STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έπαιξε όσο... έπρεπε ο Παναθηναϊκός

Έπαιξε όσο... έπρεπε ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Δίχως να χρειαστεί να "πατήσει το γκάζι", ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας των Τρικάλων με 77-64 και έκανε το 8 στα 8 στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, τέσσερις ημέρες πριν τον τελικό πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 της Euroleague απέναντι στη Ζιέλονα Γκόρα.

Με τη διάθεση στην άμυνα να αποτελεί το κύριο αγωνιστικό του γνώρισμα -στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης- ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει εντός έδρας των Τρικάλων (77-64) και να κάνει το "οκτώ στα οκτώ" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (σ.σ.: εκκρεμεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ).

Οι "πράσινοι" έβγαλαν από νωρίς ενέργεια στο παρκέ, αποκτώντας γρήγορα διψήφιο προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρά τα κακά ποσοστά τους σε δίποντα (17/33) και τρίποντα (7/28).

Ο πρωταγωνιστής

Ο Νικ Καλάθης ήταν η βασικότερη αιτία της τάσης του Παναθηναϊκού να "τρέξει" το γήπεδο στο παιχνίδι, με τον ομογενή γκαρντ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στην ενέργεια που έβγαλαν οι "πράσινοι" στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν δέχθηκαν μόλις 25 πόντους.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η αστοχία των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι "πράσινοι" είχαν μόλις 13/31 εντός παιδιάς (9/16 δίποντα, 4/15 τρίποντα), την ώρα που οι "κυανέρυθροι" δεν είχαν βρει τον στόχο από τα 6μ75 (0/11).

Έπαιξε όσο... έπρεπε ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Εν αντιθέσει με ό,τι είδαμε πριν από μία εβδομάδα απέναντι στο Λαύριο, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση να διαπραγματευτεί τη νίκη. Τα Τρίκαλα υποχρεώθηκαν πολύ γρήγορα σε όλο κομπάρσου στην αναμέτρηση, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν μεν διάθεση στην άμυνα, αλλά σουτάροντας με μόλις 25% (4/12) εντός παιδιάς στο 7ο λεπτό, ήταν αδύνατο να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαφορά από το +4 (11-7), που είχαν σε εκείνο το σημείο. Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου τα πράγματα δεν έφτιαξαν ουσιαστικά -σε επίπεδο ποσοστών- αλλά αυτό που μετρούσε κυρίως ήταν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει γρήγορα σε διψήφιο προβάδισμα (21-11).

Με τον Νικ Καλάθη να έχει... κέφια (8π., 5ριμπ., 7ασ. σε 15'57'' στο πρώτο ημίχρονο), το "τριφύλλι" δεν άργησε να "πατήσει το γκάζι" και να ξεφύγει στο σκορ. Το +22 (40-18) του 16ου λεπτού ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να στερούνται σταθερής επιθετικής επιλογής (σ.σ.: είχαν 0/11 τρίποντα στο ημίχρονο), αλλά και δυνατότητας να σταματήσουν τον Παναθηναϊκό.

Οι "πράσινοι" πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ως παρακαταθήκη για την επανάληψη το +19 (44-25), που τους έδινε σιγουριά, αλλά και την ευχέρεια στον Σάσα Τζόρτζεβιτς να ξεκουράσει κάποιους παίκτες εν όψει της συνέχειας σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Euroleague.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε σημαντικά, πέρα από ένα μικρό διάστημα στο οποίο τα Τρίκαλα μείωσαν τη διαφορά (52-39 στο 27'), αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πιο σοβαρός μετά τις φωνές του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η διαφορά πήρε ξανά την ανηφόρα, δίχως όμως μεγάλες αυξομειώσεις (60-45 στο 30').

Ξεκινώντας το τελευταίο δεκάλεπτο, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μάθουμε την τελική διαφορά της νίκης των γηπεδούχων, οι οποίοι επικράτησαν εν τέλει με +13 (77-64) και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (8/8), τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα (11/12, 21:45) που θα κρίνει την πρόκριση στο Top 16 της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-25 , 60-45, 77-64.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3, Χαραλαμπόπουλος 6 (1), Φώτσης 13 (2), Ραντούλιτσα 2, Παππάς 5, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 8, Καλάθης 15 (9 ριμπ., 8 ασ.), Παπαγιάννης 8, Κούζμιτς 6.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Καντούγκαν 14, Ντόουελ, Σόκο 13 (10 ριμπ.), Κόντζερ 15, Τσιλούλης, Καραθανάσης 5, Τσιάρας 2, Καλλές 4, Ρόμπινσον 11 (1), Καλογιαννίδης, Τιγκ, Βαρυτιμιάδης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ