: Ο Ισραηλινός φόγουορντ είχε καταλυτική παρουσία στη τελική αντεπίθεση του Άρη στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου εκεί όπου σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έδειξε τον δρόμο για το σερί 16-4 στον δρόμο προς τη νίκη και τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους.

Σπύρος Μούρτος: Ο αρχηγός του Άρη μπορεί να μην πήρε κανένα σουτ παρά το ότι αγωνίστηκε σε 25:05 ωστόσο είχε πολύ καλή παρουσία στην άμυνα.

Βασίλης Σίμτσακ: Για ένα ακόμη παιχνίδι έδωσε τις μάχες του μέσα στις δύο ρακέτες με τους ψηλούς της ΚΑΕ. Μπορεί να φορτώθηκε γρήγορα με 5 φάουλ ωστόσο όταν χρεώθηκε το 5ο του η είσοδος του Χάγκινς τον βρήκε με ανεβασμένη ψυχολογία αφού είχε γίνει η ανατροπή.

Τζέρελ ΜακΝίλ: Ο Αμερικανός γκαρντ δεν τράβηξε επιθετικά για ένα ακόμη παιχνίδι με χαρακτήρα "τελικό" αφού δεν του βγήκαν τα σουτ του έχοντας 2/6 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Φρόντισε ωστόσο να καλύψει την όχι καλή του επιθετική μέρα αξιοποιώντας 5 φορές με τις ασίστ του τους συμπαίκτες του.

Η κριτική των παικτών του Άρης - ΑΕΚ
Άρης ομαδική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ

Νώντας Παπαντωνίου: Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ μπορεί να αγωνίστηκε 5:32 όπου πέτυχε μόλις 1 πόντο ωστόσο ήταν σε αυτούς που ενεπλάκησαν στη φάση της έντασης με τον Οκάρο Ουάιτ που ακολούθησε ο καταλογισμός της δεύτερης τεχνικής ποινής στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και της αποβολής του. Θα μπορούσε να είχε διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην δημιουργήσει, έτσι, πρόβλημα στην ΑΕΚ σε ένα σημείο όπου όλα πήγαιναν καλά για εκείνη ενώ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί και περισσότερο.

Ντούσαν Σάκοτα: Πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο μειώνοντας σε 72-70 στο φινάλε του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όμως η εμφάνισή του δεν κινήθηκε στα επίπεδα που θα επιθυμούσε ο Ζντοβτς.

Μαλίκ Χέρστον: Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν βοήθησε επιθετικά παίρνοντας μόλις 4 σουτ κι έμεινε στους 5 πόντους. Ήταν συγκεντρωμένος όμως στην άμυνά του με τα 6 ριμπάουντ που πήρε.

Μίλαν Μιλόσεβιτς: Η απουσία του Μαυροκεφαλίδη μετά την αποβολή του τον κράτησαν ακόμη περισσότερο στο παρκέ δίνοντας με φιλότιμη παρουσία του σημαντικές λύσεις στην επίθεση με τους 13 πόντους και τα 6 συνολικά ριμπάουντ ενώ έκανε και 2 κλεψίματα.

Τορίν Γκριν: Πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ στη τρίτη του εμφάνιση με 12 πόντους σε 21:50 και λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της εκπνοής αλλά αστόχησε στο τρίποντο της νίκης που επιχείρησε. Σε μία φάση όπου θα μπορούσε να πάει για το δίποντο της νίκης.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Η απουσία του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ και MVP του Α΄ γύρου της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν εμφανής για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ειδικά στο κρίσιμο και καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο. Για την ιστορία αγωνίστηκε μόλις σε 5:54 και αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε 11".

Μαρκ Κάρτερ: Μετρημένες προσπάθειες από τον Αμερικανό γκαρντ που έμεινε μετά από 16:41 στους 7 πόντους δείχνοντας διάθεση στην άμυνά του με 3 κλεψίματα.

Τζέι Κόβαν Μπράουν: Πρώτος σκόρερ με 14 πόντους αν και ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος με 5/10 δίποντα και 0/6 τρίποντα σε αντίθεση με τις βολές όπου ήταν αλάνθαστος με 4/4. Ακόμη μάζεψε 5 ριμπάουντ αλλά υπέπεσε και σε 3 λάθη.

Ζήσης Σαρικόπουλος: Μπορεί να σκόραρε και τους 5 πόντους του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με 5/6 αφού πήρε μόλις ένα δίποντο, δείγμα ότι δεν αξιοποιήθηκε κι ενώ ο Άρης δεν είχε παίκτη στο ύψος του και με τον όγκο του. Ακόμη έδωσε 5 επιπλέον επιθέσεις στην ΑΕΚ ενώ είχε και μία τάπα.

Γιάννης Καλαμπόκης: Οι πόντοι του έμπειρου γκαρντ έλειψαν από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Nick Galis Hall μένοντας στους 2 με 1/3 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

Δημήτρης Μωραϊτης: Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

Δημήτρης Μαυροειδής: Βοήθησε κυρίως αμυντικά όπως και στην εναέρια κυκλοφορία με τα 8 ριμπάουντ του, 4 στην άμυνα και 4 στην επίθεση, ενώ σκόραρε μόλις 4 πόντους έχοντας 1/5 δίποντα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ