STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Επιτέλους νίκη για τον Αρκαδικό

Επιτέλους νίκη για τον Αρκαδικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από δύο μήνες και οκτώ σερί ήττες, ο Αρκαδικός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας εντός έδρας του Κολοσσού (77-67). Νέα σπουδαία εμφάνιση από τον Βασίλη Καββαδά. Χωρίς τον Ρουπ Άχονεν αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Αρκαδικός έχει "σφυγμό" σε ό,τι αφορά την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα μετά από δύο μήνες! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, με τον Τράβελ Τζόουνς για πρώτη φορά στη σύνθεσή της, επιβλήθηκε εντός έδρας του Κολοσσού (77-67) και "ξεκόλλησε" από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, μειώνοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τη σωτηρία.

Από την πλευρά του, ο Κολοσσός έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη, με την απουσία του Ρουπ Άχονεν (σ.σ.: θλάση στο γαστροκνήμιο) να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από σημαντική. Παρεμπιπτόντως, ο Φινλανδός πλεϊμέικερ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, στο Βενετόκλειο.

Τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε βέβαια, αν ο Βασίλης Καββαδάς (13π., 4κοψ., 10 κερδ. φάουλ) δεν αποδείκνυε για ένα ακόμη παιχνίδι πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του στο παιχνίδι των νεοφώτιστων, αφού -μαζί με τον Μάτι Νουουτίνεν (19π.)- αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τους "μπλε".

Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Αβραάμ Καλλινικίδη, που κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα .

Ο πολυτιμότερος

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά ο Βασίλης Καββαδάς ήταν εκείνος που έκανε το κάτι παραπάνω προκειμένου ο Αρκαδικός να πάρει τη νίκη. Τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 τάπες και 8 κερδισμένα φάουλ σε 27'56''.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να "χτίσουν" το διψήφιο προβάδισμα (66-54 στο 33') που έκανε τη διαφορά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, το περιφερειακό σουτ αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για τον Κολοσσό. Οι "θαλασσί" ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 17% πίσω από τα 6μ75 (4/23), ποσοστό... απαγορευτικό για όποια ομάδα θέλει να διεκδικήσει τη νίκη μακριά από την έδρα της.

Ο αγώνας

Η απουσία του Ρουπ Άχονεν ήταν εξ αρχής ένα από τα θέματα που έπρεπε να λύσει ο Κολοσσός απέναντι σε μια ομάδα που θα επεδίωκε να πιέσει από τα πρώτα λεπτά για να επιβάλλει τα δικά της "θέλω" στο παιχνίδι. Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα (βλ. 1/6 τρίποντα στο δεκάλεπτο), οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να βρουν γρήγορα τρόπους να καλύψουν την απουσία του.

Όχι ότι οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη τα πήγαιναν πολύ καλύτερα, αφού με 1/6 βολές και γενικότερα κακές επιλογές στην επίθεση δεν υπήρχε τρόπος να πάρουν τα ηνία στο παιχνίδι (18-20 στο 10'). Σταδιακά πάντως, άρχισε να αλλάζει η εικόνα της αναμέτρησης, με τον Βασίλη Καββαδά να αποτελεί το alter ego του Μάτι Νουουτίνεν. Οι δυο τους ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Αρκαδικό, μέχρι την ανάπαυλα που έφερε το +3 (36-32), που γέμιζε ελπίδες για νίκη τους "μπλε".

Από την άλλη, ο Κολοσσός συνέχισε να χαλάει τα στατιστικά του πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (1/12) με αποτέλεσμα το προβάδισμα να μην αλλάζει χέρια (47-42 στο 25'). Κι όσο ο Βασίλης Καββαδάς έκανε όλη τη δουλειά κοντά στο καλάθι (6/8 δίποντα), ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο να νιώθει σίγουρος πως η ομάδα του θα τα καταφέρει.

Όπως κι έγινε, με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου να αποτελεί το καλύτερο δυνατό εφόδιο για να προκύψει η πρώτη νίκη μετά από δύο μήνες. Ο Αρκαδικός έφτασε στο +12 (66-54) στο 33ο λεπτό, διαφορά που έμελλε να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες του Κολοσσού για το "διπλό". Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη για την ανατροπή, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε με το 45% στα δίποντα (18/40) και το 17% (4/23) στα τρίποντα να αποτελούν έναν ακόμη αντίπαλο για εκείνους.

Τι κι αν ο Τρέβορ Ρέλεφορντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 πόντους; Οι υπόλοιποι παίκτες των φιλοξενούμενων δεν έκαναν ανάλογη εμφάνιση για να βοηθήσουν προκειμένου να προκύψει το "διπλό".

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-32, 57-52, 77-67.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 15 (7 ριμπ., 4 κοψ., 10 κερδ. φάουλ), Βαν Όοστρουμ 3 (1), Νουουτίνεν 19 (1), Λι 2, Λίτζιον 15 (3), Τ. Τζόουνς 2, Καραμαλέγκος, Κ. Τζόουνς 15 (2), Κοψαύτης, Στεφανίδης 3 (7 ασ.), Καλλινικίδης 3 (1).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11, Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 26 (6 ριμπ.), Σαλούστρος 9 (1), ΜακΓκι 4, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 6, Γεωργαλλής, Λιούις 6 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ