STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γκρίφιν και Γιαννόπουλος οι MVP της αγωνιστικής

Γκρίφιν και Γιαννόπουλος οι MVP της αγωνιστικής

Οι Μάλκολμ Γκρίφιν και Χάρης Γιαννόπουλος, αναδείχτηκαν οι MVP της αγωνιστικής στην Stoiximan.gr Basket League, καθώς αμφότεροι είχαν ranking "32" στο σύστημα αξιολόγησης.

Δύο STOIXIMAN.GR MVP αναδείχθηκαν στην 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League. Ο Χάρης Γιαννόπουλος συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (24 πόντοι με 9/9 βολές, 3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κόψιμο, 6 φάουλ υπέρ, ένα εναντίον και ένα κλέψιμο σε 26’ και 33’’ συμμετοχής) στην εντός έδρας νίκη του Ρεθύμνου Cretan Kings επί του Κοροίβου.

Την ίδια επίδοση, 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (30 πόντοι με 3/5 βολές, 12/14 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ασίστ, 5 φάουλ υπέρ, 3 κατά, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 26’ και 24’’ συμμετοχής) πέτυχε Μάλκολμ Γκρίφιν στην εκτός έδρας επικράτηση του Κολοσσού H Hotels στην Νέα Σμύρνη στην συνάντηση με τον Πανιώνιο. Οι επιδόσεις του αρχηγού της κρητικής ομάδας και του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ των «θαλασσί» ήταν οι καλύτερες μεταξύ των παικτών των ομάδων, που νίκησαν στην 2η αγωνιστική.

Γιαννόπουλος: «Μπορούμε πεντάδα»

«Εάν είμαστε υγιείς έχουμε πολλές πιθανότητες να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα της STOIXIMAN.GR Basket League», δηλώνει ο Χάρης Γιαννόπουλος, που εξήγησε γιατί αποφάσισε να παραμείνει στο Ρέθυμνο Cretan Kings μέχρι το 2020: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το να σου δίνουν έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μία ομάδα».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε STOIXIMAN.GR MVP της 2ης αγωνιστικής σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη του Ρεθύμνου Cretan Kings στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;

«Ο συνδυασμός αυτός ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ για τη 2η αγωνιστική. Είναι μεγάλη τιμή ο τίτλος του Stoiximan.gr MVP. Φυσικά δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου και το προπονητικό τιμ. Τους ευχαριστώ πολύ. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο όλοι όσοι είναι στην ομάδα. Η νίκη επί του Κοροίβου ήρθε με περιπετειώδη τρόπο. Θέλαμε να μη δεχθούμε 90 πόντους στην έδρα μας, αλλά το ότι στο τέλος πήραμε τη νίκη είναι το πιο σημαντικό από όλα».

- Γιατί επέλεξες το περασμένο καλοκαίρι να αποδεχθείς την πρόταση της κρητικής ομάδας για την επέκταση του συμβολαίου σου έως το 2020;

«Επέλεξα να μείνω στο Ρέθυμνο Cretan Kings έως το 2020 για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι οι άνθρωποι εδώ μου έδειξαν ότι είμαι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Εξίσου σημαντικό ρόλο για μένα έπαιξε ότι εδώ είμαι από τα πρώτα “βιολιά”. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το να σου δίνουν έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μία ομάδα».

- Που μπορεί να φτάσει το Ρέθυμνο Cretan Kings στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς;

«Αν είμαστε υγιείς και παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας έχουμε πολλές πιθανότητες να τερματίσουμε στην πρώτη 5άδα. Αυτό θα γίνει εφόσον είμαστε υγιείς και δουλέψουμε όσο περισσότερο γίνεται γιατί οι μονάδες που έχουμε είναι πολύ δυνατές. Το μόνο που μένει είναι φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό και σταθερό σύνολο για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του πρωταθλήματος έως το φινάλε».

Γκρίφιν και Γιαννόπουλος οι MVP της αγωνιστικής

Γκρίφιν: «Είμαστε πολύ... πεινασμένοι»

«Δεν θα κάνω κάποια πρόβλεψη ακόμη για την πορεία του Κολοσσού H Hotels, καθώς είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά είμαστε… πεινασμένοι», τονίζει ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ο οποίος δηλώνει για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην STOIXIMAN.GR Basket League: «Η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα και από εκεί που προέρχομαι, ο κόσμος δεν έχει την ευκαιρία να ζήσει μία τόσο ευλογημένη εμπειρία».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε STOIXIMAN.GR MVP της 2ης αγωνιστικής σε συνδυασμό με την δεύτερη νίκη του Κολοσσού H Hotels στο πρωτάθλημα;

«Πραγματικά εκτιμώ αυτό το βραβείο και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πανηγυρίσουμε. Το πιο σημαντικό ήταν πως δώσαμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και πετύχαμε τον στόχο της ομάδας μας, που ήταν η νίκη».

- Γιατί επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα;

«Επέλεξα το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί πρόκειται για μία από τις πιο υψηλού επιπέδου λίγκες και ήρθα αποφασισμένος να αγωνιστώ κόντρα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες και ομάδες του κόσμου. Επίσης, η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα και από εκεί που προέρχομαι, ο κόσμος δεν έχει την ευκαιρία να ζήσει μία τόσο ευλογημένη εμπειρία».

- Ο Κολοσσός H Hotels τις τελευταίες τρεις σεζόν τερμάτισε στην έβδομη θέση της τελικής βαθμολογίας της STOIXIMAN.GR Basket League. Μπορεί την φετινή να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Ναι, πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε παραπάνω από την έβδομη θέση. Έχουμε έναν τρομερό προπονητή, ο οποίος μαθαίνει πολλά στους παίκτες, ενώ από την άλλη το ρόστερ μας αποτελείται από παίκτες που δεν είναι εγωιστές και δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα στο παρκέ. Δεν θα κάνω κάποια πρόβλεψη ακόμη, καθώς είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά είμαστε… πεινασμένοι. Θέλουμε να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ