STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φλεβαράκης: "Πρέπει να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας"

Φλεβαράκης: "Πρέπει να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη των Τρικάλων επί του Κολοσσού βάζοντας όμως ένα "αλλά" σε όσα είπε. Από την άλλη, ο Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε στις αποφάσεις των διαιτητών.

Κάτι παραπάνω από ένα μήνα δίχως νίκη έμειναν τα Τρίκαλα, μέχρις ότου αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πήρε το δίποντο απέναντι στους "θαλασσί" βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο προπονητής των Τρικαλινών μοίρασε "συγχαρητήρια" για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, πλην όμως είχε ένα "αλλά" να αναφέρει.

" Θέλω να δώσω και εγώ συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνανε πραγματικά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα για να πάρουνε την νίκη. Εμείς όπως έχω ήδη πει σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια και είχαμε αδικηθεί πολύ και αδικήσαμε τον εαυτό μας. Θεωρώ σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο ότι αξίζαμε μια καλύτερη τύχη απ’ το να πάει το παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ειδικά όταν πήραμε την διαφορά, νομίζω ότι γίνανε κάποιες λάθος αποφάσεις, λάθος επιλογές, οι οποίες βοηθήσανε τον Κολοσσό που είναι μία ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί με κάποια τρίποντα μεγάλα να επιστρέψει στο παιχνίδι και να τιμωρήσει κάθε λάθος. Μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα αυτό που μένει και που ήταν το ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η νίκη, μια νίκη πέρα ως πέρα δίκαιη. Εμείς συνεχίζουμε.

Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι εμείς είμαστε μια ομάδα η οποία γενικά σουτάρουμε πολλές βολές γιατί παίζουμε πάρα πολύ κοντά στο καλάθι, πηγαίνουμε πολύ επιθετικά σε κάθε παιχνίδι, το ανήσυχο είναι όταν οι αντίπαλοι σουτάρουν περισσότερες βολές από εμάς, όπως είχε γίνει στο παιχνίδι με την Κηφισιά. Παρ όλα αυτά όμως νομίζω ότι εκεί πρέπει να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας και εμείς γιατί χάνουμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και ας είναι ψηλά το σκορ, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια όπως και στο Ρέθυμνο, άμα δεν σκοράρεις, πίσω θα το δεχτείς.

Και είναι κρίμα μια τέτοια προσπάθεια να αδικείται στο τέλος από τέτοια λάθη. Στην φάση της επαναφοράς από τον Ρέλεφορντ η εντολή στο τάιμ άουτ ήταν πιέσουμε τον παίκτη όσο περισσότερο μπορούμε και μας βγήκε. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό και στον Άρη (σ.σ Λυκογιάννη), αυτά που λέω για τον Κολοσσό είναι νομίζω αυτονόητα, είναι μια επαρχιακή ομάδα που έχει δώσει σπουδαία δείγματα γραφής και έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Από την πλευρά του, ο Τζούνιορ Καντούγκαν Τζούνιορ υποστήριξε πως " ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε ενάντια σε μία καλή ομάδα με έναν καλό προπονητή. Εγώ και οι συμπαίχτες μου δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη απόψε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά και να παλεύουμε σε κάθε κατάσταση και σε κάθε παιχνίδι καθώς και να βελτιώσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι ώστε να έρχονται περισσότερες νίκες".

Λυκογιάννης: "Τι να πω στους παίκτες μου;"

Φλεβαράκης: "Πρέπει να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας"
INTIME SPORTS

Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω σχόλιο για το συγκεκριμένο ματς. Ήρθαμε να παίξουμε στα Τρίκαλα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να παίξει σε έναν γρήγορο ρυθμό. Τι να πω στους παίκτες μου κοιτώντας τις ελεύθερες βολές και είναι 38-21; Τι να πω όταν ο Λαρεντζάκης δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο και πόσο γρήγορα αποβλήθηκε με τεχνικές ποινές, με ανακαλύψεις φάουλ, με διάφορα. Τι να πω για την τελευταία επίθεση στο 87-86 όταν κόντρα σε θεούς και δαίμονες επιστρέφοντας στο ματς ο διαιτητής ο οποίος είναι στην baseline αντί να δείχνει με τα χέρια του τα πέντε δευτερόλεπτα ξαφνικά τα σφυρίζει, και παίρνει εκεί την απόφαση που κρίνει ένα ματς;", είπε αρχικά και κατέληξε:

" Νομίζω ότι το γεγονός ότι το παιχνίδι πήγε στον πόντο είναι πραγματικά θαύμα αλλά και το γεγονός ότι επιστρέψαμε ενώ το ματς κάποια στιγμή ήταν ακόμα και στους δώδεκα πόντους με μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Συγχαρητήρια στους αθλητές και των δύο ομάδων για το όμορφο θέαμα που προσφέρανε σήμερα αλλά νομίζω ότι μέσα στο γήπεδο υπήρχε μια παραφωνία".

Τέλος, ο Χρήστος Σαλούστρος, που έκανε ντεμπούτο απόψε με τη φανέλα του Κολοσσού ανέφερε: " Έγινε ένα ματς το οποίο κρίθηκε στο πάθος, στη δύναμη, τα Τρίκαλα προέρχονταν από πέντε συνεχόμενες ήττες και αυτό το ματς το θέλανε όσο τίποτα άλλο, έτσι γίνετε στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι εμείς κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη αλλά παρόλα αυτά κάναμε ένα πολύ μεγάλο comeback και καταφέραμε να φέρουμε το ματς στα ίσα. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με την Αμαλιάδα στη Ρόδο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ