STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η ΑΕΚ παίζει τη "ζωή" της στην PAOK Sports Arena

Η ΑΕΚ παίζει τη "ζωή" της στην PAOK Sports Arena
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ (23/4, 20:00) στο σπουδαιότερο ζευγάρι της προημιτελικής σειράς, με την "Ένωση" να "καίγεται" για τη νίκη προκειμένου να παραμείνει "ζωντανή" στη μάχη για πρόκριση στους "4" των playoffs. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το δεύτερο πιάτο της προημιτελικής φάσης των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ "σερβίρεται" αυτό το τριήμερο, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα. Κι αυτό γιατί οι "μελανόλευκοι" χρειάζονται τη νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για τους "4" της post season, εν αντιθέσει με την "Ένωση" που "καίγεται" για τη νίκη προκειμένου να μην ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν για εκείνη.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι πως ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα είναι διαθέσιμος, αφού προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα από την Τετάρτη (20/4). Η απουσία του στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν μεν σημαντική, πλην όμως δεν "πλήγωσε" την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, από τη στιγμή που προέκυψε το "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ο Γιούρι Ζντοβτς κατανοεί πως η πίεση βρίσκεται στην πλευρά της δικής του ομάδας, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Μαλίκ Χέρστον παραμένει αμφίβολος. Ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκεται στα "πιτς" από το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας έκτοτε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Τις τελευταίες ημέρες προπονείται ατομικά, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα είναι παρών ή όχι στο παιχνίδι της PAOK Sports Arena.

Στο Ζηρίνειο, η Κηφισιά υποδέχεται τον Άρη με σκοπό να παρουσιαστεί ανταγωνιστική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να διεκδικήσει τη νίκη. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη "πάτησε το γκάζι" στο τελευταίο πεντάλεπτο για να φτάσει με σχετική άνεση στην επικράτηση. Το +18 (78-60) της τελικής επικράτησης ήταν βέβαια πλασματικό, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου. Το μοναδικό ερωτηματικό που υπήρχε για την αναμέτρηση αφορά τον Τζέρελ ΜακΝιλ, με τον Αμερικανό γκαρντ όμως να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στον καρπό και να τίθεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Την Κυριακή (22/4) τώρα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο στο "Μελίνα Μερκούρη". Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν το "διπλό" για να ξεμπερδεύουν με τα της πρόκρισης, προκειμένου να έχουν -παράλληλα- τη δυνατότητα να είναι φρέσκοι και να προετοιμαστούν ακόμη καλύτερα για τα παιχνίδια των ημιτελικών. Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης είναι αμφίβολοι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αποφασίζει τις επόμενες ώρες για το αν κάποιος εκ των δύο θα ταξιδέψει με την αποστολή στην Κρήτη. Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επιδιώκει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη, ώστε αυτό να μην είναι το τελευταίο της παιχνίδι για φέτος.

Μέσα σε όλα βέβαια, τη Μεγάλη Δευτέρα (25/4, 17:00) ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στα playofs ο Παναθηναϊκός κι ο Κολοσσός. Οι δύο ομάδες ρίχνονται καθυστερημένα στη μάχη λόγω της συμμετοχής των "πρασίνων" στους "8" της Euroleague. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του "τριφυλλιού" για δεύτερη φορά στην καριέρα του, οι γηπεδούχοι θα κυνηγήσουν τη νίκη σε συνδυασμό με μία καλή εμφάνιση για να βελτιώσουν την ψυχολογία τους εν όψει της συνέχειας της σεζόν. Για τους "θαλασσί", απών θα είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Θυμίζουμε πως ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ είχε τιμωρηθεί από τον Αθλητικό Δικαστή με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά του στους διαιτητές στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της regular season με τον Άρη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Σάββατο 23 Απριλίου

Ζηρίνειο (18:00) Κηφισιά - Άρης (0-1, Novasports 1)

PAOK Sports Arena (20:00) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (1-0, Novasports 2)

Κυριακή 24 Απριλίου

"Μελίνα Μερκούρη" (17:00) Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (0-1, Novasports 2)

Δευτέρα 25 Απριλίου

ΟΑΚΑ (17:00) Παναθηναϊκός - Κολοσσός (0-0, Novasports 2)

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ