STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Για το πλασάρισμα και την παραμονή

Για το πλασάρισμα και την παραμονή

Η ΑΕΚ διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη ενώ ο Πανελευσινιακός θέλει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Διαβάστε τα blogs των Γιάννη Αθηναίου και Γιάννη Αθανασούλα για το ματς στο ΟΑΚΑ (01/03, 18:30) .

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελευσινιακό στο ΟΑΚΑ (01/03, 18:30) με στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την άλλη πλευρά, η Ελευσίνα θέλει να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη.

Το blog του Γιάννη Αθηναίου

" Περιθώρια για στραβοπατήματα δεν υπάρχουν

Αφήσαμε τα δύο ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πίσω μας. Επρόκειτο για αναμετρήσεις με «συν» και «πλην», που απλά επιβεβαίωσαν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Προφανώς, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την στιγμή, που δεν ήλθε η πολυπόθητη νίκη, ειδικά στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Το μυαλό μας βρίσκεται εδώ και ημέρες στον αγώνα με Πανελευσινιακό. Ως ΑΕΚ είμαστε το φαβορί για τη νίκη κι αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, όμως, θα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα για σαράντα λεπτά, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στο αυτονόητο. Είναι γεγονός ότι θέλουμε να καταλήξουμε όσο πιο ψηλά στην κανονική περίοδο, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια για στραβοπατήματα. Έχω ξαναγράψει, ότι όλοι οι αγώνες έχουν ιδιαιτερότητες και επομένως υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Καλούμε τον κόσμο μας για άλλη μια φορά, να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ και να μας στηρίξει, στην προσπάθειά μας για την επιβεβλημένη επιστροφή στις νίκες απέναντι σε μια ομάδα, που θα έλθει να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί..

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Αθηναίου"

Το blog του Γιάννη Αθανασούλα

" Καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο με ΑΕΚ

Καλησπέρα σε όλους…

Την προηγούμενη αγωνιστική αντιμετωπίσαμε τον Κολοσσό σε ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς έχοντας στο μυαλό μας μόνο την νίκη. Παλέψαμε όλοι πάρα πολύ αν και στο πρώτο ημίχρονο ίσως να μας κατέβαλλε το άγχος και να μην ήμασταν όσο αποδοτικοί έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να φιλτράρουμε το άγχος και να το μετουσιώσουμε σε ενέργεια και σε επιθετικότητα ώστε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Από εκεί και πέρα ένα κενό διάστημα που είχαμε επέτρεψε στον Κολοσσό να επιστρέψει στον αγώνα αλλά στο τέλος ήμασταν καθοριστικοί, δείξαμε ότι θέλουμε περισσότερο το παιχνίδι και κρατήσαμε μια σπουδαία νίκη που την χρειαζόμασταν και την ψάχναμε τόσο καιρό.

Μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό ακολούθησαν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας αφού φύγανε δύο παιδιά. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε καλή κατάσταση γιατί μας βοήθησε πολύ η προηγούμενη νίκη και δουλεύουμε με μεγαλύτερη διάθεση βλέποντας το μέλλον πιο αισιόδοξα. Θεωρώ πως θα έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι της Κυριακής καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο όσο αφορά και το ρόστερ της αλλά και την φιλοσοφία της σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο αλλά θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι πιθανότητα μας αναλογεί.

Η ΑΕΚ με τις προσθήκες που έκανε ουσιαστικά κολλάει πιο πολύ στους δύο μεγάλους παρά στις υπόλοιπες ομάδες του Πρωταθλήματος. Είναι πολύ καλό για το Ελληνικό μπάσκετ ότι η ΑΕΚ επανέρχεται και δείχνει ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα που μπορούν να κάνουν την διαφορά ανά πάσα στιγμή γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσηλωμένοι σε κάποιους παίκτες με ποιότητα οι οποίοι είναι και πολύ επιθετικοί στο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο αμυντικό μας κομμάτι γιατί πιστεύω πως η άμυνά μας στου ξένους παίκτες της ΑΕΚ θα παίξει σημαντικό ρόλο από την τύχη που θα έχουμε στο παιχνίδι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ