STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έπαιξε όσο έπρεπε ο Παναθηναϊκός, 81-71 τον Προμηθέα

Έπαιξε όσο έπρεπε ο Παναθηναϊκός, 81-71 τον Προμηθέα

Ανεβάζοντας σημαντικά την απόδοσή του μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα Πατρών (81-71), στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League.

Ένα δεκάλεπτο έφτανε (ξανά) στον Παναθηναϊκό Superfoods για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα Πατρών (81-71). Οι "πράσινοι" συνάντησαν σθεναρή αντίσταση στο α΄μέρος, αλλά μετά την ανάπαυλα εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το γεγονός πως είχαν περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, την ώρα που ο Νίκος Βετούλας έβλεπε τους παίκτες του να φορτώνονται με φάουλ -με αποτέλεσμα την αποβολή με πέντε φάουλ του Μουχάμαντ Φαγιέ στα μισά της γ' περιόδου.

Η νίκη κατέληξε λοιπόν στην πλευρά του "τριφυλλιού", το οποίο έδωσε το τελευταίο του τεστ πριν την εκκίνηση της EuroLeague και την εντός έδρας μονομαχία με τη Ζάλγκιρις (14/10, 21:15).

O MVP

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε τη διαφορά για το "τριφύλλι", τόσο σκοράροντας (18π.) όσο και δημιουργώντας πολλές ευνοϊκές καταστάσεις για την ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γ' δεκάλεπτο, όταν η διαφορά ξέφυγε από τη στιγμή που η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν κατάφερε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Οι περισσότερες "πράσινες" λύσεις αποτέλεσαν άλλωστε τον λόγο για τον οποίο είδαμε την ψαλίδα να "ανοίγει".

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η βασική διαφορά των ομάδων αφορούσε στη διαφορά ποιότητας στον πάγκο, γι αυτό το +14 (20 έναντι 6) που είχε ο Παναθηναϊκός από τους "παγκίτες" του ήταν το βασικό στοιχείο που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη των "πρασίνων".

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να... πνίγονται από το άγχος της πρεμιέρας και της πρώτης παρουσίας τους στην Stoiximan.gr Basket League, αφού φρόντισαν από νωρίς να δείξουν τις δυνατότητές τους. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφτασε γρήγορα το +5 (6-11 στο 3'), αλλά είδαν τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με συνοπτικές διαδικασίες. Ένα μικρό σερί, δια χειρός Κρις Σίνγκλετον, έφερε το "τριφύλλι" μπροστά στο σκορ (13-11 στο 5'), για να μπουν σταδιακά οι βάσεις της νίκης.

Τα τρίποντα αποτέλεσαν τον βασικό τρόπο επίθεσης του Προμηθέα Πατρών, την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν διαρκώς είτε τον αιφνιδιασμό είτε τον Γιάννη Μπουρούση -όποτε αυτός βρισκόταν στο παρκέ. Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη μάλιστα να κάνει αισθητή την παρουσία του, κυρίως στο πίσω μέρος του παρκέ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το α' δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ (20-17 στο 10').

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού πίεσαν ακόμη περισσότερο στο β' δεκάλεπτο. Κι αν τα συνεχόμενα καλάθια του Μουχάμαντ Φαγιέ έφεραν τους "μελανόλευκους" σε απόσταση βολής (27-25 στο 14'), η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στο "τριφύλλι". Με νέο σερί, δημιουργήθηκε το +12 (41-29 στο 18'), πριν προκύψει η μείωση του σκορ από πλευράς της ομάδας του Νίκου Βετούλα, χάρη στη δράση του Ρασάντ Άντερσον (43-36).

Στο β' μέρος η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες σε διψήφια επίπεδα, κυρίως γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει στην άμυνα. Οι "πράσινοι" έφτασαν στο +17 (67-50) στο τέλος της γ' περιόδου, με τους Γιάννη Μπουρούση και Νίκο Παππά να κάνουν τη διαφορά, την ώρα που ο Νίκος Βετούλας κλήθηκε να διαχειριστεί την απουσία του Μουχάμαντ Φαγιέ, ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στα μισά του δεκαλέπτου.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν είχε κάποια έκπληξη, με τους γηπεδούχους να μένουν με άνεση μπροστά στο σκορ και τους φιλοξενούμενους απλά να περιορίζουν την έκταση της ήττας τους (81-71).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (2), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 8, Μπουρούης 18 (1), Καλάθης Ν. 9.

Προμηθέας Πατρών (Βετούλας): Γκίκας 8 (2), Φαγιέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3 (1), Γερομιχαλός 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ