STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Δόξα Λευκάδας είχε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Stoiximan.gr Basket League κερδίζοντας απολύτως δίκαια με 84-78 τον ΠΑΟΚ.

Οι μεγάλοι παίκτες πετυχαίνουν μεγάλα σουτ. Και ο Δημήτρης Τσαλδάρης είναι μεγάλος παίκτης, κάτι που απέδειξε για ακόμα μία φορά.

Ο 36χρονος γκαρντ ήταν αυτός που με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο έκανε το σκορ 81-78 με 21 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του αγώνα, "κόβοντας τα πόδια" του ΠΑΟΚ, που είχε επιστρέψει από το -15 και έμοιαζε να φτάνει κοντά σε μία νίκη που δεν την άξιζε βάσει απόδοσης. Θα μπορούσε να την πάρει όμως και θα το όφειλε αυτό στη μυθική εμφάνιση του Απόλλωνα Τσόχλα (19 πόντοι), που κράτησε μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι όσο η Δόξα Λευκάδας "βομβάρδιζε" από την περιφέρεια. Δεν μπόρεσε όμως τελικά να ανατρέψει εντελώς τα δεδομένα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μια ντροπιαστική ήττα, λίγες μόλις ημέρες μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όταν τον κοίταξε στα μάτια για 35 λεπτά. Κι αν ο "Δικέφαλος του Βορρά" χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία τις απουσίες των Μαργαρίτη, Μιλιένοβιτς, το γεγονός ότι αντιμετώπισε μία ομάδα που οι παίκτες της βρίσκονται μαζί μόλις μερικές εβδομάδες αφαιρεί γρήγορα αυτό το ελαφρυντικό.

Ο MVP

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο Ντεζ Ουέλς ήρθε με φόρα στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός, σημειώνοντας τους 15 από τους 24 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας στην πλάτη του την Δόξα Λευκάδας, για να έρθει στο τέλος ο Δημήτρης Τσαλδάρης να καθαρίσει το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο σουτ του Δημήτρη Τσαλδάρη. Ο 36χρονος γκαρντ ήταν σκιά του εαυτού του σε όλο το παιχνίδι, έχοντας 0/4 σουτ μέχρι εκείνο το σημείο. Όταν χρειάστηκε όμως βγήκε μπροστά και σημείωσε το καλάθι του αγώνα, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με το μεγάλο του τρίποντο με 81-78. Όλα τα υπόλοιπα απλώς... ακολούθησαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Δόξα Λευκάδας είχε 11/17 τρίποντα, ενώ ο ΠΑΟΚ μόλις 4/14. Αν μάλιστα αφαιρέσει κάποιος τα 3/4 τρίποντα του Απόλλωνα Τσόχλα, τότε όλος ο υπόλοιπος ΠΑΟΚ είχε μόλις 1/10 τρίποντα. Με αυτό το ποσοστό όμως δε μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Η Δόξα Λευκάδας μπήκε καλύτερα στο παρκέ, ξεφεύγοντας με 16-10 και 21-12, στηριζόμενη στο δίδυμο των Σκοτ και Γεωργάκη. Λίγο αργότερα μάλιστα χάρη σε καλάθια του Ταπούτου η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους (28-16), με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να μειώσει σε 30-21 χάρη σε καλάθι του Πέινερς.

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στους 13 πόντους (36/23) έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 5/6 τρίποντα. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και έχοντας 3 πόιντ γκαρντ στο παρκέ (Τσόχλα, Κόνιαρη και Μπράιαντ) κατάφερε να μειώσει σε 40-35, ωστόσο στην συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Μπασάντε και με 5 σερί πόντους βοήθησε τους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 45-38.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν πάλι εκρηκτικά στο παρκέ, ξεφεύγοντας με 52-39 αλλά και με 59-44 λίγο αργότερα. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν τα παράτησε και χάρη στους Τσόχλα και Μπράιαντ έτρεξε ένα σερί 0-10 και μείωσε σε 59-54, με τον Ουέλς ωστόσο να έρχεται στο φινάλε της τρίτης περιόδου με τρίποντο για να κάνει το 62-54.

Στην τέταρτη περίοδο θα γινόταν όμως... μάχη! Θα φρόντιζε για αυτό ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 15-4 κατάφερε να επιστρέψει από το -11 (74-63) και να ισοφαρίσει σε 78-78. Τότε ωστόσο ήταν που ο Τσαλδάρης σημείωσε το καλάθι του αγώνα, κάνοντας το σκορ 81-78 με τρίποντο με μόλις 21 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του αγώνα. Ακολούθησε λάθος στην επαναφορά του ΠΑΟΚ από τον Κόνιαρη, με τους Ταπούτο και Τσαλδάρη να διαμορφώνουν το τελικό σκορ με βολές στο φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Χ.Μαρκόπουλος): Σκοτ 16 (3/4 τρ., 5 ρ. 5 ασ.), Μπασάμπε 9 (8 ριμπάουντ.), Ντόμπλας 3, Τσαλδάρης 4 (1), Ουέλς 25 (3/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Δεμερτζής, Γεωργάκης 6, Ταπούτος 10 (1), Ρόμπινσον 11 (3)

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Γλυνιαδάκης 12, Σάιμπερτ, Μπράιαντ 13, Πέινερς 11 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας 19(3), Τέιλορ 1, Κλάντον 10

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!
Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ