STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γαλατσόπουλος: "Η επιθυμία του κόσμου επανέφερε το All Star Game"

Γαλατσόπουλος: "Η επιθυμία του κόσμου επανέφερε το All Star Game"
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε για τους λόγους που ώθησαν τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στην πραγματοποίηση της γιορτής του All Star Game στην Πάτρα.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (2/2) η Συνέντευξη Τύπου για το "ΕKO All Star Game 2018", με τον πρόεδρου ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν στην επαναφορά της γιορτής του μπάσκετ στο πρόγραμμα, αλλά και αυτά που προσδοκούν όλοι να δουν στο "Δημήτρης Τόφαλος" σε μία εβδομάδα.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε αρχικά πως "είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα στην Πάτρα. Eίναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην πόλη, παρότι έχω πολλούς φίλους εδώ. Χαίρομαι επίσης που είδα να είναι "παρών" και ο Βασίλης Γεωργίου, η μεγάλη και ιστορική μορφή της δημοσιογραφίας. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στην συνέντευξη Τύπου. Το All Star Game είναι ένας θεσμός που αγαπήθηκε από κοινό, παίκτες, προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ. Η επιθυμία του κόσμου, μας ώθησε στην αναβίωση του θεσμού ύστερα από 4 χρόνια διακοπής. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες.

Ήρθαμε αμέσως σε συμφωνία με τον ΠΣΑΚ και την ΕΡΤ και συμπεριλάβαμε την διεξαγωγή του All Star Game στο ετήσιο καλεντάρι μας. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρούμε και την πόλη που θα το φιλοξενούσε. Η Πάτρα είναι μια αυθεντική μπασκετούπολη, έχει αγαπήσει ενδεχομένως περισσότερο από κάθε άλλη τον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς έχει αναλάβει με επιτυχία 4 διοργανώσεις στο παρελθόν. Η ανταπόκριση του Δήμου, του Προμηθέα και του ΠΕΑΚ ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Πάτρα και στη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, ένα θεσμό με μεγάλη και διεθνή απήχηση όπως είναι και το All Star Game", ενώ πρόσθεσε:

Επίσης, ευχαριστούμε τον ΣΕΠΚ και την ΟΣΕΚΑ, που με την ανταπόκρισή τους αποδεικνύουν ότι η οικογένεια του μπάσκετ είναι πάντα ενωμένη. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" προς τους χορηγούς μας, τον κεντρικό χορηγό, τη μεγαλύτερη εταιρία καυσίμων στην Ελλάδα, την ΕΚΟ, η συμβολή της οποίας είναι πολύ σημαντική με δεδομένη και τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, όπως επίσης και τη Λουξ, την Γέφυρα ΑΕ, την Ολυμπία Οδο, την Athlos Sport και την Spalding. Ομως, το πιο μεγάλο "ευχαριστώ" πάει προς τους φιλάθλους, στους χιλιάδες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και σε εκείνους που θα γεμίσουν τις εξέδρες του "Τόφαλος" στη διάρκεια του All Star Game. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα έχει πλούσιο θέαμα, ενώ θα υπάρχουν όπως πάντα οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τριπόντων.

Ενας ακόμη λόγος, προκειμένου οι φίλαθλοι αξίζει να δώσουν το "παρών". Θέλω επίσης να σταθώ στους πρωταθλητές της ζωής, στα παιδιά με αμαξίδιο που μετέχουν στο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ, αλλά και στον ξεχωριστό αγώνα που θα γίνει και θα ενώσει τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ με το ένδοξο παρελθόν. Η υπόσχεση μας, εμάς των 14 ΚΑΕ του πρωταθλήματος, των προπονητών και των παικτών όλων των ομάδων, είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να προσφέρουμε στον κόσμο όμορφες στιγμές. Το νόημα του All Star Game είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αρά διασκέδαση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, με στόχο, παράλληλα, και την ανάδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει κάνει αμέτρητες φορές υπερήφανους τους Ελληνες, γι΄ αυτό και προσπαθήσαμε να έχουμε το χαμηλότερο εισιτήριο στο κυρίως παιχνίδι της Κυριακής, ενώ οι αγώνες του Σαββάτου θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για την στήριξή του, τον οποίον ελπίζουμε να τον δούμε και στην Πάτρα, αλλά και να πω και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στο προσωπικό και στα στελέχη του ΕΣΑΚΕ, τα οποία εδώ και 2 μήνες περίπου εργάζονται νυχθημερόν, παράλλλα με τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και ξοδεύουν εργατοώρες, στερώντας χρόνο από τις οικογένειές τους, προκειμένου να πάνε όλα καλά. Ραντεβού το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου στην μπασκετούπολη Πάτρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις μέρες λόγω και του Καρναβαλιού. Ευχαριστώ, τέλος, τον Δήμο Πατρέων και τον μεγαλομέτοχο του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο, που από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι μαζί μας στην προσπάθεια για ένα πολύ δυνατό All Star Game έπειτα από 4 χρόνια απραξίας και ο οποίος έχει συνεισφέρει πάρα πολλά".

Γαλατσόπουλος: "Η επιθυμία του κόσμου επανέφερε το All Star Game"
EUROKINISSI

"ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ"

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας ανέφερε πως "είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για το ότι το All Star Game επιστρέφει και πάλι έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, αλλά και για το ότι αυτή η επιστροφή γίνεται στην Πάτρα. Τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις φέρνουν κόσμο στον αθλητισμό και θέλουμε ακόμη περισσότερες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μας σταματάει ο κόσμος στον δρόμο και δείχνει την αγάπη του για το All Star Game. Αυτό ακριβώς υποσχόμαστε και εμείς, μια πολύ ωραία γιορτή, όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και το Σάββατο, στον αγώνα των νέων αστεριών με τις παλιές δόξες του παρελθόντος, συν τον αγώνα με τα παιδιά με αμαξίδιο. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να δει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Τους καλούμε όλους στο γήπεδο για να γιορτάσουμε μαζί. Προσωπικά ευχαριστώ τους φορείς της Πάτρας για την φιλοξενία, τον Προμηθέα και όλους τους χορηγούς, καθώς χωρίς αυτούς, η διοργάνωση δεν θα ήταν επιτυχημένη", με τον Νίκο Βουρνά (εκπρόσωπος του ΣΕΠΚ) να προσθέτει:

"Στον ΣΕΠΚ θεωρούμε την επιστροφή του θεσμού του All Star Game ως μια πολύ σημαντική κίνηση για το άθλημα και την ανάπτυξή του. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαφημιστεί το μπάσκετ, το οποίο είναι ένα άθλημα, που παρά τα προβλήματα της εποχης μας, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον κόσμο. Είναι σημαντικό γεγονός ότι παραδοσιακά η Πάτρα έχει στηρίξει τον θεσμό και αγαπάει το μπάσκετ. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του μπάσκετ θα γεμίσουν το γήπεδο, θα απολαύσουν τους καλύτερους, θα δουν τα νέα ταλέντα και τα παλιά αστέρια, αλλά και τους καλύτερους αθλητές για μένα, τα παιδιά που παίζουν με αμαξίδιο. Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για τον θεσμό, τον Δήμο και όλους τους χορηγούς και εύχομαι ο θεσμός να συνεχιστεί και να μην γίνεται μόνο κάθε 4 χρόνια. Οι προπονητές ου θα δώσουν "παρών" στο All Star Game θα κάνουν ό,τι μπορούν για το θέαμα, ενώ θέλω να ενημερώσω ότι στο πλαίσιο του All Star Game, την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει ένα τοπικό σεμινάριο προπονητικής στο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξιώτισσα με ομιλητέςτους Γιώργο Καλαφατάκη, Ηλία Παπαθεοδώρου, Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Κώστα Ντούβα και εμένα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, εκτός από τους παράγοντες, γιατί αυτοί τα ξέρουν όλα (σ. γέλια)".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ