STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της

Ο πρώτος γύρος της Stoiximan.gr Basket League ολοκληρώθηκε και το σημαντικότερο μαντάτο είναι ένα: Οι 97αρηδες και 98αρηδες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην Κρήτη το καλοκαίρι καθιερώνεται πλέον στο πρωτάθλημα.

Με την σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League να βρίσκεται στου... δρόμου τα μισά – αφού σιγά, σιγά ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος – μία ματιά στις επιδόσεις των παικτών που έφτασαν με την Εθνική Νέων στην κορυφή της Ευρώπης στο Eurobasket U20 της Κρήτης είναι σίγουρα ένας λόγος αισιοδοξίας για το μέλλον.

Τα περισσότερα μέλη εκείνης της φουρνιάς έχουν πάρει φέτος ευκαιρίες στο φετινό πρωτάθλημα και αρκετοί εξ αυτών μάλιστα τις έχουν αρπάξει από τα μαλλιά. Δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν την μετάβαση από “παιδάκια” σε άνδρες. Δεν είναι εύκολο. Οι διαφορές είναι μεγάλες. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι επιτέλους αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να φανούν.

Το Sport24.gr λοιπόν κατέγραψε τις επιδόσεις των 12 “χρυσών” παιδιών στον πρώτο γύρο της Stoiximan.gr Basket League και σας τις παρουσιάζει:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΟΚ)

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÊÁÐÏ ÍÔ ÏÑËÁÍÔÏ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - CAPO D ORLANDO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÊÁÐÏ ÍÔ ÏÑËÁÍÔÏ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - CAPO D ORLANDO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι αριθμοί του: 8.6 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής (5 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο MVP του Eurobasket U20 και αυτός από τον οποίο υπάρχουν οι υψηλότερες απαιτήσεις δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον εαυτό του. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχασε τις πρώτες 40 μέρες της σεζόν λόγω τραυματισμού. Από τότε που επέστρεψε στην δράση ωστόσο, ο – δανεικός από τον Παναθηναϊκό – φόργουορντ έχει προλάβει να δείξει ψήγματα του ταλέντου του. Και η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη.

Μιχάλης Λούντζης (Τρίκαλα)

BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 7.7 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής (13 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι πήρε την σωστή απόφαση με το να παραχωρήσει τον Μιχάλη Λούντζη δανεικό στα Τρίκαλα. Παίρνοντας ευκαιρίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ο 20χρονος γκαρντ έχει καταφέρει να “λάμψει” μέχρι στιγμής, έχοντας στο ενεργητικό του μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Λούντζης αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, στο οποίο δεν περισσεύουν παίκτες με τα στοιχεία του και η φετινή του εξέλιξη είναι από τα ευχάριστα γεγονότα της σεζόν.

Βασίλης Μουράτος (Γυμναστικός)

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της
EUROKINISSI.GR

Οι αριθμοί του: 8.8 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής (13 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού είχε δείξει από την περσινή σεζόν, όταν αγωνίστηκε στην Α2 με το Ψυχικό, ότι του αρέσουν οι προκλήσεις. Και το επιβεβαιώνει και φέτος, βιώνοντας μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Γυμναστικού. Ο Βασίλης Μουράτος έχει σίγουρα πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του και η υψηλή του αυτοπεποίθηση τον καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσπεκτ του ελληνικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή.

Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ)

ÐÁÏÊ - ÔÅÍÅÑÉÖÇ / CHAMPIONS LEAGUE  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÐÁÏÊ - ÔÅÍÅÑÉÖÇ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 5.3 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Με λίγα λόγια: Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς φέτος. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να προσθέσει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του (και) φέτος. Η άμυνα παραμένει το δυνατό του σημείο, με τον ίδιο να καλείται πλέον σιγά-σιγά να προσθέσει πράγματα στο παιχνίδι του και στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Δημήτρης Φλιώνης (Αρης)

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της
EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 4.3 πόντοι, 2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 15 λεπτά συμμετοχής (13 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο νεαρός γκαρντ είναι από τους παίκτες της φουρνιάς του που έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Ξεκίνησε βασικός την σεζόν και εξακολουθεί να έχει σημαντικό ρόλο και μετά την έλευση του Λευτέρη Μποχωρίδη. Προς το παρόν δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, αλλά είναι δεδομένο ότι όσο περνούν τα παιχνίδια θα κερδίζει σε αυτοπεποίθηση.

Διονύσης Σκουλίδας (Κόροιβος)

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι αριθμοί του: 4.2 πόντοι, 2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο σε 19 λεπτά συμμετοχής (13 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο άλλοτε παίκτης του Περιστερίου αγωνίζεται ως δανεικός στον Κόροιβο και έχει κάτι που του έλειπε πολύ περύσι: Χρόνο συμμετοχής. Ο Ντίνος Καλαμπάκος εμπιστεύεται τον Διονύση Σκουλίδα, αφήνοντάς στον στο παρκέ για σχεδόν ένα ημίχρονο, με τον 21χρονο φόργουορντ να ανταποκρίνεται μία χαρά στον ρόλο του μέχρι στιγμής.

Βασίλης Χρηστίδης (Άρης)

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι αριθμοί του: 2.1 πόντοι και 1.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 7 λεπτά συμμετοχής (9 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Τα προβλήματα του Άρη έχουν φέρει αρκετά συχνά στο παρκέ τον 20χρονο σέντερ. Ο Βασίλης Χρηστίδης είναι μαχητής και αυτό αρέσει στον Παναγιώτη Γιαννάκη, που ο΄ποτε βρίσκει ευκαιρία τον εμπιστεύεται.

Διονύσης Τάταρης (Τρίκαλα)

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 2 πόντοι και 1.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 6 λεπτά συμμετοχής (6 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Όντας δανεικός από τον Άρη στα Τρίκαλα, ο νεαρός σέντερ έχει πάρει μετρημένες ευκαιρίες λόγω και της προσπάθειας της ομάδας της Θεσσαλίας να αποφύγει τον υποβιβασμό. Δείχνει να μην φοβάται ωστόσο, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι στιγμής έχει 4/9 τρίποντα, αλλά 0/4 δίποντα σε όλο το πρωτάθλημα.

Νίκος Δίπλαρος (Πανιώνιος)

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της
EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 2.5 πόντοι και 0.9 ασίστ μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής (9 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Στον Άρη δεν πήρε ευκαιρίες. Στον Πανιώνιο όμως ο ταχύτατος γκαρντ βρίσκει χώρο και χρόνο συμμετοχής. Χρειάζεται να δουλέψει πολύ ακόμα για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά είναι ένας παίκτης που έχει το κίνητρο και την αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρει αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Κόροιβος)

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: 1 πόντος, 0.8 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο σε 9 λεπτά συμμετοχής (12 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο ταλαντούχος γκαρντ έκανε το μεγάλο άλμα φέτος και από τον Δούκα βρέθηκε στον Κόροιβο. Η μετάβαση από την Α2 στην Stoiximan.gr Basket League δεν είναι εύκολη, ωστόσο ο ίδιος δείχνει διάθεση για δουλειά και προσπαθεί να καθιερωθεί. Στο χέρι του είναι να αρπάξει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Θοδωρής Καρράς (ΠΑΟΚ)

Η γενιά της Κρήτης παίρνει τις ευκαιρίες της

Οι αριθμοί του: 1 πόντος και 0.6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 3 λεπτά συμμετοχής (5 αγώνες)

Με λίγα λόγια: Ο βασικός σέντερ της Εθνικής Νέων έχει ένα από τα πιο δύσκολα έργα, αφού καλείται να τα βάλει με... θηρία στον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν προσπαθεί να βρει τον ρόλο του στην ομάδα, περιμένοντας υπομονετικά τις ευκαιρίες του.

Γιάννης Αγραβάνης (ΑΕΚ)

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του: Άποντος σε τρεις συμμετοχές

Με λίγα λόγια: Ήταν ο βενιαμίν της Εθνικής Νέων, αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα project του ελληνικού μπάσκετ. Στην γεμάτη απαιτήσεις ΑΕΚ ωστόσο με πολλούς έμπειρους παίκτες στην ίδια θέση δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για αυτόν. Ακόμα κι έτσι βέβαια έχει πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής σε τρεις αγώνες, ελπίζοντας ότι σταδιακά θα μπορέσει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ