STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr βάζει στο μικροσκόπιό του τους παίκτες του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και αξιολογεί την εμφάνισή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου (22/10).

Δεν ήταν ποιοτικό. Δεν είχε θέαμα. Δεν είχε όμορφο μπάσκετ. Ήταν όμως ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και είχε έναν μεγάλο χαμένο, τον Άρη που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του στο φινάλε και έναν θριαμβευτή, τον ΠΑΟΚ που πανηγύρισε ένα τεράστιο,παλικαρίσιο διπλό ( 62-66 ) ενάντια στα προγνωστικά. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση όσων αγωνίστηκαν στη "Nick Galis Hall".

Η κριτική των παικτών του Άρη

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΑΙΚΛ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (8 πόντοι, 3/10 σουτ σε 23 λεπτά)

Έκανε δυο πολύ γρήγορα φάουλ και αποσύρθηκε νωρίς στον πάγκο. Επέστρεψε στη δεύτερη περίοδο για να σκοράρει τρίποντο για το 23-20, όμως δεν απείλησε περισσότερο. Μέχρι να πετύχει ένα πολύ μακρινό σουτ για να μειώσει στους τρεις (50-53) και να βάλει φωτιά στο Αλεξάνδρειο, δεν είχε κάνει κάτι αξιοσημείωτο και τελείωσε τον αγώνα με μια τουλάχιστον "χλιαρή" εμφάνιση, κατώτερη των προσδοκιών.

ΓΟΥΙΛ ΚΑΜΙΝΓΚΣ (13 πόντοι, 5/8 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 24 λεπτά)

Μπήκε στο ματς με ενθουσιασμό, έδωσε ωραία ασίστ για το πρώτο καλάθι και συνέχισε με ωραίο τελείωμα στο transition. Στη συνέχεια έριξε στροφές, δεν πήρε προσπάθειες, μα έβαλε ένα πάρα πολύ δυναμικό καλάθι στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν "χίμηξε" στη ρακέτα του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με τρίποντο το δεύτερο ημίχρονο, κυνήγησε τα ριμπάουντ, έψαξε την πάσα, αλλά στο τέλος παρασύρθηκε στη μετριότητα.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ (1 πόντος, 5 ριμπάουντ σε 13 λεπτά)

Κυνήγησε με τρομερό πάθος στην άμυνα, προσπάθησε να γίνει απειλητικός στην επίθεση και πήρε το τρίτο φάουλ του Πέινερς με εκπληκτικό τρόπο στο όγδοο λεπτό! Έπαιξε σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και πήρε πέντε ριμπάουντ! Δεν πάτησε παρκέ στη δεύτερη περίοδο και στην τρίτη έκανε γρήγορα το τρίτο του φάουλ. Έπαιξε 13 λεπτά, δεν έβαλε καλάθι, δεν θα θυμάται αυτό το ντέρμπι.

ΕΡΙΚ ΜΠΑΚΝΕΡ (4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ σε 16 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχε πάθος, είχε ενέργεια, έτρεχε σαν σφαίρα από την άμυνα στην επίθεση, έβαλε δυο καλάθια στο πρώτο μισό του ντέρμπι, αλλά είχε ένα... θεματάκι στα ριμπάουντ. Έπαιξε 16 λεπτά και δεν βοήθησε ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

ΤΑΝΤΙΓΙΑ ΝΤΡΑΓΚΙΣΕΒΙΤΣ (5 πόντοι, 1/7 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 22 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έβαλε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο off the dribble για το 8-4, αλλά εκβίασε δυο σουτ, έκανε και ένα επιθετικό φάουλ στον Τέιλορ. Είχε 1/6 προσπάθειες στο ημίχρονο. Έπαιξε λιγότερο στο δεύτερο, ενώ στα 34.4 δευτερόλεπτα έκανε αντιαθλητικό φάουλ με το σκορ στο 62-62 και έγινε ο μοιραίος της αναμέτρησης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προσφέρει αυτά που θέλει ο Πρίφτης και σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν ο Σανικίτζε.

ΝΤΕΒΙΝ ΜΑΡΜΠΛ (4 πόντοι, 2/4 τρίποντα σε 14 λεπτά)

Άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα, όμως δυο προσπάθειες πήρε στο πρώτο ημίχρονο και τις σκόραρε δις με όμορφες προσπάθειες. Τελείωσε με αυτούς τους τέσσερις πόντους. Ήρθε ως το μεγάλο όνομα από το ΝΒΑ, πηγαίνει όλο και πιο πίσω και σίγουρα προβληματίζει με την απόδοσή του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (4 πόντοι, 1/10 σουτ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα σε 26 λεπτά)

Μπήκε στα μέσα της πρώτης περιόδου, έκλεψε μπάλα και τελείωσε τη φάση στον αιφνιδιασμό. Πίεσε, έτρεξε, κέρδισε φάουλ και πήρε το αντιαθλητικό του Σάιμπερτ στο 50-53. Έκανε και το κλέψιμο που οδήγησε στο κάρφωμα του Τσαϊρέλη (56-53) και μετέτρεψε το Αλεξάνδρειο σε... ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Όταν, όμως, η μπάλα έκαιγε και το σκορ ήταν στο 62-64, πήρε το σουτ της νίκης. Ένα τρίποντο από τα πλάγια. Έκανε έρμπολ και τελείωσε το παιχνίδι με 1/10 προσπάθειες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ

Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ (9 πόντοι, 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Πόσταρε τον Χρυσικόπουλο, κέρδισε δυο φάουλ και πέτυχε 3/4 βολές. Έβαλε άλλες 2/2 για το προσπέρασμα (54-53) της ομάδας του και στην επόμενη φάση κάρφωσε στον αιφνιδιασμό. Ήταν πολύ ψύχραιμος, βοήθησε, ήταν συγκεντρωμένος και έτοιμος πνευματικά γι' αυτό το παιχνίδι, πέτυχε μόλις ένα καλάθι, αλλά σίγουρα μπαίνει στους διακριθέντες του Άρη.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΡΑΣ (9 πόντοι, 2/5 τρίποντα σε 18 λεπτά)

Μπήκε για να απειλήσει από την περιφέρεια, έβαλε το δεύτερο σουτ που επιχείρησε βγαίνοντας πίσω από τα σκριν και ξεκόλλησε τον Άρη στα τέλη της τρίτης και το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ουσιαστικός και "μετρημένος", ίσως έπρεπε να πάρει δυο-τρία ακόμη σουτ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ (5 πόντοι, 1/1 τρίποντο σε 14 λεπτά)

Έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος, ως τρίτη επιλογή στη θέση του σέντερ. Τελείωσε έναν αιφνιδιασμό για το 47-48 και ξεσήκωσε το κοινό στο Αλεξάνδρειο, πριν πετύχει τρίποντο (!!!) για το 62-61. Έδωσε ομηρικές μάχες με τον Γλυνιαδάκη στη ρακέτα, έκανε τη δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε φορά που πατάει παρκέ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ (0 πόντοι, 0 ριμπάουντ σε 9 λεπτά)

Βρέθηκε στο παρκέ την ίδια στιγμή που το πάτησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Δεν τροφοδοτήθηκε, δεν σκόραρε, έκανε δυο φάουλ και αποσύρθηκε. Ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μετά από μια μάχη με τον Γλυνιαδάκη προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ, τραυμάτισε τη μέση του και βγήκε και πάλι εκτός παρκέ.

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΤΕΙΛΟΡ (0 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 λάθη σε 23 λεπτά)

Έπαιξε πολύ στην πρώτη περίοδο, δεν έδωσε τίποτα πέρα από ένα ριμπάουντ. Κακό πρώτο ημίχρονο, ακόμη χειρότερο δεύτερο. Δεν πήρε σουτ, έκανε λάθη, τελείωσε το ντέρμπι άποντος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το κάτι παραπάνω από τους ξένους του, όμως ο Τέιλορ προβληματίζει.

ΝΕΝΑΝΤ ΜΙΛΙΕΝΟΒΙΤΣ (3 πόντοι, 3 ασίστ, 1/2 σουτ σε 13 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προσπάθησε να ηρεμήσει τον ΠΑΟΚ, έδωσε καλές πάσες, μα δεν κατάφερε να προσφέρει στο σκοράρισμα. Δεν έψαξε και το σουτ. Όταν το έκανε, έβαλε τρίποντο στην αρχή της τρίτης περιόδου και στη συνέχεια άφησε τη σκυτάλη στον πιο έτοιμο γι' αυτά τα παιχνίδια Τσόχλα. Βραδιά που πρέπει να τον προβληματίσει.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΑΙΜΠΕΡΤ (8 πόντοι, 2/8 σουτ σε 28 λεπτά)

Μπήκε κάπως... ψαρωμένος στο ματς, κέρδισε βολές μετά από ωραία ενέργεια, αλλά τις έχασε και τις δυο. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς να σκοράρει, χωρίς να γράψει κάτι στην στατιστική του πλην τριών άστοχων σουτ. Στην τρίτη περίοδο βρήκε ελεύθερα σουτ από τη γωνία, έβαλε δυο τρίποντα, αλλά έκανε αντιαθλητικό φάουλ στο 50-53. Συνολικά δεν ήταν καλός, έπαιξε πολύ, μα δεν είχε ιδιαίτερη συμβολή σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού.

ΖΑΝΙΣ ΠΕΙΝΕΡΣ (8 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Απειλητικός στο ξεκίνημα, ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος για την άμυνα του Άρη στο πρώτο πεντάλεπτο του ντέρμπι. Έκανε όμως τρία γρήγορα φάουλ, με το δεύτερο να είναι αντιαθλητικό (αυστηρή απόφαση) και το τρίτο να έρχεται μόλις στο όγδοο λεπτό. Δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε όμως ένα "τρελό" δίποντο με ταμπλό για το (59-61) και τουλάχιστον δεν έκλεισε το ντέρμπι με αρνητικό πρόσημο.

ΚΙΘ ΚΛΑΝΤΟΝ (8 πόντοι, 4/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Στην πρώτη του προσπάθεια άργησε να τελειώσει τη φάση, όμως στη δεύτερη σκόραρε και κέρδισε και το φάουλ. Στην τρίτη βρήκε ξανά στόχο. Ήταν θετικός, πενταδάτος αντί του Γλυνιαδάκη και έτοιμος γι' αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι ο ψηλός που θα γράψει 20 πόντους με 8/10 δίποντα, αλλά τη δουλειά του την έκανε και ήταν θετικός.

ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (9 πόντοι, 2/2 δίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου και γρήγορα φαουλ στον Τσαϊρέλη, εκνευρίστηκε και ακολούθησαν δυο άστοχα τρίποντα από την κορυφή. Έβαλε ένα "αντρίκιο" καλάθι στον Ντραγκίσεβιτς που δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Στο 37' πήρε πάνω του τον ΠΑΟΚ και πέτυχε τεράστιο καλάθι για το 57-58 πριν ευστοχήσει και σε 2/2 βολές για το 62-64. Ήθελε πολύ αυτή τη νίκη απέναντι στην πρώην ομάδα του και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις που του δίνουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ (0 πόντοι σε 9 λεπτά)

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τον εμπιστεύθηκε στο πρώτο ημίχρονο και τον άφησε στο παρκέ για εννέα λεπτά. Ο νεαρός πλέι μέικερ δεν έδωσε κάτι, έκανε ένα λάθος και είδε την τρίτη και την τέταρτη θέση από τον πάγκο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΣΟΧΛΑΣ (8 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 28 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν του βγήκε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, δεν βρήκε τον ελεύθερο παίκτη, δεν μπόρεσε να σκοράρει και έχασε και δυο σερί βολές! Κι επειδή αυτό ήταν... πολύ για τον έμπειρο πλέι μέικερ, απάντησε με πολύ μακρινό σουτ για το 27-31. Έβαλε τεράστιο τρίποντο για το 47-53 και ξέσπασε (δέχθηκε τεχνική ποινή για την αντίδρασή του), κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ όταν ο Άρης γύρισε το παιχνίδι με ένα σερί 10-0 και ήταν ο άνθρωπος στον οποίο πήγαινε η μπάλα για να παρθεί η σωστή απόφαση. Παίζει πιο ώριμα από ποτέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ (8 πόντοι, 2/2 δίποντα, 4/6 βολές σε 19 λεπτά)

Δεν ήταν πενταδάτος, μπήκε στο ματς μαζί με τον Καββαδά, έβαλε ένα παλικαρίσιο χουκ, αλλά στην επόμενη φάση έκανε βήματα όταν έχασε την ισορροπία του από το σπρώξιμο του αντιπάλου του. Έβαλε άλλο ένα ωραίο καλάθι για το 23-28, όταν το Αλεξάνδρειο "έβραζε", ήταν ψύχραιμος και συγκεντρωμένος όταν τον έστειλαν στις βολές και ήταν από τους διακριθέντες του ΠΑΟΚ σε ένα πολύ σκληρό ματς που χρειάζονταν ηρεμία, αποφασιστικότητα και σιγουριά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ

Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Σούλη Μαρκόπουλο.

ΝΤΑΡΙΛ ΜΠΡΑΙΑΝΤ (14 πόντοι, 4/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 24 λεπτά)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κέρδισε φάουλ. Συνέχισε με τρομερά δύσκολο και εκτός ισορροπίας τρίποντο από τη γωνία για το 17-16. Συνέχισε να έχει το μυαλό του στο σκοράρισμα, καθώς αυτό του ζητήθηκε και ήταν εξαιρετικός. Όταν η ζυγαριά άρχισε να γέρνει προς τον Άρη, σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 39-40, αλλά στη συνέχεια πήρε δυο κακές αποφάσεις και έγινε πολύ διστακτικός. Τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, έδωσε απαντήσεις σε όσους έλεγαν ότι θα αντικατασταθεί.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ