STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ξανά στο παρκέ Άρης - ΠΑΟΚ

Ξανά στο παρκέ Άρης - ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ θα επαναληφθεί εν τέλει, αφού το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι "κίτρινοι". Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Φτάσαμε στην 8η αγωνιστική της Basket League για να μάθουμε την τύχη ενός αγώνα της... δεύτερης. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, θα επαναληφθεί μετά από απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Έτσι, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στο "Nick Galis Hall", με τα δεδομένα στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ να αλλάζουν άρδην μετά από αυτή την εξέλιξη.

Πέραν αυτού, μειώθηκε η τιμωρία του Άρη σε μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (αντί για δύο), ενώ αποφασίστηκε η επιστροφή του παραβόλου στην ΚΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003". Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003". Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της "ΚΑΕ ΠΑΟΚ". Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα".

Τα δεδομένα και η ασάφεια

Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν πάντως, είναι αν ο αγώνας θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη (19ο λεπτό) ή θα διεξαχθεί από την αρχή. Η ασάφεια στην ανακοίνωση του ΑΣΕΑΔ θα λυθεί τη Δευτέρα (1/12), όταν και θα γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης.

Παράλληλα, τα δεδομένα όσον αφορά το "Nick Galis Hall" έχουν ως εξής. Αν αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα από το σημείο της διακοπής, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει σε άδειο γήπεδο. Αν όμως, το παιχνίδι ξεκινήσει από το 0-0, τότε ο Άρης θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Τέλος, ό,τι κι αν γίνει, δικαίωμα συμμετοχής δεν θα έχει ο Τόρεϊ Τόμας (που απουσίαζε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού), όπως επίσης και όποιος παίκτης αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, για να καλύψει το κενό του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Η νέα κατάσταση στη βαθμολογία

Μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ αλλάζει άρδην και η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League. Αφενός γιατί ο ΠΑΟΚ χάνει τους δύο βαθμούς της νίκης (στα χαρτιά), αφετέρου για "σβήνεται" ο μηδενισμός του Άρη. Πλέον, οι "κίτρινοι" μπορούν να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα εντός παρκέ.

Η βαθμολογία (σε εφτά αγώνες) διαμορφώνεται πλέον ως εξής

Ολυμπιακός 13β.

Παναθηναϊκός 12β. (σε έξι αγώνες)

Άρης 11β. (σε έξι αγώνες)

Νέα Κηφισιά 11β.

Ρέθυμνο 11β.

Απόλλων Πατρών 10β.

ΑΕΚ 10β.

Κόροιβος 10β.

Κολοσσός Ρόδου 10β.

ΠΑΟΚ 9β. (σε πέντε αγώνες)

Πανελευσινιακός 9β.

ΚΑΟΔ 9β.

Τρίκαλα 9β.

Πανιώνιος 8β.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ