STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η άμυνα ήταν πάλι "εγγύηση" για την ΑΕΚ

Η άμυνα ήταν πάλι "εγγύηση" για την ΑΕΚ

Εστω κι αν δέχτηκε για πρώτη φορά στη Stoiximan.gr Basket League πάνω από 60 πόντους, η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της και νίκησε το μαχητικό Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ.

Η άμυνα είναι αυτή που οδήγησε την ΑΕΚ στο αρχικό 4-0 στη Stoiximan.gr Basket League. Η άμυνα ήταν και αυτή που βοήθησε τον “δικέφαλο” να ξεπεράσει το κακό τρίτο δεκάλεπτο και να νικήσει το Ρέθυμνο 80-62 στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 5-0 στο πρωτάθλημα.

Μόνο εύκολο δεν ήταν πάντως το έργο του “δικέφαλου”, ο οποίος είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να κρατήσει πρώτα το Ρέθυμνο στο “μηδέν” επί 7,5 λεπτά, έχοντας προηγουμένως πετάξει στα σκουπίδια διαφορά 17 πόντων.

O MVP

Ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν είχε εντυπωσιακή στατιστική. Για την ακρίβεια, είχε 0/3 σουτ (όλα χαμένα λέι-απ) στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας τον Ζντοβτς σε μια δυο περιπτώσεις να βγει από τα ρούχα του στον πάγκο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα σε άμυνα και επίθεση. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε 7 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και γενικά ήταν αυτός που βοήθησε την ΑΕΚ να ξεπεράσει το κακό τρίτο δεκάλεπτο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το Ρέθυμνο μόλις είχε ανατρέψει διαφορά 17 πόντων, ισοφαρίζοντας το σκορ 47-47 στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε ξαφνικά να παίξει πάλι άμυνα. Ο “δικέφαλος” δέχτηκε 51 πόντους μέχρι το 28' αλλά επέτρεψε στο Ρέθυμνο να βάλει μόνο 11 στα υπόλοιπα 12 λεπτά, με την άμυνα του να σφίγγει σαν θηλιά γύρω από το σβέρκο των Κρητικών. Δεν έχει τυχαία την κορυφαία άμυνα στη Stoiximan.gr Basket League η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς...

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο... στραγγαλισμός του Ρεθύμνου στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο διήρκεσε 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που έκανε να πετύχει πόντο το Ρέθυμνο, το οποίο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 54-51 και 7,5 λεπτά αργότερα έχανε με 65-51. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι παίκτες του Τόνι Κωνσταντινίδη έχασαν 15 συνεχόμενες επιθέσεις και είχαν αναλυτικά 7 λάθη, 0/5 δίποντα και 0/3 τρίποντα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο γήπεδο. Έβαλε τους πρώτους 10 πόντους του αγώνα και πριν καν συμπληρωθούν 6 λεπτά ξέφυγε με 19-2, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 4/4 βολές, 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα! Η επίθεση του “δικέφαλου” δούλευε σε φουλ ρυθμούς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, το ίδιο όμως συνέβαινε και με την άμυνα του, αφού στο ίδιο χρονικό διάστημα η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς κράτησε το Ρέθυμνο στα 1/10 σουτ και στα 2 λάθη. Όλα άλλαξαν από εκεί και πέρα.

Λίγο η χαλάρωση των γηπεδούχων, λίγο η αφύπνιση των φιλοξενούμενων βοήθησαν ώστε να γίνει “κανονικό ματς” στο ΟΑΚΑ. Το Ρέθυμνο κράτησε τη διαφορά στα επίπεδα των 10-14 πόντων για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε την αντεπίθεση του. Οι Κρητικοί έριξαν αρχικά τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (45-36 στο 21') για δεύτερη φορά μετά το αρχικό 10-0 και στο 24' κατάφεραν να ισοφαρίσουν (47-47) χάρις σε ένα σερί 11-0! Όλα κυλούσαν ρολόι για την ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη, μέχρι που η ΑΕΚ αποφάσισε να ανεβάσει το διακόπτη στην άμυνα.

Από το 28' έως το 35' η ΑΕΚ κράτησε το Ρέθυμνο χωρίς πόντο, “έτρεξε” ένα σερί 11-0 και ξέφυγε εκ νέου με 65-51, μία διαφορά που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 12 στο υπόλοιπο του αγώνα. Ίσα ίσα που οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς την ανέβασαν ακόμα και στους 18 πόντους στο φινάλε με τρίποντο του Ούκιτς.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 45-34, 57-51, 80-62

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (4ασ.), Βασιλειάδης 15, Μιλόσεβιτς 11 (9ρ.), Φάλκερ 2, Τσαλμπούρης, Σάκοτα 10, Ντίξον 11 (7ασ., 4κλ.), Λαρεντζάκης, Μαυροειδής 7, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 12, Μωραΐτης.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Κώττας, Αρνολντ 15, Φιτζπάτρικ 15, Τάλτον 8, Γιαννόπουλος 5, Ραζής, Χριστοδούλου 4, Καμπερίδης 2, Ζάμπας 2, Κράβιτς 11 (16ρ.), Εντουαρντς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ