STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Επιστροφές... καταστροφές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Επιστροφές... καταστροφές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Ο Κέβιν Άντερσον και ο Αλεκσάνταρ Τσάπιν έκαναν την επανεμφάνισή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, μεγαλώνοντας κι άλλο τη λίστα των παικτών που πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα μέρη μας.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία τείνει να εξελιχθεί η τάση που έχουν φέτος οι προπονητές της Basket League ΣΚΡΑΤΣ να κάνουν κάλεσμα σε παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από τα μέρη μας. Οι Κέβιν Άντερσον (Απόλλων Πατρών) και Αλεκσάνταρ Τσάπιν (Κόροιβος) είναι οι δύο τελευταίοι που προστέθηκαν στη μακρά, πλέον, λίστα προκειμένου να ενισχύσουν τις δύο ομάδες της Πελοποννήσου στην προσπάθεια που κάνουν για αποφυγή του υποβιβασμού.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά φέτος που ο Χάρης Μαρκόπουλος επέλεξε να πάει... στα σίγουρα. Βλέπετε, τον Νοέμβριο είχε προηγηθεί η απόκτηση του Χάρντινγκ Νάνα, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να ενισχύσει τον Κόροιβο. Στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Ηλυσιακού με επιτυχία. Όσο για τον Αλεκσάνταρ Τσάπιν; Με θητεία σε Πανιώνιο και Πανελλήνιο ξέρει αρκετά καλά τα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έχοντας πλέον πολύ περισσότερες εμπειρίες. Στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει σε μείζονα βαθμό τους "μπλε", που μετρούν έξι διαδοχικές ήττες.

Η ομάδα της Αμαλιάδας δεν είναι πάντως αυτή που κατέχει τα πρωτεία σε επίπεδο επιστροφών. Για την ακρίβεια, "ισοβαθμεί" στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με Λαύριο και Ρέθυμνο. Ισοβαθμία έχουν πάντως και στην... κορυφή. Με ΑΕΚ και Κηφισιά.

Η "Ένωση" πήγε στα σίγουρα σε ό,τι αφορά την περιφερειακή της γραμμή με Ντι Τζέι Κούπερ, Ντιόντε Κρίστμας και ΤζεϊΚόβαν Μπράουν. Ο πρώτος βέβαια πουλήθηκε μετά από δύο μήνες στη Μονακό, ενώ ο δεύτερος αποχώρησε άρον άρον αφού δεν έπεισε. Ο τρίτος της παρέας (και τελευταίος που έφτασε στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της ΑΕΚ) θέλει να "σπάσει" την αρνητική φετινή παράδοση και να "ριζώσει" στην ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς. Προς το παρόν πάντως προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον ώμο .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι "κόκκινοι", που στράφηκαν τρεις φορές (!) στη διάρκεια της σεζόν σε παίκτες που ξέρουν τα κατατόπια στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν το ρίσκο και την πιθανότητα... λάθους στην επιλογή τους. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Ρομπ Λόουερι και ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν τέθηκαν υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, κάνοντας τη διαφορά. Εξ ου κι η μεταγραφή του δεύτερου στην Άλμπα Βερολίνου, μετά από μόλις έξι αγώνες με τη φανέλα της Κηφισιάς.

Ακολούθως, από δύο επιλογές έχουν το Λαύριο (Μάρκο Κέσελ, ΝτεΜάριους Μπολντς), το Ρέθυμνο (Ευθύμης Τσακαλέρης, Τόμας Ντελινινκάιτις) και ο Κόροιβος (Χάρντινγκ Νάνα, Αλεκσάνταρ Τσάπιν), ενώ ο Απόλλων Πατρών (Κέβιν Άντερσον) και ο ΠΑΟΚ (Σοφοκλής Σχορτσανίτης) διάλεξαν από ένα παίκτη για να τον επαναφέρουν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Όπως βλέπετε, οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος επιχείρησαν να μειώσουν το ρίσκο της προσθήκης παίκτη και να μειώσουν τον χρόνο προσαρμογής των μεταγραφικών αποκτημάτων τους, με τη λίστα να απαριθμεί πλέον δεκατέσσερις (14) παίκτες. Κι έχουμε ακόμη δρόμο...

Επιστροφές... καταστροφές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ