STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιατζόγλου: "Ο Κολοσσός ήταν... άτυχος"

Γιατζόγλου: "Ο Κολοσσός ήταν... άτυχος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κολοσσός συνέτριψε εντός έδρας την Καβάλα (98-79), με τον Στιβ Γιατζόγλου όμως να χαρακτηρίζει... άτυχους τους νικητές. Τι δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης.

Ο Κολοσσός έκανε το εντός έδρας καθήκον του απέναντι στην Καβάλα (98-79) , για να μπει ακόμη πιο γερά στο κόλπο της εισόδου στα πλέι οφ, αφού πλέον όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Αντίθετα, οι "Αργοναύτες" βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αφού χρειάζονται ένα μικρό θαύμα για να καταφέρουν να σώσουν την... παρτίδα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Στιβ Γιατζόγλου υποστήριξε πως " θεωρώ ότι ήταν άτυχος σήμερα ο Κολοσσός. Όταν βρεθείς σε μία μέρα και έχεις 16/25 τρίποντα, μπορείς να κοντράρεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο εμάς. Είναι εξωπραγματικό νούμερο. Βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε άμυνα. Η "διαβολική" ευστοχία είχε αρνητική επίδραση στην ομάδα μου. Ο Κολοσσός είναι από τις λίγες ομάδες στην Α1 που δεν έχει κάνει αλλαγή και είναι συμπαγής, αφού παίζουν όλο το χρόνο μαζί. Μας δημιούργησε ένα ψυχολογικό άγχος και είχαμε βιαστικές επιθέσεις.

Είναι από τις σπάνιες φορές που η ευστοχία στο τρίποντο διήρκησε και στα δύο ημίχρονα. Συγχαρητήρια για την απόδοση αυτή. Το παιχνίδι είχε χαθεί από νωρίς, αλλά θέλαμε να μην χάσουμε την αξιοπρέπειά μας και γι’ αυτό προσπαθήσαμε να μειώσουμε τη διαφορά. Είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο το ματς, γιατί ήταν μεγάλη η διαφορά. Κοιτώντας τα αποτελέσματα της Ρόδου βασίζεται πολύ στο τρίποντα. Τα τρίποντα είναι ευχή και κατάρα στο μπάσκετ, αλλά σήμερα ήταν ευλογημένοι".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είπε: " Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη μεγάλη νίκη του. Ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι σε σχέση με την ομάδα μας. Ήρθαμε να παίξουμε έναν τελικό για τη σωτηρία μας, αλλά εμφανιστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Είχαμε βιαστικές και κακές επιλογές στην επίθεση και έτσι τους δώσαμε την ευκαιρία να βρουν ελεύθερα σουτ, ρυθμό και ψυχολογία. Στο τέταρτο δεκάλεπτο πιέσαμε στην άμυνα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια. Συνεχίσουμε να ελπίζουμε, αλλά ξέρουμε ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο".

Λυκογιάννης: "Το ευχαριστηθήκαμε"

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε: " Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα και θέλω να αφιερώσω τη νίκη στους δύο γιους μου, καθώς σήμερα ο ένας έχει γενέθλια και ο άλλος την ονομαστική του εορτή. Για το παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά. Τα παιδιά, παρά το γεγονός πως τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας δεν είχαμε καλή προπόνηση, ίσως λόγω της κούρασης, στις δύο τελευταίες ήταν πολύ συνεπείς σε αυτά που είπαμε. Γενικά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σήμερα, όπου μπήκαμε δυνατά με καλό ρυθμό για να μην έχουμε πρόβλημα στη συνέχεια. Συνδυάσαμε τη νίκη με ένα μεγάλο σκορ και όμορφο μπάσκετ. Γενικότερα ευχαριστηθήκαμε εμείς αλλά και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε. Έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται".

Τέλος, ο Γιάννης Γεωργαλλής είπε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα και τους προπονητές για τη νίκη. Ξέραμε ότι η Καβάλα έπαιζε το τελευταίο της χαρτί στην κατηγορία. Επιβάλαμε το ρυθμό μας από την αρχή και δεν επιτρέψαμε στην Καβάλα να διεκδικήσει το παιχνίδι, ενώ είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι εκτός από το τέλος που είχαμε κάποιο πρόβλημα, αλλά θα το διορθώσουμε. Βάσει των άλλων αποτελεσμάτων έχουμε μία καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό, γι’ αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ