STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φοβερός ΠΑΟΚ, "πάτησε" τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τρομερή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ "έχτισε" από νωρίς μια καλή διαφορά και επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού (78-71) που πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους τραυματίες Ρόμπερτς - Στρέλνιεκς.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς κι ο Γιάνις Στρέλνιεκς έμειναν στην Αθήνα εξαιτίας των τραυματισμών τους. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με σημαντικά προβλήματα και τελικά γνώρισε την τρίτη φετινή του ήττα στη Stoiximan.gr Basket League. Ο ΠΑΟΚ τον "λύγισε" (78-71) για την 11η αγωνιστική και έκανε σημαντικό βήμα για να μπει στην πρώτη τετράδα της regular season, με τους Φιλ Γκος - Νταρνέλ Τζάκσον να είναι οι κορυφαίοι της αναμέτρησης. Ουδείς ξεχώρισε από τους Πειραιώτες, που εμφανίστηκαν καταπονημένοι, μπλόκαραν απέναντι στην γεμάτη ενέργεια άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν απείλησαν ποτέ τον Δικέφαλο του Βορρά. Ούτε καν στο φινάλε, που απλώς μάζεψαν τη διαφορά.

Με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Τολιόπουλο να σηκώνουν το βάρος στην περιφέρεια, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Νταρνέλ Τζάκσον έβαλε 10 πόντους για το 13-10, πριν ο Γκος με τρίποντο εκτοξεύσει τη διαφορά στους 13 (29-16) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ μετρούσε 12/19 σουτ, οι Πειραιώτες είχαν 1/7 τρίποντα απέναντι στη σπουδαία άμυνα των γηπεδούχων και δεν κατάφεραν ποτέ στο πρώτο μέρος να απειλήσουν. Με παγίδες στον Πρίντεζη, με τρομερή ενέργεια και την ίδια στιγμή καλό ποσοστό στα μακρινά σουτ (6/12), οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 11 πόντων (44-33) την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι, αλλά έφτανε με τρομερή δυσκολία τη μπάλα βαθιά στην αντίπαλη ρακέτα.

Με τον ΠΑΟΚ να χάνει τον εντυπωσιακό του ρυθμό στην επίθεση, θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα αντεπιτεθεί. Αντ' αυτού, οι Πειραιώτες ήταν εξίσου άστοχοι και όταν ο Γκος σκόραρε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο απέναντι στον Παπανικολάου στο 27', βρέθηκαν στο -14 (54-40) πριν ο Αμερικανός πετύχει και νέο μακρινό σουτ για το 57-41 στο 30'. Οι γηπεδούχοι είχαν περπατήσει περισσότερη από τη μισή διαδρομή για να φτάσουν στη νίκη, ο Μαργαρίτης έβαλε καλάθι για το 63-51 όταν οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια και ο Γκος με το πέμπτο του τρίποντο έκρινε οριστικά την αναμέτρηση, καθώς το 70-56 του 37' δεν μπορούσε πια να ανατραπεί. Και δεν ανατράπηκε.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τρεις φορές μέχρι την 11η αγωνιστική ήταν αρκετά πίσω, τη σεζόν 2006/07.

Ο MVP

Ο Φιλ Γκος αποκτήθηκε μεσούσης της περιόδου για να κάνει τη διαφορά στην περιφερειακή γραμμή του ΠΑΟΚ κι απέναντι στον Ολυμπιακό έδειξε την - δεδομένη - ποιότητά του. Σκόραρε 24 πόντους με 5/11 τρίποντα, έδωσε 3 ασίστ, μάζεψε δυο ριμπάουντ, έκλεψε δύο μπάλες και ήταν ένας... επίμονος πονοκέφαλος για την άμυνα των Πειραιωτών που δεν κατάφεραν ποτέ να τον περιορίσουν. Ο Αμερικανός έβαλε μεγάλα σουτ, καλάθια που "έκοψαν" τα πόδια των αντιπάλων του και δίκαια παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 5/23 τρίποντα του Ολυμπιακού είναι ο αριθμός που έκρινε τον αγώνα, για την ακρίβεια η επίδοση που δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να διεκδικήσουν τη νίκη στη Θεσσαλονίκη. Για να καταλάβετε πόσο κακή ήταν η εικόνα τους από την περιφέρεια, αρκεί να σας πούμε ότι ξεκίνησαν με 1/17 πριν συνεχίσουν με 4/6 προς το φινάλε... Εντυπωσιακός αριθμός τα μόλις επτά λάθη του ΠΑΟΚ, που εκτέλεσε 21 περισσότερα σουτ (!) και 16 λιγότερες ελεύθερες βολές.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο σπουδαίο πρώτο μέρος των γηπεδούχων, που μπήκαν εντυπωσιακά στο ντέρμπι με αιχμή του δόρατος τον Νταρνέλ Τζάκσον, "έχτισαν" μια διψήφια διαφορά και την συντήρησαν μέχρι το φινάλε για να φτάσουν στην έβδομη φετινή τους νίκη σε 11 αγώνες. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, τα περίμενε όλα από τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, με τους Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Μιλουτίνοφ, Τόμπσον να είναι εκτός κλίματος και τους ΜακΛίν - Γουίλτζερ να παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 4000 θεατές πήγαν το απόγευμα της Κυριακής στο "Παλατάκι".

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Σώμος, Δεσλής

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κατσίβελης 5 (1), Τζάσον 14, Γκος 24 (5/11 τρίποντα), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Μαργαρίτης 3 (1/8 σουτ), Ζάρας 2, Καραμανώλης, Τζόουνς 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12 (2/7 τρίποντα, 6 ασίστ), Πρίντεζης 6 (1/3 σουτ), Παπανικολάου 11 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Γουίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM


Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ: 19/42 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 10/18 βολές, 33 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 12 επιθετικά), 15 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 7 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/22 δίποντα, 5/23 τρίποντα, 28/34 βολές, 32 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 5 επιθετικά), 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 17 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ θα μείνει στη Θεσσαλονίκη για να υποδεχθεί τον Πανιώνιο στις 13/1, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει μία μέρα αργότερα τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας στο ΣΕΦ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ