STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γκαγκαλούδης: "Ζήσαμε ένα μπασκετικό όνειρο!"

Γκαγκαλούδης: "Ζήσαμε ένα μπασκετικό όνειρο!"

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή "My Way" με τους Γιάννη Καραλή και Γιώργο Συρίγο για τους δυο τελικούς της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (AUDIO).

Ο Βασίλης Σπανούλης... απάντησε στο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και "κλείδωσε" το break του Ολυμπιακού στο OAKA ενώ ο Γιάννης Γκαγκαλούδης αναφέρθηκε στα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα και την πορεία των τελικών της Basket League.

O έμπειρος γκαρντ μίλησε στον Sport 24 Radio 103.3 και στην εκπομπή "My Way" με τους Γιάννη Καραλή και Γιώργο Συρίγο, όπου αναφέρθηκε:

Στον δεύτερο τελικό και σε αυτά που ξεχώρισε: "Δε πρόκειται να ασχοληθώ με την διαιτησία. Θα πρέπει να σταθούμε στους δυο μεγαλύτερους αθλητές που έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 15-20 χρόνια. Για όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί με το μπάσκετ, είναι τιμή μας που έχουμε παίξει μαζί τους και εναντίον τους. Θέλω να πω ότι πραγματικά φέτος πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ περήφανοι και πάρα πολύ ευτυχισμένοι για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα εξωαγωνιστικό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σταμάτησαν να βρίζουν τον Διαμαντίδη και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν παίκτη του Ολυμπιακού”.

Στον χθεσινό αγώνα: "Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι θεωρώ το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα. Εννιά στις δέκα φορές ο καλύτερος θα κερδίσει. Ανεξάρτητα από το αν είμαι Παναθηναϊκός, πιστεύω πως δεν έπρεπε να κερδίσει. Όχι επειδή ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά ήταν πιο διαβασμένος. Ο Σφαιρόπουλος εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό με την τακτική του. Το μπάσκετ δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο και μπορεί ο κάθε προπονητής να αλλάξει το πλάνο του άπειρες φορές. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι ότι τοpick-n-rollμε τον Γκίστ θα του έδινε πολλά. Χθες όμως και ο Γκιστ ήταν εκτός παιχνιδιού και ο Ολυμπιακός φρόντισε ο συγκεκριμένος παίκτης να μην κάνει ζημιά στην άμυνά του".

Γκαγκαλούδης: "Ζήσαμε ένα μπασκετικό όνειρο!"

Στη χθεσινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: "Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή η ατμόσφαιρα. Αν εξαιρέσουμε 2-3 χαζομάρες, σε γενικές γραμμές οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικοί. Τώρα το να ασχολούμαστε για 1-2 καπνογόνα και ένα αυγό, είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Πάντως οι παίκτες του Ολυμπιακού με το που τελείωσε ο αγώνας έτρεξαν στη φυσούνα χωρίς λόγο. Κανένας δεν θα τους ενοχλούσε. Δεν χρειαζόταν να φύγουν τρέχοντας. Και περπατώντας να έφευγαν δεν θα είχε γίνει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ”.

Στον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη: "Το χθεσινό ήταν ένα μπασκετικό όνειρο. Στα επτά δευτερόλεπτα ένας μυθικός παίκτης βάζει ένα τρίποντο νίκης και απαντάει ένας άλλος μυθικός παίκτης με ένα άλλο τρίποντο”.

Στον Γιώργο Πρίντεζη: "Πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στον Πρίντεζη, επειδή αυτό που κάνει είναι απίστευτο. Θα ήταν καλό να διαβάσει κάποιος το κείμενο που έγραψε για τον πατέρα του. Είναι ανατριχιαστικό. Συγχρόνως όχι απλά έπαιξε μετά τον θάνατο του πατέρα του, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και οMVPτων δυο αγώνων. Επίσης κάτι που με κάνει περήφανο είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού που δεν υμνεί τον Πρίντεζη. Έχοντας παίξει 20 χρόνια σε αυτή τη κατηγορία, πραγματικά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι τελικοί που έχω παίξει και ήταν νορμάλ”.

Στην τελευταία φάση του δεύτερου τελικού και στον αν ο Σπανούλης έκανε βήματα: "Ήμουν στο γήπεδο και από εκεί όπου καθόμουν είδα τη φάση του Σπανούλη την είδα πεντακάθαρα. Ο Βασίλης έκανε 1-2 βήματα. Αυτό όμως έγινε και στην προηγούμενη φάση. Και ο Διαμαντίδης έκανε μισό βήμα παραπάνω. Ο κανονισμός είναι σαφέστατος. Ο διαιτητής που ήταν στην φάση είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει το σουτ. Δε νομίζω πως στο εξωτερικό ασχολούνται τόσο πολύ με τέτοιες φάσεις. Ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να βάλει το μπάσκετ πάνω από τον εαυτό του”.

Στις προσδοκίες του από τους επόμενους αγώνες της σειράς: "Πιστεύω πως η σειρά θα πάει σε πέμπτο ματς και μακάρι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Εννοείται όμως ότι θα παραδεχτώ τον καλύτερο, ανεξάρτητα με το αν αυτός είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ