STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαννόπουλος: "Τα αποδυτήρια είναι... ιερά"

Γιαννόπουλος: "Τα αποδυτήρια είναι... ιερά"
INTIME SPORTS

Με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση του Ρεθύμνου απέναντι στα Τρίκαλα (21/11, 17:00), ο Χάρης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο... ιερό των αποδυτηρίων, την ώρα που ο Γιώργος Τσιάρας αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του για το παιχνίδι.

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε σερί ήττες ψάχνει το Ρέθυμνο, που υποδέχεται τα Τρίκαλα (21/11, 17:00) για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Χάρης Γιαννόπουλος και ο Γιώργος Τσιάρας αναφέρθηκαν στη μεταξύ τους μονομαχία μέσω του blog που διατηρούν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, με τον πρώτο να κάνει -ξανά- τη διαφορά και να αναφέρεται στο... ιερό των αποδυτηρίων.

Το blog του Χάρη Γιαννόπουλου

Ο χώρος των αποδυτηρίων είναι ένας ιερός χώρος για τους επαγγελματίες αθλητές. Επομένως πολύ σημαντικός είναι κι ο ρόλος του παίκτη που συνήθως παίρνει τα ηνία μέσα σε αυτά. Όταν βγαίνεις από το γήπεδο, μετά από μια κουραστική, κακή ποιοτικά ή για οποιοδήποτε λόγο δύσκολη μέρα, τα αποδυτήρια μπορούν να σε ανεβάσουν ψυχολογικά.

Πολλοί είναι αυτοί που έμειναν χρόνια στην ίδια ομάδα στο NBA κι ένας από τους λόγους (εκτός από την μπασκετική τους ποιότητα) ήταν το καλό κλίμα που δημιουργούσαν στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα ο Shane Battier στους Μαϊάμι Χιτ, ο Λαμάρ Όντομ στους Κλίπερς και στους Λέικερς και βέβαια ο εκπληκτικός Μπράιαν Σκαλαμπρίνι στους Μπόστον Σέλτικς.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες με αυτό το χάρισμα, είναι η "κόλλα"των αποδυτηρίων που θα κάνει μια ομάδα να πει στις συνεντεύξεις το κλισέ (όπως έχει προαναφερθεί) "είμαστε μια παρέα και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο". Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν για την ομάδας είναι ο Ευθύμης-Θύμιος (γιατί είναι και λαϊκό παιδί) Τσακαλέρης.

Να ξεκινήσω με το ότι είναι ακούραστος, μιλάει ασταμάτητα και πειράζει τους πάντες. Είναι αυτό που χρειάζεται μια ομάδα εκτός γηπέδου κι όχι μόνο (δεν θα αναφερθώ σε μπασκετικές αναλύσεις). Οι ατάκες είναι συνεχόμενες, αλλά το πιο αστείο είναι ότι μεταχειρίζεται τους ξένους σαν Έλληνες. Αυτό δημιουργεί κάποιες άβολες, αλλά αστείες καταστάσεις που σε βοηθάνε να γνωρίσεις καλύτερα τον συμπαίκτη σου.

Τα αποτελέσματα λοιπόν θα έρθουν για την ομάδα μας, κι εκτός από την καλή απόδοση και την πολλή προπόνηση που θα μας φέρει νίκες ακόμα ένας λόγος θα είναι… ο Θύμιος.

Το blog του Γιώργου Τσιάρας

Μετά από μια μέτρια εμφάνισή μας στο τελευταίο παιχνίδι, ήρθε κ η πρώτη μας ήττα. Έτσι αναπόφευκτα η βδομάδα που πέρασε είχε πολύ δουλειά πάνω στα λάθη μας,αρκετό βίντεο και επίσης πολύ τροφή για σκέψη. Έχοντας ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας το Σάββατο με την Κηφισιά, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλα αυτά που δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για να φτάσουμε στην πολυπόθητη νίκη!

Μιλώντας τώρα για "προετοιμασία παιχνιδιού μιας εβδομάδας" θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πόσο μεγάλη χαρά και ευλογία είναι για έναν παίκτη να παίζει δυο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Σίγουρα η κούραση είναι μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς τα ταξίδια, τις προπονήσεις και όλα αυτά που γίνονται πριν τα παιχνίδια. Από την άλλη όμως με τα συνεχόμενα παιχνίδια βρίσκεις αγωνιστικό ρυθμό, δένεσαι πιο πολύ σαν ομάδα και ξεχνάς τα συναισθήματα (χαρά στη νίκη - λύπη στην ήττα). Προσωπικά θα ήθελα πολύ να παίζω δυο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα.

Υ.Γ.: Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε είχαμε την εθνική μας εορτή και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό απόσπασμα από κάτι όμορφο που μου έστειλε ένας χαρισματικός άνθρωπος.

"Το θάρρος, η πίστη, η αγάπη για πατρίδα θρησκεία οικογένεια που έδειξε ο Έλληνας το '40, ας είναι φάρος και οδηγός για όλους τους Έλληνες σήμερα. Ο Έλληνας έχει ιδανικά και όχι αδιέξοδα"! Ο Έλληνας έχει ιδανικά και όχι αδιέξοδα"!

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ